حمیدرضا متین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: 272 معدن فعال در استان همدان وجود دارد که سالانه بین هفت تا هشت میلیون تن استخراج دارند، تلاش بر این است تا در زمینه مواد معدنی دارای ظرفیت صنایع فرآوری ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه همدان در زمینه دولومیت دومین ذخایر کشور و از نظر تولید سومین تولیدکننده کشور محسوب میشود، عنوان کرد: با راهاندازی واحدهای استحصال منیزیم از دولومیت که قرار است سرمایهگذاری بزرگی در این زمینه از سوی شستا و سرمایهگذار خارجی صورت گیرد تحول بزرگی شکل میگیرد.
متین با بیان اینکه وضعیت معادن شن و ماسه همدان مناسب نیست و از نظر قیمتگذاری روند مناسبی انجام نشده است، گفت: قیمت مصوب کمتر از هزینههای نهایی این معادن بوده و تنش خاصی را در این زمینه ایجاد کرده است.
وی مشکلات منطقهای، مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی را از عوامل موثر در زمینه تعطیلی واحدهای معدنی استان همدان برشمرد و گفت: این مسائل در مجموع سبب شده تا 22 درصد واحدهای معدنی استان همدان تعطیل شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تاکید کرد: فرآوری مواد معدنی برای جلوگیری از خامفروشی باید توسعه یابد که خوشبختانه در استان همدان این روند آغاز شده ولی رضایتبخش نیست.
وی با اعلام اینکه فرآوری سیلیس در کارخانه فروسیلیس غرب پارس انجام میشود که بیش از سه هزار درصد ارزش افزوده به دنبال دارد، تصریح کرد: ولی در واحدهایی نیز فرآوری در حد دانهبندی است که ارزش افزوده بالایی ندارد.
متین با بیان اینکه همدان ظرفیت بالایی در زمینه تولید لعاب کاشی و سرامیک دارد، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 70 درصد موادمعدنی مربوط به لعاب کشور در استان همدان تولید میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اظهار داشت: اگر سه واحد بزرگ تولید لعاب استان همدان تعطیل شوند 33 درصد واحدهایی که در استانهای یزد و اصفهان با لعاب کار میکنند موادی برای تولید نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه بخش اعظم فرآوری مواد معدنی در همدان به صورت دانهبندی است که فرآوری ارزشمندی نمیشود، بیان کرد: البته برخی معادن استان همدان همچون معدن سرمک که سرب استخراج میکند باید محصول خود را به صورت خام در اختیار واحدهایی همچون کارخانه سیمان قرار دهد تا آنها در تولیدات خود استفاده کنند.