افکار - هفتمين همايش تجليل از چهرههای قرآنی و همچنين مراسم اختتاميه اولين دوره مسابقات قرآنی تسنيم شب گذشته، ۲۶ بهمنماه، با حضور حجتالاسلام خاموشی، رئيس سازمان تبليغات اسلامی، لاله افتخاری، رئيس فراكسيون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، مهدی قرهشيخلو، رئيس سازمان دارالقرآن الكريم و جمعی از جامعه قرآنی كشور برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که در تلار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، قاسم مقدمی، قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از کلام الله وحی پرداخت و در ادامه آن نیز سرود ملی کشورمان در سالن برگزاری این مراسم طنین‌انداز شد.

در ادامه این مراسم مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، در سخنانی با اشاره به ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: امیدواریم این وظیفه‌ای که بر عهده ما نهاده شده است، به بهترین نحو انجام گیرد. ما در حد بضاعت خودمان از چهره‌های قرآنی کشور تجلیل خواهیم کرد که امیدواریم اگر کوتاهی صورت گرفت، بخشیده شود.

وی در ادامه به بیان توصیحاتی در مورد مراسم تجلیل از چهره‌های قرآنی پرداخت و افزود: در شش دوره گذشته تکریم چهره‌های قرآنی مجموعاً از ۱۵۴ نفر از اساتید برجسته قرآنی تجلیل شده است. تجلیل از برگزیدگان قرآنی بر این اساس است که این عزیزان در سه گروه مورد مورد تجلیل قرار می‌گیرند، گروه اول افرادی هستند که در همان سال در مسابقات بین‌المللی قرآن حائز رتبه شده‌اند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: گروه دوم گروهی هستند که حائز مدارک درجه یک و دو حفظ کل قرآن کریم هستند و گروه سه نیز افرادی هستند که دارای سابقه بیش از سه دهه تلاش برای ترویج و اموزش قرآن کریم هستند که امسال نیز بر همین اساس از برگزیدگان و اساتید برجسته کشور تجلیل خواهد شد.

قره‌شیخ‌لو در ادامه به بیان آماری از برگزیدگان شش دوره قبل همایش تکریم چهره‌های قرآنی پرداخت و اظهار کرد: در شش دوره گذشته این همایش در مجموع از ۳۹ قاری، ۲۲ حافظ کل قرآن کریم و ۹۳ پیش‌کسوت قرآنی تجلیل شده است. امشب نیز در خدمت شش قاری، چهار حافظ و ۲۴ پیش‌کسوت و استاد قرآن هستیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در بین افرادی که امشب مورد تجلیل قرار خواهند گرفت از نوجوان ۱۵ ساله تا بزرگمرد و پیش‌کسوت ۹۰ ساله که بیش از ۷۰ سال سابقه تدریس و آموزش قرآن کریم دارند، حضور دارند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه یکی دیگر از ویژگی هفتمین جشنواره تکریم چهره‌های قرآنی همزمانی آن با اولین دوره مسابقات قرآن تسنیم است، گفت: همچنین از دیگر نکات این دوره می‌توان به تجلیل از خانواده مرحوم محمدعلی اوحدی اشاره کرد که متأسفانه ایشان اکنون در میان ما نیستند و از خانواده این خادم قرآنی تجلیل خواهد شد.

مهدی قره‌شیخ‌لو در ادامه سخنان خود در هفتمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی گفت: در اینجا لازم می‌دانم یاد و خاطره همه پیش‌کسوتان قرآنی کشور را که در حال حاضر در میان ما نیستند گرامی بداریم؛ پیش‌کسوتانی همچون مرحوم صبحدل، مرحوم شکوهنده، مختاری و سایر درگذشتگان قرآنی.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم خداوند متعال به همه قرآنیان ما عمر طولانی و با عزت عنایت فرماید. ما از باب احساس وظیفه و تکلیف اهتمام به برگزاری این همایش گرفته‌ایم که امیداواریم با این کار بتوانیم گوشه‌ای از زحمات بسیار زیاد اساتید قرآنی را جبران کرده باشیم و امیدواریم نواقص موجود در این کار را بر ما ببخشند.

