به گزارش افکار نیوز به نقل از فارس، محمد رازی در نشست خبری دومین کنگره دوسالانه بینالمللی جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی اظهار داشت: توانمندیهای پزشکان ایرانی که به صورت خودجوش عمل میکنند نسبتاً خوب است ولی در مقایسه با حوزههای دیگر از جمله تکنولوژی توانمندیهای ما با سرعت کمتری پیش میرود.
وی همچنین به مشکلات بیمهها در زمینه ارائه خدمات بیمهای و پوشش تجهیزات توانبخشی اشاره کرد و افزود: بیمهها هرگز بهروز عمل نمیکنند و از واقعیات عقب هستند.
وی گفت: زمانی که خدمات درمانی ۲ میلیون تومان هزینه در بر دارد آنان ۵۰۰ هزار تومان را تقبل میکنند و زمانی که ۴ میلیون تومان هزینه میبرد بیمهها فقط یک میلیون تومان را تقبل میکنند.
رازی افزود: سیستم بیمهای امروز بیشتر بیمارستانهای دولتی را که هزینههای کمتری را برای آنان متقبل میشود پوشش میدهند و مردم نیز این مسئله را به خوبی میدانند که بیمهها نیاز آنان را برای پوشش خدمات درمانی برطرف نمیکنند و بیمههای تکمیلی نیز آن طور که باید جوابگوی نیاز مردم در این زمینه نیستند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر وضعیت کنونی هزینههای وسایل توانبخشی به خصوص در حوزه زانو گفت: قیمت این گونه وسایل به خصوص قبل از مشکلات ارز مثلاً یک مفصل در حدود ۳ میلیون تومان بود ولی امروز با افزایش نرخ ارز برخی شرکتها حتی فروششان را نیز تعطیل کردند زیرا آنها نیز اگر بخواهند پس از پایان پروتزهایشان مواد یا پروتز جدید خریداری کنند باید مبلغ بسیار زیادی بپردازند و اگر نتوانند مجبورند شرکتشان را تعطیل کنند که در نهایت به هیچ عنوان دیگر هیچ پروتزی در کشور به نیازمندان عرضه نمیشود.
رازی اظهار داشت: در کشور ما افراد زیادی به خدمات درمانی زانو نیاز دارند. در دنیا این خدمات با سرعت بسیاری صورت می پذیرفت ولی در ایران این مسئله همگانی نشده است اما امروز خوشبختانه در حال پیشرفت است و جراحان و ارتوپدها نیز بیشتر شدهاند.
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی با اشاره به مشکلات زانو در مشاغل مختلف در کارخانجات و شغلهای حرفهای که باعثآسیب میشود، افزود: در کشورهای مترقی این گونه مشکلات به دلیل رعایت نشدن مسائل ایمنی بسیار است چه برسد به کشور ما که حتی در مسائل ترافیکی نیز دچار مشکل هستیم و شاهدیم که موتورسواران کلاه ایمنی خود را بر روی سر نمیگذارند و بر روی موتور قرار میدهند.
رازی تصریح کرد: در ورزشهای تماسی مانند جودو، کیک بوکسینگ و بوکس حرفهای خطراتی وجود دارد مثلاً یک فن کشتی به عنوان خطا به حساب میآید ولی در جودو این فن برای تسلیم کردن ورزشکار در مبارزه به کار میرود که میتواند برای ورزشکاران خطرناک باشد.
وی ادامه داد: در رشته فوتبال نیز دروازهبانان به دلیل بالا و پایین پریدن بسیار دچار مشکل رباط صلیبی در زانو میشوند و در بین دروزاهبانان این مشکل در مقایسه با دیگر فوتبالیستها بیشتر شایع است.
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی افزود: کسانی که ورزش میکنند باید همیشه مقوله راه رفتن، دویدن و پریدن را لحاظ کنند که این ۳ مورد میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان بسیار تأثیرگذار باشد ولی در زنان که ورزشهای ایروبیک، دو میدانی و ژیمناستیک برای انعطاف اندام و بهبود وزن انجام میدهند باعثاختلالات دورههای ماهانه میشود و حتی آنان در سنین جوانی دچار شکستگی استخوان خواهند شد.
رازی همچنین با اشاره به اینکه هنوز ریجستری(ثبت) کاملی در زمینه آسیبهای ورزشی در کشور وجود ندارد، گفت: این آمارها را سازمانهایی از جمله فدراسیون پزشکی ورزشی که ورزشکاران را بیمه میکند بهتر میتواند در اختیار داشته باشد ولی در مجموع بر اساس آمار جهانی فوتبال یک ورزش پر آسیب به حساب میآید و آسیبهایش بیشتر در زانو است به طوری که برخی به فوتبال بیماری زانو میگویند.
وی تصریح کرد: آمارها در این زمینه در بین کشورهای مختلف متفاوت است ولی در مورد زنان به دلیل اینکه زنان ایرانی ورزشهای سنگین یا ورزشهایی مانند هندبال، والیبال و بسکتبال شرکت نمیکنند کمتر دچار مشکلات زانو هستند ولی در دنیا آسیبهای رباط زانو در زنان از مردان در حوزه ورزش بیشتر است.
رازی ادامه داد: زنان ایرانی کمتر فوتبال بازی میکنند ولی در مجموع هر ورزشی آسیب خود را دارد. مانند ورزشهای بوکس و رزمی و همچنین ورزشهای دیگری چون تکواندو، کاراته و جودو که آسیبهای فراوان زانو را در بر دارد.
