دکتر مصطفی اقلیما آسیب شناس و رییس سابق انجمن مددکاری ایران در رابطه با این مسئله به افکارنیوز می گوید: «یک زمانی در این کشورها بحث نژادپرستانه داشتیم که سیاه پوستان را به عنوان برده میگرفتند و در طول تاریخ این اتفاق می افتاد. حالا کسانی که با این فرهنگ بزرگ شدهاند نیز تفکر نژادپرستانه دارند اما با تلاش و پشتکار سیاهپوستان بسیاری از آنها به تیم ملی فرانسه و انگلیس و .. راه یافتهاند.»
اقلیما با ذکر این مسئله که فرهنگ یک کشور طی یک شب عوض نمی شود و نیاز به زمان دارد، اظهار می دارد: «همانطور که دیدیم دوره پیشین ریاست جمهوری آمریکا یک سیاه پوست رئیس جمهور این کشور شد و مردم به او رای دادند، این مسئله یعنی اینکه فرهنگ نژادپرستانه برخلاف آن چیزی که به زبان میآورند، در حال تغییر است.»
این آسیب شناس اجتماعی ادامه می دهد: «از طرف دیگر میبینیم که برخی افراد در همان کشور آمریکا هنوز نژادپرست هستند و آنها بیشتر از قشر بیکار و جز گروه های خاص کشور هستند و به دنبال بهانه گیری هستند که می گویند چرا یک سیاه پوست باید کار داشته باشد اما ما کار نداشته باشیم؟! در صورتی که خودش حاضر نیست آن کارهایی که به سیاه پوستان سپرده می شود و بابت آن حقوق پرداخت می شود را انجام دهد و آنها را عار می داند!»
دکتر اقلیما با ذکر این مسئله که 60 درصد پلیس های آمریکایی سیاه پوست هستند، می گوید: «بسیاری از سیاه پوستان آمریکایی به دلیل اینکه در جامعه درگیر تبعیض بودند و مورد ظلم واقع شدند تمام تلاش شان را کردند تا دیده شوند. حاضر بودند کارهایی را انجام بدهند که یک سفید پوست هرگز آن کار را انجام نمی دهد. همچنین برای پیشرفت کردن تمام تلاش خود را به کار گرفتند و با داشتن پشتکار قوی توانستند در بخش های مختلفی مانند مراکز پلیس آمریکا یا حتی تیم ملی فوتبال کشورهای اروپایی راه یابند.»
او در رابطه با دلایل رشد و پیشرفت سیاه پوستان در کشورهای نژادپرست می گوید: «سیاه پوستان علاوه بر اینکه کمبود داشتند و تلاش کردند تا به مراحل بالایی از زندگی برسند قدرت بدنی بالایی دارند و خودشان را قوی تر کردند تا در مراحل و رشته های مختلفی که قدم بر میدارند موفق باشند. مانند تمام بچه های روستایی که امکانات کمتری دارند اما نسبت به بچه مرفهی که همه چیز برایش آماده است، بیشتر تلاش می کند و در نهایت بهترین رتبه کنکور را کسب می کند و در بهترین دانشگاه قبول می شود.»
مصطفی اقلیما با ذکر این موضوع که آدم هایی که کم هستند بیشتر تلاش می کنند و خودشان را به درجات بالاتری می رسانند، می گوید: «تمام کشورهای آفریقایی جز مستعمره فرانسه بودند و به مرور آمدند در فرانسه زندگی کردند. ابتدا برایشان سخت بود اما به مرور و با گذشت زمان شاهد ازدواج های سیاه پوستان با سفید پوستان نیز هستیم.»
پدر مددکاری اجتماعی ایران در پایان تاکید می کند: «فرهنگ عوض نشده است فقط پیشرفت زمان باعث می شود که آدم ها تغییر کنند. بنابراین باید گفت که به مرور زمان سیاه پوستان خودشان را اثبات کرده اند که می توانند از سفید پوستان که روزی آنها را به تمسخر می گرفتند مفیدتر باشند.»