حجتالاسلام سید ابوالقاسم شجاعی، شاگرد و مروج شیوه منبرداری مرحوم فلسفی پس از حدود ۳ ماه بیماری، ضعف و ناتوانی، دار فانی را وداع گفت.
این واعظ و خطیب معروف تهران که بیش از ۷۰ سال از عمر خود را صرف تبلیغ تشیع کرده بود، پس از یک دوره بیماری از ناحیه پا و ضعف مفرط جسمانی، به حالت اغما رفته و شامگاه گذشته درگذشت.
حجتالاسلام شجاعی که عضو خانوادهای روحانی است و برادرانش، سیدعباس، سیدجلال، سیدحسین و سیدعلی، همه اهل منبر و مداحی بودهاند، در شمار آخرین شاگردان بازمانده از مرحوم محمدتقی فلسفی، واعظ سرشناس تهران و مبارز انقلابی (متوفی به سال ۱۳۷۷) قرار میگرفت.
شجاعی که منبرهایش در دهههای شصت و هفتاد در تهران، هزاران نفر را به مجالس مذهبی و هیأتهای حسینی فرا میخواند، از اعضای هیأت امنای حسینیه فاطمیون تهران نیز بود.
او حدود ۳ ماه پیش به دلیل عارضهای در پا در بیمارستان بستری شد، اما با بهبود اوضاع جسمانی و برطرف شدن کسالت به خانه رفت.
حجتالاسلام شجاعی که در جوانی، شیخ رجبعلی خیاط را به عنوان استاد خود درک کرده است، چند بار و در پی ضعف مفرط جسمانی از طریق اورژانس به یکی از بیمارستانهای تهران انتقال یافته بود.
از این واعظ ۸۶ ساله به عنوان گنجینه خاطرات اهل منبر یاد میکنند؛ چرا که او در عمر خود علاوه بر مراجع تقلیدی چون آیتالله بروجردی، آیتالله میلانی، آیتالله مرعشی نجفی و ... با بسیاری از خطبا و وعاظ طراز اول کشور، همنشین بوده است.
این خطیب تهرانی در مجالس زیادی در کشورهای اروپایی و آسیایی نیز برای مردم سخنرانی کرده و اغلب منابرش با موضوع معاد بوده است. استفاده از خاطرات و موعظههای بزرگان از شیوههای منبرداری این واعظ نامی تهران است که بسیاری از مخاطبان، او را جانشین شایستهای برای استادش (مرحوم آیتالله تقی فلسفی) میدانند.