یک بام و دو هوا در مسایل فوتبال ایران به بحث کیفیت و آلودگی هوا نیز  کشیده شده است. سازمان لیگ برتر امروز برای لغو بازی استقلال در حالی تحت فشار قرار گرفت که هوای تهران در روز بازی پرسپولیس - گسترش فولاد تبریز به مراتب آلوده تر بود اما در آن روز هیچ یک از نهادی ذی ربط حساسیتی به این امر نشان ندادند تا اینکه رسانه های ورزشی دست به کار شدند که در این میان اظهارنظرهای عجیب و غریب بعضی عوامل فوتبال برای توجیه شرایط نیز در نوع خود بی نظیر بود.

سوال این است که آیا در روز 23 آذر که تهران اوج آلودگی هوا در ماه های اخیر را تجربه کرد چرا هیچکس برای جان مردم، تماشاگران و فوتبالیست ها ارزش قائل نشد و چرا اکنون که وضعیت آلودگی هوا نسبت به آن زمان در شرایط بهتری قرار دارد این حساسیت ها بروز پیدا کرده است. 

روز 23 آذر دستگاه های کنترل کیفیت هوا میانگین آلودگی 162 واحد را نشان دادند که در نتیجه آن در تهران اعلام وضعیت قرمز شد. در همان روز ایستگاه های تهرانسر و شهرک چشمه که بیانگر میزان آلودگی هوای مجموعه آزادی نیز به حساب می آیند 170 و 169 واحد آلودگی را نشان می داد. این در حالی است که امروز میانگین آلودگی هوای تهران در آخرین ارزیابی اعلام شده مربوط به ساعت 11 صبح 138 واحد بود و ایستگاه های کنترل کیفیت هوای تهرانسر و شهرک چشمه به ترتیب 155 و 129 واحد آلودگی را نشان داده است. 

دو نکته قابل بحث دیگر در این ارتباط وجود دارد، اول اینکه طبق پیش بینی درج شده در سایت رسمی هواشناسی قرار نیست تا فردا از نظر جوی اتفاق خاصی روی دهد که براساس آن به تعویق افتادن بازی مفید فایده باشد.

دوم اینکه، به نظر می رسد هوای تهران از این پس برای همیشه در فصل سرما و مقاطعی که بارش باران و یا وزش باد وجود نداشته باشد در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار بگیرد و اگر قرار باشد در چنین مواقعی مسابقات ورزشی برگزار نشود از این پس باید در 4 تا 5 ماه از فصل سرماه تقویم ورزشی تهران خالی بماند که به طور قطع این اتفاق روی نخواهد افتاد و احتمالا باید منتظر فروکش کردن این تب باقی بمانیم.