حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر اسکندری کارشناس علوم قرآنی درباره اهمیت عبادت در دهه آخر ماه رمضان گفت: ائمه اطهار(ع) فرمودند: "خدایا اگر در دهه آخر ماه شعبان ما را نبخشیدی بقیه ماه ما را ببخش." و فرمودند این دعا را مدام تکرار کنید. وقتی درباره استغفار در ماه شعبان این جمله گفته میشود، یعنی در رمضان بیشتر این دعا را تکرار کنیم. منظور این است که بقیه این ماه را استغفار داشته باشیم. حضرت رسول اکرم (ص) هم می فرمایند: "بدبخت کسی است که این ماه بگذرد و بخشیده نشود."
وی درباره شب زندهداری در دهه آخر ماه رمضان اظهار کرد: خداوند درباره اهمیت شب زندهداری می فرماید: "دروغ میگوید بندهای که بگوید دوستت دارم ولی نیمه شب از خواب برنخیزد و با من صحبت نکند. "اگر ما آدمها گرفتاریم و به دنبال موفقیت و آبرویمان هستیم، در دهه سوم ماه رمضان نیمه شبها از خواب بیدار شویم ،مناجات کنیم و دو رکعت نماز بخوانیم. روایت داریم هر کسی نماز شب بخواند، فقیر نمیشود، برخی نمازها مشکلات دنیوی را حل میکنند که یکی از این نمازها، نماز شب است.
این کارشناس علوم قرآنی درباره تاثیر نماز شب، توضیح داد: ما آدمها مشکلمان این است که کمتر فکر میکنیم و این یعنی مشکلاتمان را نمیفهمیم در این شرایط دنبال درمانش نمیرویم، در نتیجه مشکلات ما را نابود می کند. شب فرصتی است که انسان به خودش مراجعه کند. حداقل در این ده شب آخر ماه مبارک رمضان با خود فکر کنیم یک سال گذشته چه کرده ایم؟ از ماهی که گذشت اتفاقی در اخلاق، رفتار و فکر ما رخ داد؟ آیا به خداوند نزدیکتر شدیم؟. انس با دعاها در این شبها می تواند همه مشکلات ما را رفع میکند.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری خاطرنشان کرد: دلیل غفلت ما دلایل زیادی دارد، مانند تاثیر دوست و همراه، تاثیر محیط کار، جدی گرفتن دنیا یا بیتوجهی به آخرت، انجام برخی گناهان و سلب توفیق برخی عبادات. شخصی نزد امیرالمومنین(ع) آمد و عرض کرد که چرا توفیق خواندن نماز شب را ندارم؟ امام فرمودند: "گناهانت پاهایت را بسته است." در واقع اگر در طول روز چشم، گوش و زبان ما بی در و پیکر باشد، خداوند توفیق خواندن نماز شب را از ما می گیرد.