نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر فوتبال ایران با تمام حرف و حدیث هایش به اتمام رسید. مثل روال هر سال، نقل و انتقالات نیم فصل مانند پیش فصل پر سر و صدا و شلوغ بود و این نشان دهنده یارگیری های عجولانه و گاهی نابخردانه تیمها در ابتدای مسابقات بود. در ادامه نگاهی به فعالیت 16 تیم لیگ برتری در این 28 روز خواهیم انداخت. جایی که برخی تیمها هوشمندانه عمل کردند و تغییری ایجاد نکردند. بعضی تیمها به دلیل مشکلات مالی مهره های اصلی خود را از دست دادند و برخی دیگر، دست به انقلابی بزرگ در تیمهای خود زدند تا از رقابت بیش از این عقب نمانند. با این اوصاف، آندو بدون شک مهمترین انتقال نیم فصل بود و سرخابی ها به همراه نفت بازنده های بزرگ نام گرفتند.
استقلال تهران: بازنده بزرگ؛ نه آندو، نه داریوش و نه رسول
از ابتدا هدف اصلی، آوردن پلی میکر بود. به جای کرار و ریوالدو. اما گزینه های مطرح شده به جز شجاعیان این خصوصیت را نداشتند. مهره هایی چون مهرداد محمدی خیلی زود آمدنشان منتفی شد و شجاعیان هم اجازه حضور پیدا نکرد. در همین بین، مهدی مومنی نیمکت نشین از نفت به خدمت گرفته شد. گزینه بعدی رسلو نویدکیا بود که تا آخرین لحظات نقل و انتقالات هم ادامه پیدا کرد ولی به نتیجه نرسید. در همین بین آندو هم با استقلال در روز آخر مذاکره کرد ولی آن هم بی نتیجه ماند تا آبی پوشان یکی از ناکام های فصل نقل و نقل و انتقالات نام بگیرند.
استقلال خوزستان: هوشمندانه مثل گواردیولا
فیلیپ برتولدوی برزیلی و امید سینک، دوبازیکن ورودی تیم عبدالله ویسی در نقل و انتقالات نیم فصل بودند. پپ گواردیولای وطنی، اروپایی کار کرد و اجازه نداد هیچ کدام از بازیکنانش از این تیم جدا شوند و با جذب دو بازیکن تیم خود را تقریت کرد. سیف اللهی و زهیوی، دو بازیکنی بودند که مشتریان زیادی داشتند ولی در جمع آبی های خوزستان باقی ماندند.
ذوب آهن اصفهان: هاشم، بزرگترین خرید
یحیی گل محمدی یکی از خوب های فصل نقل و انتقالات بود. او با خرید مهره های مورد نیازش، حفره های خالی را به خوبی پر کرد. اکبر صادقی به دلیل مشکلات شخصی ذوب را ترک کرد و به جای او احمد امیر کامدار از سیاه جامگان جذب شد. هاشم بیک زاده هم به خدمت گرفته شد تا جای خالی مهرداد قنبری رباط پاره کرده را بگیرد. همچنین وحید محمدزاده، مدافع خوش استایل سایپا هم برای مستحکم تر کردن خط دفاعی سفیدهای اصفهان به زاینده رود آمد.
سایپا تهران: بمب واقعی را ترکاندند
بمب اصلی را آن ها ترکاندند. خودرو سازان که تا چند ساعت قبل از پایان مهلت نقل و انتقالات جزو بازنده ها بودند با خرید آندو تیموریان، کاپیتان تیم ملی ایران برگ برنده را رو کردند و ورق را برگرداندند. نکونام هم که در آستانه جدایی بود به احتمال فراوان از قطر بازمی گردد. البته نفراتی چون رضا نوروزی، وحید محمدزاده و فرشاد قاسمی از جمع خودروسازان جدا شدند و مهدی دغاغله هم از فولاد به خدمت گرفته شد.
پرسپولیس تهران: مذاکره با لرستان، قرارداد با ازبکستان
نقل و انتقالات پرسپولیس در نیم فصل، به دروازبان ختم می شود. جایی که سرخ ها مدام درگیرش بودند و همه از زندانی شدن سوشا آغاز شد و به بعد از آزادی شا نیز ختم شد. سوشا اجازه بازی کردن را نداشت و همچنان هم ندارد؛ به همین دلیل الکساندر لبانوف ازبک و ملی پوش به همراه علی محسن زاده تیم امید به جمع قرمزها آمدند و ایمان صادقی هم از این تیم رفت.