تجلیل از نفرات اول نخستین دوره مسابقات قرآنی تسنیم یکی دیگر از برنامه‌های این مراسم بود که بر اساس آن رتبه‌های اول رشته‌های مختلف در دو بخش بانوان و آقایان به روی سن آمده و هدایای خود را دریافت کردند.

بر همین اساس رتبه اول رشته قرائت تحقیق بخش آقایان حبیب صداقت از صدا و سیمای تهران، رتبه اول رشته قرائت ترتیل بخش آقایان نیز به محمد دلالی از سازمان تبلیغات اسلامی سمنان تعلق گرفت. در رشته حفظ کل قران کریم نیز پیمان ایازی از اداره تبلیغات اسلامی رتبه اول را به دست آورد.

همچنین در رشته حفظ بیست جزء، ۱۰ جزء، پنج جزء و مفاهیم قرآن کریم نیز به ترتیب محسن حاج حسینی از بنیاد شهید تهران، محمد ضرغام از تبلیغات اسلامی تهران، فرض الله محمدپور از تبلیغات اسلامی تهران و امیر فرتاج از ستاد اقامه نماز استان همدان حائز رتبه‌های اول شده و جوایز خود را دریافت کردند.

در بخش بانوان و در رشته قرائت تحقیق نیز مهیندخت کوچک‌زاده از بنیاد شهید کرمان رتبه اول را کسب کرد، در رشته قرائت ترتیل بتول صحاف از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تهران حائز رتبه اول شد و در رشته حفظ کل نیز معصومه صالحی از آستان مقدسه حضرت معصومه(س) به عنوان نفر اول شناخته شد و جوایز خود را دریافت کردند.

بر اساس این گزارش در رشته‌های حفظ ۲۰ جزء، ۱۰ جز، پنج جزء و مفاهیم قرآن کریم نیز به ترتیب خانم ها نفیسه افصحی از آستان مقدسه حضرت معصومه(س)، مریم عادل‌نیا از اداره تبلیغات اسلامی اصفهان، معصومه ناصری از تبلیغات اسلامی خوزستان و زینب نیکخواه بهرامی از صدا و سیمای البرز حائز رتبه‌های اول شدند و جوایز خود را دریافت کردند.

همچنین قرار بر این شد که جوایز نفرات دوم و سوم این دوره از مسابقات به حساب آنها واریز شود.

در ادامه این مراسم پیام آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی به هفتمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی توسط حجت‌الاسلام صفی‌خانی قرائت شد. در این پیام آمده است:

قبل از هر چیز تشکیل این مراسم قرآنی را به همه شما عزیزان در دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی مخصوصاً دست اندرکاران، مسئولان محترم سازمان دارالقرآن‌الکریم و همه عزیزانی که در این مجلس باشکوه شرکت کرده‌اند تبریک می‌گویم و صمیمانه تشکر می‌کنم.

قرآن، کلام نورانی خدا و دستورالعمل جاودانی سعادت بشر و حلقه اتصال تمام مسلمین جهان است در شرایطی که مسلمین در برابر هجوم بی‌رحمانه دشمنان احتیاج به اتحاد و همبستگی دارند بهترین راه این است که همگی گرد قرآن جمع شوند، این همان حبل‌الله و رشته محکم الهی است که تمام دل‌ها را به هم مربوط می‌کند و در سوره آل عمران به آن دعوت نموده و می‌فرماید: «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ»، اعتصام به حبل‌الله همان تمسک عمومی به تعلیمات این کتاب بزرگ است.

این همان نور و هدایتی است که در آیات سوره مائده به آن اشاره فرموده و می‌گوید: «قد جاءکم من الله نور و کتاب مبین یهدی به الله من اتبع رضوانه سبل السلام و بخرجهم من الظلمات الی النور» آری! همه در پرتو هدایت آن از ظلمات پراکندگی و اختلاف و نزاع و کشمکش رهایی می‌یابند و به سرچشمه نور که همان برادری و اخوت اسلامی است باز می‌گردند و از هدایت‌های آن بسوی علم و دانش و پیشرفت و تعالی بهره می‌گیرند(آشنایی جوانان و نوجوانان با این کتاب بزرگ آنها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن و تلاش او برای تخریب مبانی اعتقادی و اخلاقی آنان حفظ می‌کند).

