بهترن راه برای شناخت بهتر رمزهای شهادت حضرت زهرا(س) آن است که به منابع معتبر تاریخی و یا سخنان و آموزههای علمای بزرگ دین مراجعه کنیم. زیرا اینها منابع قابل اعتمادی هستند که نکات مهمی درباره سبک زندگی و نحوه شهادت حضرت صدیقه کبری(س) را به ما آموزش میدهند.
با مرور بخشهایی از سخنان آیتالله العظمی محمدتقی بهجت رحمهالله علیه، به بررسی نکاتی درباره شهادت و زندگی بانوی بزرگ اسلام پرداخته ایم.
تفکر در اقدامات حضرت زهراء سلاماللهعلیها
کارهایی که حضرت زهرا علیهاالسلام سفارش نموده و یا دستور داده انجام شود نیز عجیب است، از جمله وصیت آن حضرت به اینکه علی علیهالسلام او را از روی پیراهن غسل بدهد، و شبانه دفن کند، و افراد مشخص در تشییع جنازه او حاضر نشوند، و نیز دستور ساختن تابوت تا به هیچوجه بدنش معلوم نشود، و نیز درستکردن تسبیح 34 دانهای، یا 100 دانهای، تا در حال اشتغال به کارهای خانه، به راحتی ذکر بگوید.
رازی که در وجود حضرت زهرا(س) نهادینه شده
سؤال: «السرّ المستودع فیها؛ و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی» یعنی چه؟
جواب: شاید سرّ، همین قیام ولدش باشد که به امانت گذاشتهاند تا به وقت معین ظهور بکند. خدا میداند چه مصائبی میرسد. صُبَّتْ عَلَیَّ مَصَائِبُ لَوْ أَنَّهَا / صُبَّتْ عَلَى الْأَیَّامِ صِرْنَ لَیَالِیَاً (بر من مصائبى فرود آمد که اگر آنها / بر روزها آمده بود، شب مىشدند.)
تمام شیعیان اولاد حضرت فاطمه علیهاالسلام هستند
تمام شیعیان به منزله اولاد فاطمه علیهاالسلام هستند، ولی خدا میداند که چه کارهایی میکنیم که شاید سبب شود آن حضرت از ما و کار ما ناراضی شود!
فضیلت حضرت علی(ع) و فاطمه(س) بهنقل از عایشه
عامه (اهل سنت) از عایشه نقل میکنند که از پیغمبر صلّیاللّهعلیهوآلهوسلم شنیدم که فرمود: «أَحَبُّ الرِجّالِ إِلَیّ عَلِی وَ مِنَ النِّسَاءِ فاطِمَةُ؛ محبوبترین مردان در نزد من، علی علیهالسلام و از زنان فاطمه علیهاالسلام میباشد.»
و نیز از او نقل میکنند که درباره حضرت فاطمه علیهاالسلام گفته: «کأَنَّ مِشْیتَها مِشْیةُ أَبیها؛ راهرفتن او درست مانند راهرفتن پدرش بود.»
چگونه التزام به حضرت زهرا(س) بلاها را رفع میکند؟
شخصی میگفت در خواب به من گفتند به مردم بگو: برای رفع گرفتاریها و نگرانیها به زیارت حضرت زهرا علیهاالسلام ملتزم شوند.
بنده تعبیر این خواب را نفهمیدم، مگر اینکه گفته شود: حضرت زهرا علیهاالسلام برای مردمِ همین امروز کشته شده است.
بنابراین، از کسی که آن روز [روزی که بر حضرت زهرا علیهاالسلام ظلم و ستم روا داشتند.] را نمیخواست و بدان راضی نبود، رفع بلا میشود؛ زیرا زیارت آن حضرت کاشف است از تولی و اینکه در آن روز نبوده است تا تولای خودش را اظهار کند، امروز به همان اعتقاد به توسل و دعا و زیارت مشغول است؛ لذا از مشمولیت بلا خارج خواهد شد.