کمتر از ۱۰ روز تا شروع رقابتهای فوتبال جامجهانی زمان باقی مانده است. جامجهانی ۲۰۲۲ فوتبال به میزبانی قطر برگزار میشود و این کشور در حال فراهم کردن شرایط برای برگزاری هر چه بهتر این فستیوال بزرگ بین المللی است. این کشور برای برگزار شدن هر چه مجللتر مسابقات تلاش زیادی انجام داده و در کنار بازسازی و بهروزرسانی استادیومهای قدیمی خود، ورزشگاههای جدید و مدرنی را نیز ساخته است.
قطر یک کشور عربی شبه جزیرهای است که زمین آن از صحرای خشک و ساحل طولانی خلیج فارس از سواحل و تپههای شنی تشکیل شده است.
معرفی ورزشگاه احمدبنعلی:
در طول جامجهانی، این ورزشگاه قرار است میزبان پنج بازی دور اول گروهی و یک بازی مرحله یک شانزدهم نهایی باشد.
دروازه کویر در ۱۸ دسامبر ۲۰۲۰ با اولین بازی تماشایی که شامل فینال امیر کاپ بود، درهای خود را به روی تماشاگران گشود؛ الریان، جایی که استادیوم احمدبنعلی در آن قرار دارد، به سنتها و همچنین تیم فوتبال بسیار محبوبش، شهرت دارد و ورزشگاه جدید آن میزبان ۴۰ هزار هوادار در جام جهانی ۲۰۲۲ تا مرحله یک چهارم نهایی خواهد بود.
باشگاه الریان قطر این خانه مجلل را در سال ۲۰۲۰ برای جام جهانی بازگشایی کرد و پیش از این هم جام ملتهای آسیا در آن برگزار شده است. استادیوم ۴۰ هزار نفری «احمد بن علی» نه تنها به ورزشگاههای مجلل قاره سبز بلکه به هتلها و ساختمانهای تجاری اروپا هم طعنه میزند. رختکن این استادیوم به تنهایی از چند لیگ اروپایی سبقت گرفته و لابی و امکانات جانبی آن تداعی یک هتل ۶ ستاره را میکند.
ورزشگاه احمدبنعلی که در مکانی به همین نام ساخته شده و نمادهای فرهنگ قطری را در خود جای داده است. امکانات اطراف ورزشگاه نیز آینه تمام نمای کشور قطر است که با سازههای تپه شنی شکل، یادآور سرزمینهای بیابانی مجاور است و الریان با آغوش باز پذیرای هواداران فوتبال از سراسر جهان خواهد بود تا فرهنگ غنی قطر را به آنها نشان دهد.
مراحل ساخت ورزشگاه احمدبنعلی:
در ساخت ورزشگاه الریان از مصالح سازگار با طبیعت استفاده شده تا هیچ آسیبی به طبیعت وارد نشود. این استادیوم بیانگر اصالت و فرهنگ مردم الریان است و در ساخت آن هم از این قابلیت استفاده شده و این مکان در حومه شهر و اطراف بیابان ساخته شده و برای طراحی آن از تپههای شنی اطراف الگو گرفته شده که طرحی زیبا و منحصربهفرد محسوب میشود.
برای ساخت سقف ورزشگاه، فلزهای مختلف با سبکی خاص استفاده شده تا نور خورشید به داخل این مکان راه پیدا کند. همچنین روی آن، پنلهای فتوولتائیک بهکار رفته و با جذب نور خورشید، برق مورد نیاز ورزشگاه تامین خواهد شد. بسیاری از مصالح محل تخریب شده که زمانی این مکان را اشغال کرده بود در ساخت مجموعه جدید استادیوم استفاده شده است.
بیش از ۸۰ درصد از مصالح ساختمانی مورد استفاده دوباره بازیافت شد؛ درختانی که زمانی محل قدیمی را احاطه کرده بودند برای کاشت مجدد حفظ شدند و آسیب به محیط طبیعی را به حداقل رساندند.
در ساخت ورزشکاه الریان مواد بازیافتی بهکار رفته. قرار گرفتن همه این ویژگیها در ورزشگاه باعث شده که این مکان موفق به دریافت گواهینامه از سازمان ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) شود.
ورزشگاه احمد بن علی برای اولین بار در حد فاصل سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ ساخته شد و از سال ۲۰۰۳ مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این ورزشگاه که در اختیار باشگاه الریان قطر قرار دارد، ۱۱ سال مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن در سال ۲۰۱۴ برای تعمیرات و بازسازی جهت میزبانی از مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲، تعطیل شد.
امکانات استادیوم احمدبنعلی:
در این مجموعه وسیع چندین مکان مانند مسجد، مرکز تفریحهای آبی، پیست دو میدانی، زمین کریکت، زمین تنیس و زمین هاکی وجود دارد.
همچنین محیطهای دیگری مثل فضای مخصوص دوچرخهسواری، تجهیزات تناسب اندام و مسیر پیادهروی سرپوشیده مجهز به تجهیزات خنککننده پیشرفته و… در این مجموعه ساخته تعبیه شده است.
برای جلوگیری از بروز مشکلات برای تماشاچیان، دو مرکز پزشکی نیز در این مجموعه قرار گرفته و آماده خدمترسانی به مهمانان هستند.
برای کنترل دمای محیط ورزشگاه از یک سیستم خنککننده فوقپیشرفته استفاده شده تا دما را به حد متوسط برساند. همچنین دو نمایشگر بزرگ هم در این مکان قرار گرفته تا تماشاگران بهتر بتوانند بازی را تماشا کنند. چندین فضای پذیرایی نیز در استادیوم الریان ساخته شده و تماشاگران بین دو نیمه میتوانند از آنجا غذا یا میانوعده تهیه کنند.