سردار اسکندر مومنی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال جاری در نیروی انتظامی 3 قرارگاه راهاندازی شد که قرارگاه مقابله با قاچاق یکی از این قرارگاههاست که خوشبختانه از ابتدای راهاندازی، دستاوردهای خوبی داشته و در مجموع، کشفیات نیروی انتظامی در 6 ماهه نخست امسال 34 درصد افزایش داشته است.
وی بیانداشت: تمرکز اصلی نیروی انتظامی در سال جاری بر باندهای بزرگ و کالاهای حجیم بوده که ضربه سختی بر پیکره اقتصادی ملی و کسب و کار و همچنین تولیدات داخلی وارد میکند.
سردار مومنی تصریح کرد: با هر بار قاچاق چندین جوان و شغل از بین میرود و افراد بیکار میشوند و اولویت و تمرکز این قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا بوده و در این راستا از تمامی ابزارها و ظرفیتهای درونی و بیرونی نیروی انتظامی استفاده و همگی در جهت مبارزه با قاچاق کالا بسیج میشوند.
وی ادامه داد: این قرارگاه همه ظرفیت نیروی انتظامی را برای رسیدن به اهداف خود که همان مبارزه جدی با قاچاق کالاست بسیج میکند و هماهنگیهای لازم را با مراجع برون سازمانی برای تحقق این امر مهم انجام میدهد.
جانشین نیروی انتظامی تاکید کرد: 11 کانتیر محموله قاچاق به ارزش 150 میلیارد ریال در استان هرمزگان کشف و ضبط شده است و در این عملیات 2 نفر از سرشاخههای اصلی دستگیر شدهاند.
سرداد مومنی افزود: این محمولههای قاچاق از مبادی رسمی و با اظهار خلاف واقع و جعل اسناد و فرار از عوارض وارد شده است.
وی گفت: این محمولهها در قالب سرپوش بطریهای شیشهای و پلاستیکی که عوارض آن 10 درصد است وارد کشور شده در حالی که کالاها شیشه، بلور و کریستال و سرامیک با 110 درصد عوارض بوده است که قرار بود در تهران توزیع شود.
جانشین نیروی انتظامی ادامه داد: یکی از تمرکزهای عمده، حضور و نظارت بر مبادی رسمی است و این محمولهها نیز از طریق مبادی رسمی وارد شده است که با کنترل و نظارت جدی بر این مبادی کشف و ضبط شدهاند.
سردار مومنی گفت: تا زمانی که فرایندها و روشها هوشمند و الکترونیکی نشود این مشکل به قوت خود باقی است چرا که کنترل دستی مشکل است و روزانه 4 هزار کانتینر وارد میشود که از این تعداد شاید 200 عدد کنترل شود و ضروری است تا دستگاههای ایکس ری و دستگاههای شناسایی کننده نصب شود.
وی اظهار داشت: ورود کالای قاچاق ضربه سختی به تولید ملی وارد میکند . همه باید در این راستا بسیج شوند و تنها یک دستگاه مسئول نیست. نیروی انتظامی با تمام قدرت در نقاط مرزی و مبادی رسمی کشور مستقر شده و تمرکز خود را بر کنترل کالاهای حجیم و محمولههای بزرگ قرار داده است.
جانشین نیروی انتظامی بیان داشت: مکانیزه کردن و هوشمندسازی فرایندها بهترین روش برای کاهش قاچاق کالاست.
وی تاکید کرد: نیروی انتظامی هرمزگان یکی از انتظامیهای پرتلاش و فعال کشور در زمینه مبارزه با قاچاق کالاست و جدای از مباحث آماری باید گفت علیرغم افزایش کشفیات، باز ورود کالای قاچاق به کشور ادامه دارد و این کشفیات در برابر کالاهای وارد شده رقم بالایی نیست.
سردار مومنی تصریح کرد: در بهترین حالت تنها 20 درصد کالای قاچاق ضبط و مابقی وارد کشور میشود که این برآورد علمی است و ممکن است در استانی متفاوت باشد.
وی ادامه داد: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و در خصوص هماهنگیهای بین بخشی وضعیت بهتر شده و باید به این سمت پیش برویم که خلاهای قانونی حذف و قوانین نیز اصلاح و تغییر قوانین زیاد نباشد و ثباتی ایجاد شود.
جانشین ناجا اظهار داشت: در بین 34 استان کشور بیشترین کشف محمولههای قاچاق کالا به استان هرمزگان اختصاص دارد و بالاترین میزان کشفیات مربوط به این استان است.
سردار مومنی ادامه داد: در جلسه بررسی وضعیت امنیتی استان جدای از کالای قاچاق، خوشبختانه شرایط استان در اکثر شاخصهای امنیتی نسبت به سال گذشته بهبود یافته و جرایم کاهش داشته و جز در مورد سرقت اتومبیل و موتورسیکلت مابقی کاهش یافته است.