البته قرار بود علیرضا بیرانوند به جمع سرخ های تهران اضافه شود و چند بار هم تا آستانه بستن قرارداد آمد اما اتفاقی نیفتاد. نکته جالب این است که برانکو می خواست فقط یک بازیکن به جای هادی نوروزی فقید بگیرد که این طور نشد. امیر عباس آئینه چی هم جذب پرسپولیس شد.
بازیکنان خارجی پرسپولیس هم سرانجام با این تیم ادامه همکاری دادند.
صبای قم: بازگشت پیام نزد شهریار
صبای قم یکی دیگر از فعالین نقل و انتقالات نیم فصل بود. آن ها اکبر صادقی را از ذوب آهن به تیمشان برگرداندند و جایگزین قاسم دهنوی کردند و پیام صادقیان هم در یکی از بزرگترین انتقال ها نفت را ترک کرد و به استاد سابقش، دایی پیوست. هاشم بیک زاده دیگر بازیکنی بود که از جمع قمی ها جدا شد.
تراکتورسازی تبریز: خریدهای ژنرالی+هدیه نظام وظیفه
مثل همیشه امیر قلعه نویی در نیم فصل گرد و خاک کرد. آن هم زمانی که اصلا ابتدای فصل تیمش را خودش را نبسته بود و همین شدت ماجرا را بیش تر کرد. سرخ های تبریز 5 بازیکن خریدند و 6 بازیکن را هم از جمعشان جدا شده دیدند. بدون شک مهدی شریفی، بزرگترین خرید آن ها بود. البته خرید که نه، مهاجم سپاهان به عنوان سرباز به تراکتورهبه شد تا بتوانند حضوری قدرتمندانه در لیگ قهرمانان داشته باشند. این اتفاق ملوان را تا پای انصراف از لیگ هم کشاند. ایوب کلانتری، فرزاد حاتمی، آلویز نانگ و مهدی کیانی دیگر خریدهای ژنرال بودند و سامان نریمان جهان، احمدعبدالله زاده، مهرداد بایرامی، مهرداد طهماسبی، میرهانی هاشمی و احمدعبدالله زاده خروجی های پرشورها بودند.
نفت تهران: تاراج به تمام معنا
بدون شک شکست خورده بزرگ فصل نقل و انتقالات نفت تهران بود. تیمی که هیچ بازیکنی نخرید اما بازیکنانش به تاراج رفتند. پیام صادقیان، آلویز نانگ، مهدی مومنی، میثم جودکی و علی محسن زاده جدا شده های نایب قهرمان جام حذفی پارسال هستند. بازیکنانی چون بیرانوند، وحید امیری و سید جلال هم به سختی با نفتی ها باقی ماندند.
سپاهان اصفهان: منوچهری به جای شریفی
انتظار از سپاهان خیلی بیش تر بود. تیمی که همواره در فوتبال ما باهوش عمل می کند این بار نتوانست آن طور که باید و شاید، تیم خود را تقویت کند. آن ها البته دو برزیلی خود را دوباره در جمع خود می بینند. اما به جز این دو، ایبریچیچ بوسنیایی و امین منوچهری جذب شدند و بهترین گلزنشان، مهدی شریفی هم برای گذراندن خدمت سربازی به تراکتورسازی رفت. در ضمن علی هزامی جوان هم سپاهانی شد.
گسترش فولاد تبریز: معاوضه کیانی و نریمان جهان
فراز کمالوند هم مانند همتای تبریزی خود گرد و خاک زیادی در فصل نقل و انتقالات به پا کردند.محسن حمیدی، سیامک کوهنورد، لئوناردو پیمنتا، سید مهدی سید صالحی و سامان نریمان جهان ورودی های گسترش بودند و یوسف سیدی، سعید دقیقی، ایوب کلانتری و مهدی کیانی هم جدا شده ها لقب گرفتند. البتهاستقلال به شدت به دنبال خرید داریوش شجاعیان، ستاره نیم فصل اول گسترش بود که این انتقال با مخالفت تبریزی ها متوقف شد.
