وقتی کی‌روش همچنان از فاصله‌ ایران با قهرمانی در آسیا می‌گوید

مصاحبه امروز کارلوس کی‌روش با سایت رسمی فدراسیون فوتبال منتشر شده حاوی نکات مثبت و منفی زیادی است که در جای خود می‌توان آن را بررسی کرد اما یکی از پررنگ‌ترین موارد مطرح شده در این مصاحبه تاکید سرمربی تیم ملی ایران بر فاصله‌های موجود برای رسیدن به عنوان قهرمانی آسیا است.

در واقع کی‌روش اصرار دارد به دلایل متعدد ما را قانع کند که نباید به قهرمانی در جام ملت‌های آسیا بیندیشیم. به طور مثال به این دلیل که سال‌ها و حتی دهه‌ها از آخرین قهرمانی ایران در این رقابت‌ها گذشته یا اینکه امکانات ما با برخی از کشورهای آسیایی قابل قیاس نیست  همچنین تدارک و آماده‌سازی مناسبی برای حضور در این رقابت‌ها نداریم و اینگونه مسائلی که پیش از این هم بارها اعلام کرده است.

با این وجود حالا اهالی فوتبال می‌توانند از شخص سرمربی تیم ملی و حتی مسئولان فدراسیون فوتبال بپرسند که اگر قرار نیست به قهرمانی آسیا فکر کنیم با چه هدف و دلیلی در این شرایط نابسامان اقتصادی میلیون‌ها دلار برای یکی از گران‌ترین مربیان فعلی فوتبال ملی جهان هزینه می‌کنیم؟

در شایستگی و توانایی فنی کی‌روش تردیدی وجود ندارد اما اگر قرار نیست این عملکرد و نتایج به شکست طلسم ناکامی های ایران در جام ملت‌های آسیا ختم نشود چه دلیلی وجود دارد که فدراسیون فوتبال ده‌ها میلیارد تومان برای آماده‌سازی این تیم هزینه و از مربی و کادر گرانقیمتی مثل کی‌روش و دستیارانش استفاده کند و در نهایت هم به طور مثال نتایج دوره‌های قبلی در این جام هم تکرار شود؟

فراموش نکنیم که در سال 1996 فاصله‌ای با فینال جام ملت‌ها نداشتیم و در همین کشور امارات با محمد مایلی‌کهن با ناداوری بازی نیمه نهایی را مقابل عربستان واگذار کردیم یا در سال 2004 با برانکو باز هم در نیمه نهایی مقابل چین که میزبان رقابت‌ها بود با ناداوری شکست خوردیم و به فینال نرسیدیم تا در هر دو تورنمنت عنوان سوم را از آن خود کنیم. با امیر قلعه‌نویی و کارلوس کی‌روش هم در یک چهارم نهایی از گردونه رقابت‌ها کنار رفتیم.

حالا اگر قرار است نتایج مشابهی برای فوتبال ایران کسب شود و باز هم در حسرت رسیدن به فینال بمانیم و در فاصله چندماه باقیمانده تا جام ملت‌ها این میزان ناامیدی را در صحبت‌های سرمربی تیم ملی ببینیم که می‌خواهد بارها و بارها به ما یادآور شود سال‌های سال از آخرین قهرمانی شما در آسیا گذشته، باید بدانیم که توجیه عقلانی این همه هزینه و میلیون‌ها دلار دستمزد اعضای کادر فنی و برنامه‌های آماده‌سازی به منظور تکرار ناکامی‌های گذشته چیست؟

مهدی تاج چندی پیش گفته بود که وزارت ورزش تقبل کرده 2.5 میلیون دلار از 5 میلیون و 800 هزار دلاری که برنامه آماده سازی کی‌روش هزینه دارد را پرداخت کند. همچنین شروط 4 گانه کی‌روش هم برای ادامه کار در ایران اعلام شد اما اعلام نشد که فدراسیون فوتبال در قبال این موضوع خواسته‌ای از کی‌روش دارد یا نه و اینکه چه شرطی برای او گذاشته است؛ قهرمانی در جام ملت‌ها، صعود به فینال یا حضور در جمع 4 تیم برتر؟

با این شرایط اگر قرار است به قهرمانی آسیا فکر نکنیم احتمالا یک مربی ارزان قیمت خارجی یا حتی به طور قطع یک مربی موفق داخلی هم توان صعود از مرحله گروهی و یا شاید شانس رسیدن به نیمه نهایی آسیا را خواهند داشت. چرا برای کی‌روش و برنامه‌های گرانقیمتش باید این میزان هزینه را بپذیریم؟