محمدمالمیر پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم جشن جهانی شدن شهر سفال لالجین که با حضور معاون رئیس جمهور برگزار شد.
پس از ابراز خرسندی از حضور مسئولان کشوری و استانی در جشن جهانی شدن لالجین گفت: زندگی مردم همدان و پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین با ۳۰۰۰ سال سابقه مدنیت و تمدن همواره در طول ادوار مختلف تاریخ و قرون گذشته با هنر آمیخته بوده و به گونهای که سفال به دست آمده از کاوش در تپه گیان نهاوند حاکی از سابقه ۵ هزار و ۷۰۰ ساله دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان عنوان کرد: این تاریخ بیانگر آن است که سفال و سفالگری ریشه در قدمت و تاریخ این سرزمین داشته است.
مالمیر گفت: لالجین با قدمتی ۲۰۰۰ ساله دارای سابقهای ۷۰۰ ساله در زمینه سفالگری است که این هنر سینه به سینه و نسل به نسل چرخیده و اکنون به عنوان یک میراث غنی به دست ما رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان همچنین بیان کرد: وجود بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کارگاه صنایع دستی و ۳ هزار و ۶۰۰ هنرمند صنعتی در این منطقه گواه سابقه فعالیت در این حرفه است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶ درصد جمعیت شاغل استان همدان را صنعتگران صنایع دستی به خود اختصاص می دهند، گفت: شهر لالجین با ۱۷ هزار نفر جمعیت دارای هزار کارگاه تولید سفال و سرامیک است که ۱۱ درصد از کل این جمعیت را شاغلین صنایع دستی به خود اختصاص میدهند و به ازای هر ۱۷ نفر یک کارگاه در این شهر وجود دارد.
مالمیر همچنین به محل عرضه محصولات و تولیدات هنری لالجین اشاره کرد و گفت: در این شهر ۲۰۰ فروشگاه کوچک و بزرگ سفال وجود دارد و زندگی نزدیک به ۹۰ درصد از مردم به نوعی با سفال و سفالگری در هم آمیخته است.
گفتنی است؛ در ورودی شهر لالجین نمادی از جنس سفال نصب شده که با حضور نمایندگانی از شورای جهانی صنایع دستی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، استاندار همدان، مسئولان استانی و شهرستانی رونمایی شد.