وحید شمسایی بازیکن سابق تیم ملی فوتسال کشورمان، درباره حذف ملی پوشان از مسابقات جام جهانی و اینکه گفته میشود تغییراتی در کادر فنی و بازیکنان قرار است به وجود بیاید اظهار داشت: ابتدا من به بازیکنان و اعضای کادر فنی خسته نباشید جانانه عرض میکنم. بازیکنانمان در رقابتهای جام جهانی تمام تلاششان را انجام دادند و ما نباید زحمات آنها را نادیده بگیریم.
ما اگر در جام جهانی قهرمان هم میشدیم، حتما باید بعد از این بازیها تغییر نسل را در تیم ملی به وجود میآوردیم. من در مصاحبههایی که انجام دادم بارها گفته ام به خاطر اینکه در این سالها دانش اندوزی و پشتوانه سازی خوبی انجام ندادیم تا جای بازیکنان با تجربه را پر کنند، تغییر نسل کمی زمانبر است و ما باید یک دورهای را از دست بدهیم تا به آن هدفی که داریم و آن هم رسیدن به فینال جام جهانی است دست پیدا کنیم.
سرعت شیب تغییر نسل را باید افزایش دهیم
بازیکن سابق تیم ملی فوتسال افزود: به اعتقاد من تغییر نسل باید هر چه زودتر در تیم ملی اتفاق بیفتد. ما قبل از جام جهانی میگفتیم، چون نزدیک به جام جهانی است تغییر نسل را باید با شیب ملایم انجام دهیم، اما حالا که دیگر حذف شده ایم پس باید سرعت این شیب را افزایش داده تا به آن خواستهای که در آینده داریم برسیم. ما هنوز بازیکنی نداریم که بتوانیم جایگزین ستارههای خودمان در تیم ملی کنیم.
باتوجه به تغییر نسلی که در تیم ملی صورت نگرفته، ما عملا جام جهانی بعدی هم موفق نخواهیم بود
شمسایی ادامه داد: زمانی که صادق درودگر ریاست کمیته فوتسال را بر عهده داشت جوراندینو از تیم ملی کناره گیری کرد. او فردی بود که من همیشه با او مشکل داشتم و معتقد بودم که شخصیت تیم ملی بزرگسالان ایران را ندارد، اما او یک فلسفه بسیار بزرگ برای ردههای پایه ما در نظر گرفت. او الفبای فوتسال را در ایران راه اندازی کرد، به طوری که ما بعد از او توانستیم در چند تورنمنت مختلف با بازیکنان جوان شرکت کرده و نتایج خوبی کسب کنیم. الان هم وقت آن رسیده است که ما دوباره باید این اتفاق را در تیم ملی ایجاد کنیم. میانگین سنی ما الان ۳۲ سال است و سن بازیکنان ستاره ما از ۳۱ تا ۳۵ سال است. با این اتفاقاتی که الان به وجود آمده است ما قطعا جام جهانی بعدی که ۳ سال دیگر شروع میشود را از دست میدهیم و باید به فکر جام جهانی بعد از آن باشیم.
ناظم الشریعه باشد یا نباشد باید تغییر نسل در تیم ملی به وجود بیاید
بازیکن سابق تیم ملی فوتسال در پاسخ به این سوال که آیا ما برای تیم ملی باید مربی خارجی بیاوریم بیان داشت: من در جایگاهی نیستم که بخواهم راجع به این موضوع صحبت کنم. فدراسیون فوتبال رئیس و هیئت رئیسه دارد و آنها بهتر از من میتوانند درباره این موضوع صحبت کنند. درست است که من نایب رئیس کمیته فوتسال بودم، اما هیچ قدمی برای این مسئله بر نداشته و به هیمن دلیل خودم را خارج از این حیطه میدانم. به هر حال رئیس فدراسیون فوتبال، کمیته فوتسال و اعضای هیئت رئیسه این ۳ ارگان باید راجع به وضعیت تیم ملی فوتسال تصمیم گیری کنند. من فقط میتوانم بگویم چه ناظم الشریعه باشد، چه نباشد ما باید در تیم ملی فوتسال کشورمان تغییر نسل بدهیم.
