تنها 9 روز تا آغاز جام جهانی 2018 روسیه باقی مانده است. کم کم تیمهای حاضر در این رقابت ها خود را از جای جای این کره خاکی به محل برگزاری مسابقات می رسانند و در کمپ های خود مستقر می شوند.
در همین حین آخرین دیدارهای تدارکاتی هم به انجام می رسد. دوشنبه شب تیم ملی فوتبال مراکش در ژنو به مصاف اسلواکی رفت و در پایان موفق شد با نتیجه 2-1 به برتری برسد و با روحیه ای فراوان خود را آماده سفر به سرزمین تزارها کند.
شیرهای اطلس پیش از اسلواکی به دیدار اوکراین رفته بودند که در آن مسابقه هم تساوی 0-0 برایشان به ارمغان آمد و در نهایت باید 4 روز دیگر در آخرین دیدار تدارکاتی به دیدار استونی بروند و بعد از آن خود را برای مسابقه با ایران در روز بیست و پنجم خرداد ماه مهیا کنند.
دقیقا مصاف با ملی پوشان کشورمان باعث شده تا نگاهی دقیقتر به این تیم آفریقایی داشته باشیم. تیمی که نشان داده حریف سرسختی برای ما خواهد بود. با این حال با نگاه به دو بازی اخیرشان می توان به نکات زیادی دست پیدا کرد که بسیار قابل توجه خواهد بود.
قرمز و سبزها در دیدار برابر اوکراین با آرایش 3-4-3 به میدان رفتند. آنها در این مسابقه اشرف حکیمی مدافع خود در تیم رئال مادرید را به همراه نداشتند و اتفاقا اصل تغییرات هم از اینجا شروع شد.
مونیر در درون دروازه ایستاد. در خط دفاعی مهدی بن عطیه متمایل به راست بود. مانوئل داکاستا در قلب میدان به کار گرفته شده بود و رومن سایس هم متمایل به چپ بازی می کرد. دو هافبک میانی شیرهای اطلس کریم ال احمدی و مبارک بوسوفا بودند و نورالدین امربت به همراه حمزه مندیل به ترتیب در هافبک های راست و چپ بازی می کردند. حکیم زیش مهاجم راست بود و یونس بلحندا با شماره 10 به عنوان مهاجم سمت چپ انجام وظیفه می کرد و در نهایت خالد بوطیب فوروارد نوک بود.
در بازی با اسلواکی مراکشی ها با آرایشی متفاوت به میدان آمدند. آنها این بار از روش 4-2-3-1 استفاده کردند. در درون دروازه بونو قرار داشت. با ورود اشرف حکیمی مهدی بن عطیه و رومن سایس دفاع آخر شدند و مانوئل داکاستا از میدان بیرون رفت. حمزه مندیل هم یک خط عقب آمد و دفاع چپ شد. اشرف حکیمی هم در پست اصلی خود یعنی دفاع راست مشغول شد.
در خط میانی بازهم کریم الاحمدی و مبارک بوسوفا در میانه زمین به کار گرفته شدند. سه بازیکن پشت فوروارد حکیم زیش، یونس بلحندا و نورالدین عمربت بودند. زیش یک خط عقب آمده بود و وینگر راست بود. بلحندا از چپ به مرکز آمده بود و به عنوان مهاجم سایه انجام وظیفه می کرد و در نهایت عمربت از هافبک راست به وینگر چپ تبدیل شده بود.خالد بوطیب هم مثل بازی قبل مهاجم نوک تیم به شمار می رفت.
همانطور که مشاهده می کنید 9 بازیکن مراکش در این دو مسابقه ثابت بودند. تنها تغییرات در درون دروازه و خط دفاعی بود که دومی کاملا قابل حدس بود. در ترکیب بازی با اوکراین 6 بازیکن بالای سی سال سن داشتند و میانگین سنی 29/11 سال بود اما در دومین بازی تعداد نفرات بالای 30 سال یک نفر کم شد و میانگین سنی هم با ورود اشرف حکیمی و بونو به 27/81 سال کاهش پیدا کرد.
در هر دو ترکیب تمام بازیکنان شاغل در فوتبال خارج بودند. در ترکیب بازی با اوکراین بازیکنان در هفت لیگ ترکیه(3)، هلند و اسپانیا(2)، فرانسه، امارات، ایتالیا و انگلستان توپ می زدند اما در جدال شب گذشته تعداد اسپانیایی ها به سه رسید و از بازیکنان ترکیه ای یکی کم شد و الباقی همانها بودند.
نفراتی چون نبیل دیرار، امین هریت، فیصل فجر، ایوب الکعبی و سوفین امربت هم جزو اصلی ترین کاندیداهای تعویض هستند که در هر دو مسابقه به تدریج وارد میدان شدند و حتی گلزنی هم کردند.
در نهایت می توان گفت شواهد و قرائن حاکی از آن است که مراکش با ترکیب بازی مقابل اسلواکی در برابر ایران قرار بگیرد و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد آنها را با آرایش 4-2-3-1 ملاقات خواهیم کرد.