حسن شفیعی، سرپرست معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی هرمز؛ با بیان اینکه تعداد زنان سرپرست خانواری که تحت پوشش سازمان قرار گرفته اند تقریبا حدود 4500نفر در استان می باشد، گفت: زنان سرپرست خانوار افرادی هستند که به علت فوت، مفقود، محکوم به زندان، مجهول المکان، طلاق و یا به اصطلاح از کار افتادگی همسرانشان تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار می گیرند.
وی افزود: علاوه بر زنان، دخترانی که شرایط ازدواج برای آنان فراهم نشده است و در حال حاظر تنها و یا بعنوان بزرگتر خانواده سرپرستی برادر یا خواهر خود را برعهده دارند نیز تحت پوشش سازمان قرار می گیرند البته ممکن است تعداد زنان سرپرست خانوار در جامعه زیاد باشند اما تعداد افرادی که نیازمند هستند کمتر می باشد.
سرپرست معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه آمار دقیقی که مشخص کننده تعداد کل زنان سرپرست وجود ندارد، اظهار کرد: طبق اطلاعاتی که بع سازمان ارسال می شود و از طریق اورژانس اجنماعی یا مددکاری افرادی که احساس می کنند نیازمند کمک بیشتری هستند به سازمان مراجعه می کنند و تحت پوشش قرار می گیرند.
شفیعی با اشاره به اینکه برخی از خانوارها دارای شرایط توانمند شدن هستند، تصریح کرد: هرساله تقریبا حدود 10درصد از خانوارها به نوعی توانمند می شوند و از چرخه حمایتی سازمان خارج می شوند و افرادی که در نوبت قرار دارند وارد چرخه می شوندو حدود 48درصد زنان سرپرست خانواری که تحت پوشش قرار می گیرند شرایط توانمند شدن را دارند.
وی پایین بودن سطح سواد را از مهترین چالش های پیش روی زنان سرپرست خانوار دانست و افزود: پایین بودن سطح سواد زنان سرپرست خانوار باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه آموزش مهارتهای فنی و حرفه ای را برای آنان فراهم می کند که شرایط توانمند سازی افراد را مختل می کند و نمی توان آموزش های لازم را در اختیار آنان قرار داد.
سرپرست معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی تاکید کرد: سازمان وظیفه دارد طبق تفاهم نامه منعقد شده با سازمان فنی و حرفه ای سازمان شرایط آموزش مهارتهای فنی و حرفه ای مورد نیاز را در اختیار افراد قرار دهد.
شفیعی با اشاره به اینکه سازمان می تواند شرایط اشتغال خانوارها را فراهم کند، گفت: با توجه به اینکه پرداخت وام با بهره های کم یکی از شرایطی است که سازمان زمینه اشتغال خانواده را تسهیل می کند اما بحث ضمانت یکی از مشکلاتی است که افراد با آن روبرو هستند اگرچه سازمان در حد توان کمک های بلاعوض خود را بابت سرمایه کار در اختیار انان قرار می دهد اما این مبلغ کم و حدود یک الی سه میلیون است.
وی افزود: تشکیل گروه های همیار متشکل از پنج یا شش نفر از افرادی که دارای مهارتها وتوانایی های مشترک که بتوانند باهم کار انجام دهند از مباحثی است که سازمان در حال پیگیری آن است و سازمان در راستای تسهیل زمینه اشتغال آنان هم مهارتهای زندگی و هم فنی و حرفهای را به آنان آموزش می دهد .
سرپرست معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی اظهار کرد: مشاغل خیاطی، صنایع دستی وتولیدات محصولات خانگی از جمله مشاغلی است که توسط زنان سرپرست خانوار در حال انجام می باشد اما بازاریابی محصولات از مهمترین چالش در بحث تولیدات انها است که در این زمنیه اقدامات خوبی نمی توانند انجام دهند و مشتریان محصولات خود را شناسایی کنند.
شفیعی تصریح کرد: طبق ارزیابی و پایش هایی که هرساله انجام می شود پس از قرار گرفتن افراد در چرخه حمایتی سازمان کیفیت زندگی آنها تغییر کرده است به گونه ای که فرزندان انها تحت پوشش حمایت های دانش آموزی و دانشجویی سازمان، بیمه و درمان سازمان قرار می گیرند و در زمینه هزینه های درمانی آنها کمک هایی صورت گرفته است.
سرپرست معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان با بیان اینکه پس از اینکه افراد تحت پوشش سازمان قرار گرفتند در شرایط اولیه زندگی آنها تغییراتی انجام می شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اعتبارات و مشکلاتی که در سازمان وجود دارد درصدد هستیم که در اهداف اصلی فاصله ای ایجاد نشود و در این زمینه ادارات مختلف بطور مستقیم و غیرمستقیم از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره)، هلال احمر وشورای بانوان استان همکاری لازم را دارند اما بیشترین کار انجام شده توسط سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) صورت گرفته است.