رازی بیان داشت: یکی از آسیبهایی که کمتر خود را نشان میدهد ولی آمار زیادی از مشکلات را به خود اختصاص داده است پیچخوردگیهای پا است ولی چون این معضل در اکثر مطبها با گچگرفتگی برطرف میشود کمتر خود را نشان میدهد. ولی بر اساس آمارها پیچخوردگیهای مچ در آینده گرفتاریهای مزمن را ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه مردم عادی در زمینه دردهای زانو بیشتر از ورزشکاران حرفهای به درمان خود میپردازند، افزود: ورزشکاران حرفهای به دلیل اینکه با باشگاههای خود قرارداد دارند مجبور هستند که تحت عملهای جراحی که باعثزمینگیر شدن آنان شود رغبت نشان ندهند. ولی مردم عادی نسبت به این مباحثو آسیبهای رباط صلیبی زانو بیشتر حساس هستند.
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکپی و آسیبهای ورزشی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر چگونگی استفاده از سلولهای بنیادین برای ترمیم زانو افزود: در کشور ما در مورد سلولهای بنیادی و کشت غضروف خیلی غلو میشود. ولی فاکتورهای رشد بر اساس پلاکتهای خونی در این زمینه به کار گرفته میشود. ولی متأسفانه در چند ساله اخیر در این مبحثغلو زیاد شده است.
وی ادامه داد: از جمله این مشکلات میتوان به مباحثچند سال گذشته در زمینه مشکلات افراد قطع نخاع اشاره کرد که عنوان شده بود از این راه میتوان آنان را درمان کرد. ولی در مجموع در این زمینه زیاد غلو شده است.
رازی همچنین به مشکلات تجاری شدن برخی نگاهها از جمله در حوزههای جراحیهای چین و چروک در مجلات و نشریات مختلف اشاره کرد و افزود: وقتی مبحثی به سمت بازار گرایش پیدا کند دیگر پزشک و دیگران مطرح نیست و مسئله پول مطرح میشود.
وی گفت: افراد میتوانند با تغییر فعالیتها و انجام استراحتهای مناسب عملهای جراحی خود در زمینه زانو را به تعویق بیاندازند.
رازی در پاسخ پرسش خبرنگاران مبنی بر چگونگی استفاده از وسایل بدنسازی در منازل نیز گفت: استفاده از وسایل بدنسازی امروز دیگر امری الزامی به حساب میآید حال چه در مراکز توانبخشی، باشگاهها و حتی در منازل مثلاً یک خانم پس از مراجعه از محل کار خود شاید نتواند شب هنگام در بیرون از منزل خود با وجود هوای آلوده به دومیدانی بپردازد ولی میتواند از وسایل بدنسازی در منزل استفاده کند.
وی همچنین به آلودگی هوا نیز اشاره کرد و افزود: آلودگی وسط خیابان ۱۰ برابر بیشتر از آلودگی اطراف خیابان است و چون افراد برای نفسکشیدن در حال دویدن ۱۰ برابر بیشتر اکسیژن احتیاج دارند در نتیجه ۱۰۰ برابر آلودگی نیز به بدن آنان رسوب میکند.
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکپی و آسیبهای ورزشی بیان داشت: در حال حاضر فیزیوتراپیستهای خیلی خوبی در کشور وجود دارند که پس از عملهای جراحی فرایند تکمیل درمان بر روی افراد را انجام میدهند.
وی گفت: مشکل در آن است که بعد از مرحله فیزیوتراپی وقتی افراد را به باشگاهها برای ادامه فعالیتهای ورزشی راهنمایی میکنیم کسی به عنوان متخصص در این باشگاهها وجود ندارد و این به عنوان یک خلاء به حساب میآید.
رازی با اشاره به اینکه افراد در صورت استفاده مناسب از دستگاههای ورزشی میتوانند از آسیب به دور بمانند، افزود: راهنمایی گرفتن و مراجعه به متخصصان علوم ورزشی یا فیزیوتراپها میتواند در این زمینه به افراد برای جلوگیری از آسیب یا آسیبهای مجدد ورزشی مفید واقع شوند.
وی تصریح کرد: اما مسلمآ ورزش برای بیماران کلیوی، هموفیلی یا فرد عادی و در نهایت یک ورزشکار حرفهای نسخه ورزشی متفاوتی دارد و این مسائل هیچ ارتباطی به دستگاه ورزشی ندارد و باید هر کسی در این زمینه با استفاده و بهرهگیری از کارشناسان ورزشی نسخه ورزشی مناسب خود را دریافت کنند.
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکپی و آسیبهای ورزشی تصریح کرد: افراد با سن بالا نیز باید قبل از ورزش تست قلبی دهند که اگر به آنان اجازه ورزش داده شوند بتوانند به ورزش خود ادامه دهند.
رازی با اشاره به گروههای آسیبپذیر از جمله افرادی که به دلیل فقدان نشستن مناسب و موارد دیگر دچار آسیبهای مزمن آرتروز زانو میشوند، خاطر نشان کرد: برخی مشاغل در ایجاد مشکلات زانوی افراد بسیار تأثیرگذارترند و میتواند آنان را درگیر و برایشان ایجاد مشکل کند.
شناسه خبر:
۷۹۱۸۳
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی:
نام دیگر ورزش فوتبال، بیماری زانو است
رئیس انجمن جراحی زانو و آسیبهای ورزشی گفت: فوتبال از جمله ورزشهایی است که بیشترین آسیبهای زانو را به خود اختصاص داده به طوری که امروز در دنیا نام دیگر ورزش فوتبال بیماری زانو نام گرفته است.
۰