کسر 4 امتیاز احتمالی از استقلال به چه دلیل است؟

سپاهان و پرسپولیس نخستین باشگاه‌هایی بودند که از سوی کارگروه نقل و انتقالات در مورد اجرای قوانین در روند امضای قرارداد با بازیکنان با ابهام‌هایی روبه‌رو شدند. هر دو باشگاه برای دفاع از خودشان و ارائه مدارک لازم زمان داشتند و در نهایت ۴امتیاز از سپاهان و یک امتیاز از پرسپولیس کسر شد. حالا نوبت به استقلال رسیده که به ابهامات مطرح شده از سوی کارگروه نقل و انتقالات پاسخ بدهد. چه مصادیقی در قراردادهای این باشگاه به‌عنوان «ابهام» درنظر گرفته شده است؟ آیا استقلال قوانین نقل و انتقالاتی فصل جدید را زیر پا گذاشته است؟ آیا سومین باشگاهی که در این فصل با کسر امتیاز روبه‌رو می‌شود، استقلال خواهد بود؟ پس از استقلال، این کارگروه به سراغ کدام باشگاه خواهد رفت؟

همه‌چیز جدی است

وقتی قوانین جدید نقل و انتقالاتی در فوتبال ایران وضع شدند، تصور می‌شد این قوانین هم به سرنوشت موارد مشابه قبلی دچار خواهند شد، اما کسر ۴امتیاز از سپاهان نشان داد که این ماجرا کاملا جدی است و این بار اراده‌ای برای برخورد با باشگاه‌های متخلف وجود دارد. جالب اینکه هیچ باشگاهی در فوتبال ایران تا این لحظه برای عبور از سقف بودجه مجازات نشده است. پرونده سپاهان بیشتر به امضای قرارداد دلاری با بازیکنان مربوط بود و پرونده پرسپولیس نیز به بدهی گولسیانی ربط داشت. سپاهان حتی پس از کسر امتیاز، قرارداد ۲بازیکن دیگرش را هم ثبت کرد. در مورد استقلال هم پای مسائل دیگری در میان است.

یک پرونده و ۵ابهام

اولین ابهام در مورد باشگاه استقلال، قرار نگرفتن مبلغ رضایتنامه خالدآبادی در بین هزینه‌های جاری این فصل باشگاه است. آبی‌ها که برای خرید این گلر جوان باید رضایتنامه او را از هوادار می‌گرفتند، برای این کار به توافقی ۹میلیاردی با این باشگاه رسیدند، حالا اما خبری از این ۹میلیارد در بین هزینه‌های ثبت شده این فصل استقلال نیست. البته با توجه به اینکه براساس تبصره‌های جدید قانون، مبلغ رضایتنامه در سال‌های قرارداد تقسیم می‌شود، باشگاه می‌تواند تنها بخش کوچکی از این رقم را در هزینه‌های امسال قرار بدهد. در این صورت مشکل چندانی متوجه استقلال نخواهد شد. موضوع بعدی، به قراردادهایی مربوط می‌شود که به‌صورت داخلی در باشگاه استقلال بسته شده و هنوز به سازمان لیگ ارائه نشده است. طبیعتا این قراردادها تا زمان ارائه‌نشدن به سازمان لیگ، معتبر نیستند. ابهام بعدی در مورد پرداختی به چهره‌ای مثل سعید مهری است. او در همین فصل بیش از یک میلیارد تومان دریافتی داشته اما رقم قراردادش ۱۶۰میلیون تومان درج شده است. البته مدیران باشگاه تأکید دارند که این پرداخت، به بدهی فصل گذشته سعید مربوط بوده است. ۲موضوع بعدی مربوط به بر عهده گرفتن مالیات از سوی باشگاه در قراردادهای گوستاوو بلانکو و کوین یامگاست. ظاهرا رقم مربوط به مالیات این بازیکنان نیز در بودجه این فصل استقلال لحاظ نشده است.

۳۱۰ یا ۳۲۵؛ مسئله این است

از نگاه سازمان لیگ، آبی‌ها با توجه به عدم‌دریافت مجوز حرفه‌ای و عدم‌حضور در رقابت‌های این فصل لیگ قهرمانان، باید ۳۱۰میلیارد هزینه کنند. خود باشگاه اما اعتقاد دارد که با توجه به صاف کردن بدهی‌های خارجی و بستن پرونده‌ها، باید سقف ۳۲۵میلیاردی داشته باشد. این یک اختلاف‌نظر حقوقی دیگر بین باشگاه و کارگروه نقل و انتقالات است. از نگاه آنها استقلال همین حالا نیز از سقف بودجه عبور کرده است.

مأموریت خطیر

باشگاه استقلال زمان در اختیار خواهد داشت تا از خودش دفاع کند و به این پرسش‌ها جواب بدهد. علی خطیر، مدیرعامل باشگاه استقلال که خودش زمانی جزو کارگروه وضع این قوانین بوده، حالا باید از تیمش در مقابل کسر امتیاز محافظت کند. او در تابستان تلاش زیادی انجام داد تا به‌گفته خودش، استقلال به قوانین پایبند بماند اما بعید نیست آنها نیز به سرنوشت سپاهان و پرسپولیس دچار شوند. به‌نظر می‌رسد تیم بعدی که پایش به این ماجرا باز می‌شود، تراکتور تبریز خواهد بود.

کسر امتیاز؛ ۲ یا شاید ۳!

میزان کسر امتیاز احتمالی استقلال، به تعداد تخلف‌های اثبات شده این تیم بستگی خواهد داشت. سپاهان با ۴تخلف اثبات شده ۴امتیاز و پرسپولیس با یک تخلف، یک امتیاز از دست دادند. به‌نظر می‌رسد میزان کسر امتیاز استقلال بین ۲ و ۳ امتیاز باشد. این بستگی به تأیید شدن سقف بودجه ۳۲۵میلیاردی از سوی سازمان لیگ دارد. در این صورت حتی ممکن است میزان این کسر امتیاز همانند سپاهان به عدد۴ نیز برسد.

استقلال