محمدرضا گرایی با کسب مدال طلای کشتی فرنگی در وزن ۶۷ کیلوگرم طلسم ناکامی ایران را بعد از ۹ سال شکست.
آخرین باری که کشتی فرنگی موفق شده بود در بازیهای المپیک به مدال طلا برسد در سال ۲۰۱۲ لندن بود؛ سالی پر افتخار که فرنگی کاران کشورمان توانستند ۳ مدال طلا کسب کنند. حمید سوریان در وزن ۵۵ کیلو، امید نوروزی در ۶۰ کیلو و قاسم رضایی در ۹۶ کیلو طلاییهای ایران بودند.
در بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو این افتخارات تکرار نشد و کاروان کشتی فرنگی با دو برنز به کار خود پایان داد. سعید عبدولی در ۷۵ و قاسم رضایی در ۹۸ کیلوگرم ۲ مدالآور کشورمان بودند. تنها طلایی کاروان ایران در ریو حسن یزدانی بود که در کشتی آزاد موفق به کسب مدال طلا شد.
البته ریو پایان کار آقای خاص و شاگردانش نبود. محمد بنا دوباره به تمرینات تیم ملی کشتی فرنگی بازگشت تا شاگردانش را برای رقابت در سرزمین آفتاب آماده کند. تمرینات منظم به خوبی پیگیری میشد اما شیوع ویروس کرونا و تعطیلی چند ماهه اردوها و تمرینات نگرانیهایی را به وجود آورد. صحبت از لغو و تعویق المپیک نیز در روند آمادهسازی گوششکستهها بیتاثیر نبود اما در نهایت با تصمیم قطعی تعویق یکساله بازیهای المپیک، رئیس فدراسیون کشتی و کادر فنی برنامهریزی جدیدی انجام داد و با انتخابیهای متعدد بهترینها را راهی توکیو کرد.
با این شرایط تمرینی همه امیدوار بودند بعد از ۹ سال طلسم شکسته و دوباره شاگردان بنا با طلا افتخارآفرینی کنند. بالاخره محمدرضا گرایی با راهیابی به فینال و غلبه بر حریف اوکراینی موفق شد این طلسم را شکسته و مدال طلا را بر گردن بیاویزد. پیش از این نیز در وزن ۹۷ کیلوگرم محمد هادی ساروی موفق به کسب مدال برنز شد تا پرونده کشتی فرنگی با یک طلا و یک برنز در بازیهای توکیو بسته شود.