کاغذ بازی هایی که به کارخانه کاغذ هم رحم نکرد

به نقل از پایگاه خبری خمین نیوز، سرمایه‌گذاران در بخش صنعت با مشکلات عدیده‌ای از جمله مجوزها، کمبود نقدینگی، تسهیلات کم و غیره و در آخر حمایت ضعیف مسئولین، روبرو هستند.

کارخانجات موجود در شهرک‌های صنعتی با توجه به اخبار و گزارش‌هایی که در کشور وجود دارد از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند این در حالی است که صنایع فعال یا به درصد پایینی از تولید رسیده‌اند یا تعطیل شده‌اند.

 

صنعت کاغذ ایران، از جمله صنایعی است که با توجه به رکود بازار و وردات بالای این کالا، در چند سال اخیر دچار مشکلات شده است. کاغذ همواره یکی از کالاهای ثابت در لیست اقلام وارداتی بوده است.

 

آمار واردات کاغذ در ایران

در سال ۱۳۹۴، جمعا به وزن ۱۱۶۹۱۷۶ تن و به ارزش ۱۱۳۰۴۸۴۴۹۳ دلار انواع کاغذ، خمیر و آخال وارد کشور شده است.

 

واردات انواع کاغذ، بسته بندی، کارتن و غیره به وزن ۹۸۴۹۴۳ تن و به ارزش ۹۸۵۴۴۳۳۵۰ دلار و همچنین واردات انواع خمیر کاغذ و آخال به مقدار ۱۸۴۲۳۳ تن به ارزش ۱۴۵۰۴۱۱۴۳ دلار در سال ۹۴ بوده است.

شرکت تولیدی کاغذ پاسارگاد مرکزی در سال ۸۲ در خمین کلنگ زنی شد اما تاکنون با توجه به مشکلات پیش روی صاحب شرکت، به نتیجه قابل توجهی نرسیده است.

 

همواره یکی از تاکیدات دلسوزان نظام اقتصادی ایران، ترغیب سرمایه داران برای سرمایه گذاری در بخش تولید است چرا که اکثر متمولان و سرمایه داران با توجه به اوضاع اقتصادی کشور، جرات پذیرفتن ریسک بالای ورود به بخش تولید را ندارند. آن دسته سرمایه گذاران هم که وارد این عرصه شده اند، چند سالی باید برای دریافت مجوز و تسهیلات و  طی شدن مراحل اداری سرمایه خود را بخوابانند.

 

یکی از اهداف مالک شرکت کاغذ در خمین از سرمایه گذاری در بخش تولید کاغذ، بهبود اوضاع اقتصادی و کاهش واردات کاغذ به کشور بوده است. برای احداث این کارخانه مبلغی در حدود ۴۰ میلیارد تومان توسط مالک سرمایه گذاری شده است. اما با تکمیل بخش های مختلف شرکت در سال ۱۳۹۱، هنوز این شرکت به دلیل عدم حمایت های مسئولان و نهادهای بانکی، راه اندازی نشده است و این یعنی این سرمایه بالا بدون هیچ گونه سودآوری تبدیل به ماشین آلاتی شده است که چهار سال به جای سوددهی فقط خاک می خورند.

 

علیرضا تجریشی مسئول این صنعت تولیدی به خبرنگار خمین نیوز گفت: با توجه به سابقه و تخصص خانوادگی وارد این عرصه شدم و به این فکر افتادم تا با تولید کاغذی که تمام محصول آن وارد کشور می‌شود در راه خودکفایی کشور کاری کنم.

 

وی افزود: این صنایع می‌تواند کمکی برای کشور باشد تا نیازمند واردات نباشیم و نمادی از اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب هم بر این موضوع تاکید دارند.

تجریشی ادامه داد: در این کارخانه انواع کاغذهای گلاسه ، رنگی ، ترمال پیپر و LWC تولید خواهد شد که محصول آن ۱۰۰ درصد وارداتی است و در صورت راه‌اندازی ۲۰ درصد از نیاز کشور را تامین می‌کند و ۲۵ میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهد داشت.

