به گزارش افکارنیوز، دکتر "عظیم حمزئیان" درمورد تعریف غیبت و زشتی آن به مهر گفت: از نظر اسلام غیبت سخن یا رفتار خاصی است که در غیاب یک نفر درباره او گفته میشود و یا سر میزند که اگر فرد از آن گفته یا عمل آگاهی یابد از آن خشنود نمیشود. از نظر اسلام غیبت گناه بزرگی است زیرا اعتماد اجتماعی را ازبین میبرد و باعث نفاق و دورویی در جامعه میشود.
مدیر گروه ادیان و فلسفه دانشگاه سمنان در مورد دلایل عادت زشت غیبت در مردم هم گفت: یک دلیل روحیات فردی افراد است که حسادت زیاد و یا حس خود کم بینی آنها باعثغیبت کردن از دیگران میشود. دلیل دوم برای پرکردن زمان با هم بودن است. یعنی مردم میخواهند فضاهایی برای تفریح داشته باشند و وقت همدیگر را پر کنند برای اینکه تفریح سالم بلد نیستند شروع به غیبت کردن میکنند.
استاد فلسفه دانشگاه سمنان درمورد آثار منفی غیبت در جامعه هم گفت: عدم اعتماد اجتماعی افراد در مقابل یکدیگر و نفاق و دورویی از اثار منفی غیبت کردن است.
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی درباره رابطه گپ های خودمانی و دورهم خوش بودنها با غیبت کردن هم یادآورشد: متأسفانه ایندو رابطه تنگاتنگی با هم در خانوادهها پیدا کرده و آن هم به دلیل فرهنگ نادرستی است که ما از مفهوم غیبت و دور هم بودن داریم.
حمزئیان در مورد راهکار ازبین بردن غیبت در میان مردم هم گفت: با آموزش میتوان این فرهنگ غلط را اصلاح کرد. همچنین افراد باید کنترل بیشتری بر گفتار و رفتار خویش داشته باشند. یعنی اینکه بدانند در زمانهای مختلف چه کاری انجام دهند و یا چه بگویند و کارهایی که باید انجام دهند را مورد ملاحظه قرار دهند.
شناسه خبر:
۱۳۸۶۴۶
۳ دلیل غیبت از دیگران
یک استاد دانشگاه سمنان در مورد دلایل غیبت کردن گفت: حسادت زیاد و یا حس خود کم بینی افراد باعثغیبت کردن از دیگران میشود. پرکردن زمان با هم بودن یعنی دستیابی به فضاهایی برای تفریح و وقت همدیگر را پر کردن هم باعثغیبت کردن میشود.
۰