افراط زنان ایرانی در استفاده از مواد آرایشی/ایران رتبه اول

گروه اجتماعی – میل به زیبایی و زیباتر دیده شدن در فطرت زنان به ودیعه گذاشته شده اما متاسفانه چند سالی است که بانوان سرزمینمان در این مساله به حد افراط رسیده اند و حتی برای بیرون رفتن های کوتاه مدت نیز دقایق طولانی را صرف آرایش کردن و خودآرایی می کنند.

به گزارش افکارخبر، به گفته بسیاری از کسانی که به کشورهای اروپایی و آمریکایی سفر کرده اند زنان سالمند و میانسال برای جوان تر به نظر رسیدن اقدام به استفاده از مواد آرایشی کرده و به این صورت گرد پیری را زیر لایه ای از مواد آرایشی پنهان می کنند .

اما چند سالی است که زنان و دختران جوان کشور اقدام به استفاده بی رویه مواد آرایشی کرده و بدین سال سبب شده اند تا ایران از این نظر در رتبه نخست جهان و خاورمیانه قرار گیرد.

متاسفانه علیرغم وجود فراوان مواد آرایشی در بازار هیچ گونه آمار رسمی از میزان واردات آنها از طریق مبادی قانونی و گمرکات وجود ندارد و این مساله نشان دهنده آن است که بسیاری از دختران و زنان اقدام به خرید مواد آرایشی کرده اند که نه تنها ارزان قیمت هستند بلکه اصلا استاندارد نبوده و بیشتر از مبادی غیر قانونی وارد کشور می شوند.

اکنون بسیاری از کسانی که از مواد آرایشی استفاده می کنند معمولا هر ماه حداقل بین 100 تا 200 هزار تومان بسته به میزان مصرف برای خرید این مواد هزینه می کنند که بیشتر از مواد غیر استاندارد و تاریخ گذشته و قاچاق تشکیل شده است در حالی که بخواهند از مواد اصل و معتبر استفاده کنند باید بین 400 تا 500 هزار تومان در ماه هزینه کنند.

نگاهی به آمارهای جهانی نشان می دهد در بین کشورهای خاورمیانه ایران و عربستان بیشترین میزان مصرف مواد آرایشی را داشته و از این رهگذر سالانه بیش از 2 میلیارد دلار بابت خرید و مصرف این مواد صرف می شود که یعنی 30درصد بازار خاورمیانه در زمینه مواد آرایشی در اختیار ایران بوده و مصرف کنندگان آنها را 17 میلیون زن و دختر 14 تا میانسال تشکیل می دهند.

با توجه به آمار بالا می توان گفت که ایران پس از عربستان دومین کشور خاورمیانه و هفتمین کشور جهان در زمینه مصرف مواد آرایشی بوده و گوی سبقت را از سایر کشورها ربوده است.

همان طور که ذکر شد  ۱۷ میلیون زن ایرانی هر ساله 2 میلیارد دلار و یا  ۱۰ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید لوازم و مواد آرایشی هزینه می ‌کنند.

همان طور که گفته شد بیش از 90 درصد از مواد آرایشی از مبادی غیر رسمی و به صورت قاچاق، 5 درصد به شکل رسمی و قانونی و حداکثر 5 درصد از سوی شرکت های داخلی تولید و در بازار عرضه می شود که معمولا مورد اقبال اکثر مصرف کنندگان نیز قرار نمی گیرد زیرا در این بازار نیز کالاهای خارجی همانند سایر بازارها از اقبال بیشتری نزد مصرف کنندگان برخوردار هستند.

هرچند با تبلیغات فراوان از رسانه ملی اکنون برخی از مصرف کنندگان ترجیح م یدهند از محصولات بهداشتی شرکت های داخلی مانند انواع کرم های نرم کننده، شامپو و ... استفاده کنند و مواد آرایشی همچنان طرفداران کمتری دارد.

نگاهی به مواد و لوازم آرایشی موجود در بازارهای کشور نشان می دهد که ۸۰ تا ۹۰ درصد این مواد در چین، ترکیه و تایلند تولید می شود و این  کشورها سالانه میلیون‌ها دلار از صادرات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران سود به جیب می زنند این در حالی که است بر اساس آمارهای بالا 90درصد این مواد از طریق قاچاق و مبادی غیر رسمی وارد کشور شده و معمولا نهادهای مسوول مانند سازمان غذا و دارو هیچ‌ گونه نظارتی بر کیفیت و حتی نحوه عرضه آنها در بازار ندارند.

به اعتقاد متخصصان پوست، سلامت بسیاری از بانوان استفاده کننده لوازم آرایشی خارجی همواره تهدید می شود زیرا بسیاری از سودجویان در کشورهای دیگر و همچنین تولیدی های زیر زمینی اقدام به تولید مححصولات بی کیفیت و فاقد استاندار کرده و با سوء استفاده از بسته بندی و لیبل و ... برندهای معتبر و معروف اجناس بی کیفیت خود را با قیمت های گزاف به فروش می رسانند.

در حالی که به جرات می توان گفت؛ خطرناکترین قاچاق کالا در کشور قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی است زیرا این لوازم از مواد بسیار مضر و خطرناک برای جسم و سلامتی انسان ساخته شده و در تماس مستقیم با بدن هستند اما متاسفانه با توجه به اقبال محصولات خارجی، بسایری از لوازم آرایشی موجود در کشور تقلبی بوده و در دبی، ترکیه و چین تولید می شوند و سلامت بانوان ایرانی را بیش از پیش تهدید می کنند زیرا بر اساس پژوهش‌های موسسه تحقیقاتی ام‌تی‌بی‌ ۲۹۶ عارضه در کمین کسانی است که مواد آرایشی بهداشتی تقلبی را استفاده می‌کنند.

بنا بر گزارش این موسسه کلروفوم‌ها، پارابن‌ها و فرمالدئید از مهم‌ترین مواد شیمیایی است که در لوازم آرایشی استفاده می ‌شود و این مواد پتانسیل بالایی برای ایجاد بیماری‌های پوستی دارند و در صورت استفاده زیاد و مکرر سبب تضعیف شدید پوست در مقابل بیماری‌ها شده و فرد را در معرض پیری زودرس قرار می‌دهند و بدین صورت زنان و دختران سرزمینمان پس از مدتی به جای احساس جوانی در اثر مصرف مواد آرایشی با واقعت پیری زودرس مواجه می شوند که تقریبا راه درمانی 100درصدی و قطعی نیز ندارد.