اینجانب به همه عزیزانی که در این جشنواره و فعالیت‌های قرآنی شرکت کرده‌اند خوش آمد می‌گویم و مطمئن هستم که شما عزیزان با آشنایی با قرآن و تعلیمات حیات بخش اسلام راه سعادت و خوشبختی را می‌پیمائید و می‌توانید در آینده افرادی دانشمند و پیشگام و پاک و مومن و پر تلاش باشید و به کشور خود کمک کنید.

آری آینده کشور به دست با کفایت شما ساخته می‌شود به شرط اینکه همواره در سایه هدایت‌های قرآن گام بردارید. به همه شما عزیزان توصیه می‌کنم همه روز آیاتی از قرآن را بعد از نماز صبح بخوانید و درباره معنی آن بیندیشید و محتوای آن را در زندگی خود پیاده کنید تا لذت خوب زیستن و آرامش روح و آسودگی خاطر و پیشرفت و ترقی را بچشید من از خدای بزرگ برای همه شما و پدران و مادران و معلمان و اساتید شما موفقیت و سربلندی و عزت و سلامت روح و جسم می‌خواهم و امیدوارم همواره در سایه قرآن از همه خطرات جسمی و روحی در امان باشید.

پخش کلیپ زیبای باران نور و تجلیل از چهره هایی که در سال ۱۳۹۱ در مسابقات بین المللی حائز رتبه شده اند و نیز حفاظ قرآن دارای مدارک درجه یک و دو از دیگر بخش های هفتمین همایش تکریم چهره های قرآنی بود. در این بخش از قاسم مقدمی، حسن دانش، رضا گلشاهی، مجید فقیه، ابوذر کرمی، حسین معتمدی، محمد مقدسی اقدم، فاطمه بدیعی، زهرا عساکره و محمد مهدی بحرالعلوم تجلیل به عمل آمد.

در ادامه این مراسم معرفی و تجلیل از اساتید برتر هفتمین همایش تکریم چهره های قرآنی صورت گرفت. در این بخش از اساتیدی همچون محمدرضا ستوده نیا، غلامرضا شاه میوه، محمود لطفی نیا، سرکار خانم پیردهقان، محمود غفاری، علی اصغر زنگانه، نگار چهل امیرانی، علی اکبر ربیع نتاج، اسماعیل معتمدی، محمدباقر نشیبا عراقی، حسن رضائیان، سیدحسین میرجعفر تفتی، مححمد کاظم حسن زاده و اکبر حاج فتحعلی تجلیل شد.

اجرای برنامه ابتهال خوانی محمود لطفی نیا بخش دیگر از هفتمین دوره تکریم چهره های قرآنی بود که مورد توجه حاضران در این مراسم قرار گرفت.

معرفی و تجلیل از پیشکسوتانی که بیش از چهار دهه فعالیت قرآنی داشته اند یکی دیگر از برنامه های این مراسم بود. در این بخش نصرالله فولادیان پور، علی ولیزاده، صفرعلی رجبعلی زاده، محمد علی دهدشتی، هادی محمدی فروزان فر، مرتضی هامانی، علی اکبر عرب احمدی و کریم خاقانی محمدی بر روی سن حاضر شده و لوح های تقدیر خود را دریافت کردند.

همچنین در ادامه این مراسم لوح تقدیر به خانواده مرحوم اوحدی به پاس یک عمر تلاش و خدمتگزاری قرآنی به خانواده وی اهدا شد و پسر وی در زمان دریافت هدایا از پیام مقام معظم رهبری به مناسب درگذشت مرحوم اوحدی تشکر کرد.

