
«جان ۱۰۰ هزار کارگر مهاجر برای ساخت ورزشگاههای جام جهانی عربستان در خطر است»، این گزارش امروز (سهشنبه) دیده بان حقوق بشر از تهدید جدی جان کارگران برای آمادهسازی ورزشگاههای جام جهانی ۲۰۳۴ است.فیفا درحالی وضعیت حقوق بشر در عربستان را «متوسط» دانسته اما سازمان عفو بین الملل وضعیت این حقوق را «حاد» و این کشور را شایسته میزبانی از جام جهانی نمیداند.
عربستان پیش از این هم به دلیل قتل جمال قاشقچی، خبرنگار سعودی از سوی نهادهای حقوق بشری تحت فشار قرار گرفته بود و همچنین از سوی این نهادها متهم به زیرپا گذاشتن حقوق زنان شده بود.
گاردین گزارش میدهد که کارگران مهاجری که بخش بزرگی از نیروهای کار عربستان را تشکیل میدهند از شرایط کار غیرانسانی، عدم پرداخت دستمزد و حتی مرگ رنج میبرند.براساس گزارش این رسانه، طبق پیش بینیها از سوی نهادهای حقوق بشری، جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان جان ۲ هزار کارگر مهاجر را در معرض خطر مرگ قرار میدهد.
۱۰۰ فوتبالیست زن از سراسر جهان در نامهای به فیفا خواستار لغو قرارداد این سازمان با شرکت نفتی آرامکو (متعلق به دولت عربستان) شدند. آنها این قرارداد را توهینی به فوتبال زنان دانستند و اعلام کردند که عربستان از ورزش برای منحرف کردن توجه از نقض حقوق بشر استفاده میکند.
محمد علی، کارشناس حقوق بشر عربستان میگوید که هشدارهای سازمانهای حقوق بشر در زمینه زیرپا گذاشته شدن این حقوق اغراقآمیز است و حقوق کارگران و زنان کاملا در این کشور رعایت میشود.اما جورج کلینتر، کارشناس حقوق بشر نروژی معتقد است که عربستان با اعدام سالیانه بیش از ۳۰۰ نفر به اتهامات مبهم یا جرایم غیرخشونتآمیز مانند انتقاد از دولت کارنامه سیاهی دارد.
براساس گزارش گاردین، تایید صلاحیت میزبان جام جهانی در زمینه حقوق بشری باید به نهادهای بیطرف در این حوزه اعطا شود تا سهلانگاری و زیرپا گذاشتن حقوق کارگران و زنان توسط میزبان این مسابقات رخ ندهد.