ملوان بندرانزلی: بی پولی، بی پولی و بی پولی
مهرداد اولادی، حامد نورمحمدی، شاهین بالیجانی و محمد ستاری خریدهای تیمی هستند که اصلا پول ندارد. ملوان این روزها شرایط فوق دشواری را تجربه می کند. آن ها آن طور که باید و شاید تیم خود را تقویت نکردند و در ضمن بازیکنانی چون سرگی پاشنکو، فرزاد حاتمی، محمد نزهتی، آرش افشین و امین جهان کن نیز از جمعشان جدا شدند. اکثر این نفرات جدا شده جزو نفرات اصلی ملوانان بودند. باید ببینیم با این وضعیت حمید استیلی می تواند کاری از پیش ببرد یا خیر.
پدیده مشهد: پراهیچ پرید
فرشاد قاسمی، احمد آل نعمه و فریبرز گرامی به همراه محسن بیات خریدهای جدید پدیده در نیم فصل بوده اند و ایگور پراهیچ به همراه آرام عباسی جدا شده های سفیدهای مشهد هستند. تغییرات تیم رضا مهاجری چندان زیاد نبود.
فولاد خوزستان: امیدوار کننده
نتایج ناامید کننده فولاد در نیم فصل اول مسئولان این تیم را مجاب کرد تا در نیم فصل دوم دست به جیب شوند. جهان کن، عبدالله زاده، طهماسبی، کوئه ماها و بایرامی ورودی های قرمزهای اهواز بودند و دغاغله، بشاگردی و مالکی جدا شده های قهرمان دو دوره لیگ برتر بوده اند. این تغییرات شاید بتواند فولاد را از شرایط بحرانی اش نجات دهد.
راه آهن تهران: خریدهای پرتعداد+فروزان
راه آهن در نیم فصل فقط بازیکن خرید. آشوبی، فروزان، علی فاطمی، سید مهران موسوی، علی پازوکی، میثم جودکی، مهدی حنیفی، حامد زمانی و محمد عباس زاده ورودی های بی شمار راه آهن بودند و کوهنورد، منوچهری، علی عسگری، امیر حسین کریمی و مهدی جعفر پور خروجی ها نام گرفتند. میلاد محمدی هم به احتمال فراوان راهی روسیه خواهد شد.
سیاه جامگان مشهد: شاگردان رسول رفتند
فرهاد کاظمی هم به خوبی توانست تیم خود را برای پارت دوم لیگ آماده کند تا تیمش از این شرایط اسفناک نجات پیدا کند. کاظمی بازیکنان مورد علاقه اش را جذب کرد و دیگر بازیکنانی که مطابق انتظارش کار نکرده بودند را از تیم کنار گذاشت. حمیدرضا علی عسگری، میلاد نوری، آلاچی سوسه، آیگبوسی، کنویا، امیر حسین کریمی و مهدی جعفرپور ورودی های سیاه جامگان بودند و پیمان میری، امید سینک،احمد امیر کامدار، محسن فروزان، سعید مهدی پور، محسن دلیر، محمد پازاج، بابک مرادی، رنان داسیلوا و امیر تیزرو هم از تیم تازه لیگ برتری شده مشهدی جدا شدند.
استقلال اهواز: انقلاب اجباری
می توان گفت استقلال اهواز در نیم فصل دوم با یک تیم دیگر به رقابت های لیگ برتر وارد خواهد شد. فرزاد آشوبی، سید علی حسینی، میلاد جعفری، سعید سالارزاده، مرتضی منصوری، پرویز کریمی، شاهین مجیدی، محمداسماعیل نظری، سعید قزل و محمد غلامی از استقلال اهواز رفتند و مسئولان این تیم 8 بازیکن بومی را به جمع خود اضافه کردند و دو بازیکن خارجی هم به این تیم پیوستند. باید ببینیم با این مشکلات مالی فراوان و این نفران ناشناخته استقلال اهواز می تواند فاصله زیادی با منطقه امن را جبران کند یا باید خیلی سریع به لیگ یک بازگردد.