بخش پایانی هفتمین همایش تکریم چهره های قرآنی سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین خاموشی بود. وی در سخنانی با اشاره به حدیثشریف ثقلین گفت: پیامبر اکرم(ص) در زمان رحلتشان دو چیز را در میان امتش به امانت گذاشتند، قرآن را و عترت و فرمودند این دو را در میان شما به امانت میگذارم تا در قیامت و در حوض کوثر بر من وارد شوند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه افتخار می کند که در جمع قرآنی حضور دارد، افزود: تقدیر از چهره های قرآنی نه تنها برای ما و برای کل سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یک افتخار بزرگ به حساب می آید بلکه این کار در کل مجموعه فرهنگی کشور بزرگترین افتخار محسوب می شود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه برای افتخار خواهد بود که مروجان قرآن کریم را مورد تقدیر قرار دهیم، تصریح کرد: البته بهترین تقدیر از مروجان قرآن کریم توسط امام علی(ع) صورت خواهد گرفت و چه تقدیری بالاتر از انکه توسط امام علی(ع) تقدیر صورت گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی اظهار کرد: ما باید روایات را بسایر بیشتر از این وارد زندگی خود کنیم و البته نباید فراموش کرد که قرآن را همراه با روایت به دیگران آموزش دهیم.

وی در ادامه به بیان روایتی از ابن صولی اهوازی پرداخت و خاطرنشان کرد: ابن صولی اهوازی از زبان پدرش می گوید زمانی که امام رضا(ع) وارد ایران شدند و از جنوب غرب ایران عازم شمال شرق بودند در محلی سؤالی از افرادی که گرد وی جمع شده بودند پرسیدند و فرمودند برترین نعمت خداوند به شما که در قیامت از آن سؤال می شود چیست؟، عده ای گفتند آب گوارا، برخی خواب آرام و عده ای دیگر نیز طعام طیب را برترین نعمت خداوند دانستند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: در این بین امام(ع) صدای خود را بلند کردند و فرمودند اینگونه آیات قرآن را تفسیر می کنید؟ اگر کسی به فرد دیگر اکرامی بکند و هدیه ای به او دهد نباید به رخ او بکشد و و اگر این کار را بکند کریم نخواهد بود بنابراین چگونه می توانید برترین نعمت خداوند را که در قیامت در مورد آن سؤال خواهد شد، این چیزها بدانید در حالی که خداوند کریم است.

حجت الاسلام خاموشی گفت: بر اساس این روایت چیزی که برترین نعمت خداوند معرفی شده است و در قیامت از آن سؤال خواهد شد محبت به اهل بیت(ع) و اطاعت از ولی امر است یعنی هم امر اطاعت و هم امر محبت ورزیدن مورد سؤال قرار می گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به روایتی از پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد و افزود: پیامبر اکرم(ص) در زمان رحلت خطاب به حضرت علی(ع) فرمودند یا علی اول چیزی که پس از مرگ سؤال می شود شهادت خداوند و پس از آن شهادت پیامبر(ص) و سپس شهادت ولی الله است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور در بخش دیگری از سخنان خود حلقه های قرآنی در کشور اشاره و اظهار کرد: حلقه های قرآنی در کشور باید توسعه پیدا کند چرا که راه نجات ما هم همین است مهمترین کار ما باید این باشد که در زیر پرچم امام حسین(ع) تدریس و آموزش قرآن کریم را انجام دهیم.

حجت الاسلام خاموشی در ادامه سخنان خود در هفتمین همایش تکریم چهره های قرآنی گفت: کسی که قرآن تدریس می کند جز از خداوند و ائمه اطهار(ع) توقع تقدیر و تجلیل ندارد و عمل خالص هم همین است که اراده ای نداشته باشیم که کسی از ما تجلیل و تقدیر کند الا خداوند متعال و ائمه اطهار(ع).

وی در بخش پایانی سخنان خود انقلاب اسلامی را مدیون قرآنیان دانست و تصریح کرد: انقلاب اسلامی در حال حاضر و در گذشته نیز مدیون شما قرآنیان است و در آینده هم بقای این نهضت در دستان شماست. ما باید پشتیبان نظام اسلامی مان تا زمان ظهور حضرت مهدی(عج) باشیم.

در انتهای اين مراسم نيز سيد محسن موسوی بلده، از پيشكسوتان قرآنی كشور دعای ختم اين مراسم را به زيبايی هر چه تمام تر تلاوت كرد.