به گزارشافکارنیوز،باتوجه به پیشنهاد مبلغ هنگفتی از سوی کیروش به فدراسیون فوتبال در گزارش نگاهی به مبالغ قرارداد مربیان خارجی تیم ملی خواهیم داشت.
۱) جیمز گیبل:
اولین مربی خارجی تیم ملی فوتبال ایران جیمز گیبل بود. این مربی انگلیسی در سال ۱۳۲۷ وارد ایران شد. وی سالانه ۱۰۰۰ لیره دریافت میکرد و علاوه بر این هزینههای سفر به لندن و اقامت در تهران به همراه همسرش را نیز فدارسیون پرداخت میکرد.
در دوره گیبل تیم ملی مسابقهای را انجام نداد و این مربی تنها در شهرهای مختلف کلاسهای آموزشی برگزار کرد و در مرداد سال ۱۳۲۷ ایران را ترک کرد.
۲) ادموند مایوفسکی:
این مربی اتریشی با قراردادی معادل هزار مارک و ماهانه ۲۰۰۰ تومان در فروردین سال ۱۳۳۴ سرمربی تیم ملی شد و در چند مسابقه غیر رسمی هدایت ملیپوشان ایران را برعهده گرفت. وی در سال ۱۳۳۵ ایران را ترک کرد و سرمربی تیم ملی نروژ شد.
۳) گئورکی سوچ:
این مربی مجاری در سال ۱۳۴۴ هدایت تیم ملی را عهده دار شد و با تیم ملی در بازیهای آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک به مقام دوم دست یافت. مبلغ دریافتی سوچ ۳۰ هزار تومان به اضافه ماهانه ۵۰۰ تومان بود.
۴) ایگور نتوی:
کاپیتان پیشین تیم ملی شوروی در سال ۱۳۴۹ سرمربی تیم ملی شد و در بازیهای آسیایی ۱۹۷۰ بانکوک هدایت این تیم را برعهده گرفت. وی ماهیانه ۶۰۰ دلار و ۲ هزار تومان ماهیانه به عنوان هزینه اقامت دریافت میکرد. نتوی طی یک سالی که در ایران بود ۸۰ هزار تومان دریافت کرد.
۵) فرانک اوفارل:
مشهورترین مربی خارجی بود که در دهه پنجاه سرمربیگری تیم ملی را برعهده گرفت. اوفارل ایرلندی باسابقه مربیگری در منچستر یونایتد پس از ناکامی ایران در صعود به جام جهانی ۱۹۷۴ هدایت تیم ملی را برعهده گرفت و ضمن کسب مدال طلای بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران با تیم ملی به بازیهای المپیک ۱۹۷۶ مونترال صعود کرد. مبلغ قرارداد اوفارل ۵۰۰ هزار تومان بود.
۶) استانکو پوکله پوویچ:
این مربی کروات در سال ۱۳۷۳ وارد ایران شد. مبلغ قرارداد وی مشخص نیست. فعالیت استانکو در تیم ملی کوتاه بود و پس از ناکامی در بازیهای آسیایی هیروشیما، رشد و هدایت تیمهای پرسپولیس و پگاه را هم برعهده گرفته است.
۷) تومیسلاو اویچ:
این مربی کروات در سال ۱۳۷۶ وارد ایران شد. مبلغ قرارداد وی ۷۰۰ میلیون تومان بود. اویچ اندکی پس از صعود ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ سکان دار تیم ملی شد و تیم را به خوبی آماده مسابقات جام جهانی کرده، اما شکست عجیب ۷ بر یک مقابل تیم رم ایتالیا در دیداری تدارکاتی پایان فعالیتش در تیم ملی بود.
۸) میروسلاو بلاژویچ:
این مربی کروات که سرمربی تیم سوم جهان یعنی کرواسی بود برای تیم ملی ایران در بهمن ماه سال ۱۳۷۹ به ایران آمد و تا آبان ماه سال ۱۳۸۰ هدایت تیم ملی را در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ بر عهده داشت اما شکست ایران برابر ایرلند در بازی پلی آف و ناکامی در صعود به جام جهانی باعثشد تا وی وداعی تلخ با فوتبال کشورمان داشته باشد. مبلغ قرارداد بلاژویچ ۷۰۰ هزار دلار بود.
۹) برانکو ایوانکوویچ:
این مربی کروات تنها مربی خارجی است که در ۲ دوره رهبری تیم ملی را بر عهده گرفت و همچنین رکورد دار مربیگری در تیم ملی است. برانکو ابتدا از بهمن ۱۳۸۰ تا مهرماه ۱۳۸۱ سرمربی تیم ملی بود و پس از وقفهای یک ساله از مهر ماه سال ۱۳۸۲ تا خرداد ماه ۱۳۸۵ که پایان بازیهای ایران در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان بود، سرمربی تیم ملی کشورمان بود. صعود به جام جهانی ۲۰۰۶ و مقام سومی جام ملتهای آسیا ۲۰۰۴ از افتخارات برانکو در تیم ملی ایران بود. وی به همراه تیم امید هم قهرمان بازیهای آسیایی ۲۰۰۲ پوسان شد. مبلغ قرارداد برانکو یک میلیون و ۷۴۰ هزار دلار بود.
۱۰) کارلوس کیروش:
کیروش پرتغالی سال ۱۳۹۱ سرمربی تیم ملی شد. صعود مستقیم به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به عنوان تیم اول مهمترین عملکرد وی طی سه سالی است که هدایت تیم ملی را بر عهده داشته است. مبلغ قرارداد کی روش ۴/۵ میلیون دلار برای سه سال به اضافه ۸۰۰ هزار دلار پاداش بود. دستمزد دستیاران کیروش هم ۳ میلیون دلار برای ۳ سال بود. قرارداد کیروش با تیم ملی به پایان رسیده است. وی مبلغ جدیدی را برای ادامه همکاری با تیم ملی به فدراسیون ارائه داده است. طبق این پیشنهاد کیروش سالانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار، سالانه معادل ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای خودش میخواهد.
طبق نظرسنجیها ۸۰ درصد مردم کیروش را بهترین مربی خارجی تاریخ فوتبال ایران میدانند و خواهان تمدید قراداد با این مربی پرتغالی هستند. حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که فدراسیون فوتبال با این پیشنهاد کیروش موافقت میکند یا با یک مربی دیگر مذاکره میکند.
شناسه خبر:
۳۴۸۴۳۹
دستمزد مربیان خارجی تیم ملی فوتبال
تاکنون مربیان خارجی زیادی هدایت تیم ملی فوتبال ایران را برعهده گرفتهاند. در میان آنان کارلوس کیروش بیشترین دستمزد را دریافت کرده است.
۰