هر ۴ تیم راه یافته به نیمه نهایی جام جهانی از بازیکنان جوان و با تجربه بهره بردند
شمسایی افزود: ببینید ۹ نفر از بازیکنان فعلی ما در دوره قبل هم که سوم جهان شدیم حضور داشتند. آن موقع اوج پختگی و طراوت این بازیکنان بوده است، اما الان شرایط کاملا فرق کرده است. تیمهایی مثل برزیل، آرژانتین، پرتغال و قزاقستان که موفق شدند به نیمه نهایی صعود کنند در تیمشان بازیکنان با تجربه هم وجود داشت، اما تعداد بازیکنان آنها چقدر بوده و تعداد بازیکنان با تجربه ما چقدر است؟
تیم ملی فوتسال ژاپن گوش به گوش ما در حال حرکت است
بازیکن سابق تیم ملی فوتسال ادامه داد: یک مثال میزنم تا این جمله قشنگ جا بیفتد. تیم ملی فوتسال ژاپن خیلی از ما عقبتر بود، اما الان گوش به گوش ما در حال حرکت است، زیرا تغییر نسل را در تیم ملی خودشان به سرعت به وجود آورند. شیمیزو بازیکن شماره ۹ تیم ملی فوتسال ژاپن چند سال پیش در مسابقات قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا که در تبریز برگزار شد برای ژاپن به میدان رفت. درخشش او باعث شد به تیم ملی بزرگسالانشان دعوت شده و در این جام جهانی دیدیم که مقابل برزیل ۲۵ دقیقه با کیفیت بالا بازی کرد. در هر صورت از آن تیم زیر ۲۰ سال ژاپن ۵ نفر آنها در جام جهانی این دوره حضور داشتند و در کنار بایکنان با تجربه موفق شدند برزیل را تحت فشار قرار دهند.
قزاقستانیها در برابر ما شطرنج بازی کردند
شمسایی درباره اینکه چرا ما در بیشتر بازیهای جام جهاین نیمه دوم را به حریفان واگذار میکردیم بیان کرد: من نمیتوانم راجع به این موضوع صحبتی کنیم. در هر صورت خود ناظم الشریعه باید از ابتدای مسابقات کارشناسانه توضیح دهد که چرا ما در بیشتر بازیها نیمه دوم خودمان را واگذار میکردیم. من به عنوان کسی که نزدیک به ۲۴ سال از عمر ورزشی خودم را در فوتسال گذرانده ام میخواهم راجع به بازی ایران و قزاقستان فنی حرف بزنم. قزاقها با مهرههایی که داشتند مقابل ما شطرنج بازی کردند. آنها نیمه اول زیاد خود را به آب و آتش نزدند و بین دفاعهای خود فاصله انداختند و با این کار میخواستند نیروی خود را برای نیمه دوم نگه دارند.
در نیمه دوم بازی با قزاقستان عملا توپ و میدان دست این تیم بود
بایکن سابق تیم ملی فوتسال ادامه داد: قزاقها در نیمه دوم ما را در یک قدمی خودشان گذاشتند و این روش بازیکن را وادار میکند که سریع جا به جا شود. وقتی ما نتوانستیم به خوبی جا به جا شویم آنها از ما توپ گیری کرده و به تیر هم زدند و در نهایت بازی را ۳ بر ۲ بردند. خواستهای که قزاقها در بازی با ما داشتند کاملا فنی بود. در هر صورت آنها بازیهای ما برابر صربستان، آمریکا، آرژانتین و ازبکستان را تماشا کرده بودند و میدانستند که ما در نیمه دوم خسته میشوم و از همین راه موفق شدند ما را شکست دهند. ما در نیمه دوم برابر قزاقستان به جز ۳ تا موقعیتی که نصیبمان شد عملا توپ و میدان را به قزاقها دادیم و باعث حذف ما از رقابتهای جام جهانی شد.