 

وی افزود: سال ۸۲ این شرکت تولیدی کلنگ زنی و ساختمان و بنای آن ساخته شد و از سال ۸۷ نیز نصب ماشین آلات شروع شد.

 

این فعال اقتصادی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری اولیه توسط خودمان انجام شد و به صورت ناچیز از تسهیلات استفاده کردیم اما در طی کار برای تامین هزینه‌ها بیشتر به تسهیلات روی آوردیم.

 

تجریشی گفت: در دریافت تسهیلات اگر بیشتر مورد حمایت قرار می‌گرفتیم و کارمان سریعتر انجام می‌شد، حدود چهارسال پیش این کارخانه باید شروع به تولید می‌کرد.

وی ادامه داد: مشکلاتی که اکثر صاحبان صنایع با آن روبرو هستند ما نیز به آنها برخورد کرده‌ایم از جمله تسهیلات، مجوزها و مشکلات دیگر که اگر سریع انجام می‌شد بهتر می توانستیم عمل کنیم.

تجریشی اظهار کرد: مسئولین وقت استانی و شهرستان خمین کمک‌های زیادی به ما کردند اما به دلیل طولانی شدن کارهای بانکی، فعالیت ما خیلی عقب افتاد و هزینه‌های سنگینی برای ما به دنبال داشت.

وی افزود: سرمایه خودمان برای اینکار ۴۰ میلیارد تومان بوده است و تسهیلاتی که به ما اختصاص داده شد هنوز مقداری از آن جذب نشده است و این مقدار برای ادامه کار کافی نیست.

این فعال اقتصادی حمایت مسئولین را خواستار شد و افزود: اگر این صنعت حمایت شود مشکل سرمایه در گردش نیز حل خواهد شد و باعث می‌شود تا تولید بالاتری داشته باشیم و همانطور که گفته شد می‌توانیم قسمتی از نیاز کشور را تامین کنیم.

تجریشی بیان کرد: این صنعت پایه است و می‌توان صنایع تبدیلی بسیاری در کنار آن راه اندازی شود و مشکل اشتغال در شهرستان حل شود.

وی افزود: نیروهایی که تاکنون استفاده کرده‌ایم بومی هستند و تجربه کاری بالایی دارند و در ادامه نیز از نیروهای بومی استفاده خواهیم کرد و این دانش و توانایی در جوانان کشومان وجود دارد تا هرکاری را انجام دهند.

تجریشی تصریح کرد: با راه اندازی این واحد صنعتی ۱۰۸ نفر به صورت مستقیم مشغول فعالیت خواهند شد که اولویت اصلی ما جذب نیروهای بومی شهرستان خمین خواهد بود.

مدیر عامل واحد صنعتی تولید کاغذ شهرستان خمین بیان کرد: اگر کارها خوب پیش برود و مشکلی در کارهای بانکی بوجود نیاید تا چهارماه آینده به تولید خواهیم رسید.

 

این در حالیست که چنانچه این بروکراسی طاقت فرسای اداری و بانکی سریعتر رخ می داد الان چهار سال این کارخانه به سود آوری مطلوب خود رسیده بود و با توجه به ظرفیت شرکت در تامین ۲۰ درصد نیاز کشور به کاغذ، تاثیر خوبی بر بازار کاغذ می گذاشت.

محمد ابراهیم رضایی نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار خمین نیوز گفت: این کارخانه در کشور منحصر به فرد است که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی چندین سال است که کار خود را آغاز کرده و به زودی راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: این کارخانه یکی از اساسی ترین نیازهای کشور را تامین خواهد کرد و از خروج ارز جلوگیری می‌کند.

نماینده خمین ادامه داد: در دوران تحریم این تجهیزات به کشور وارد شد ولی امروز با مشکل نقدینگی روبرو است که مسئولین باید بیشتر حمایت کنند.

رضایی ادامه داد: مسئولین و مدیرانی که باید در امر صنعت حمایت خوبی داشته باشند عملکرد ضعیفی دارند و بیشتر مشکلات بر دوش سرمایه‌گذار است.