حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی، درمورد گرفتن حق از ظالم بیان کرد: افراد باید در برابر ظلم مقاومت کنند و زیر بار ظلم نروند؛ به طوری که حضرت محمد (ص) فرمودند: «المغبون لا محمود و لا مأجور مغبون. نه پسندیده شده و نه اجر داده شده است.» شخص مغبون نه مورد پسند حقّ است و نه اجرى میبرد.
این کارشناس مذهبی گفت: انسان باید کوشش کند که در معاملات مغبون نشود، نه غبن مالى و نه غبن اخلاقى؛ به طوری که نه در معاملات فرصت دهد کسى او را مغبون کند و نه خود از غفلت دیگرى سوء استفاده نماید و او را مغبون سازد که آخرت خود را خراب و اجر خود را پایمال کرده باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی ادامه داد: اگر سر کسی کلاه گذاشتند نباید بگوید که خدایا شما جبران کنید و به من اجر و پاداش دهید. زیرا مسلمان باید بیدار و هوشیار باشد و مقاومت کند و بایستد. زیرا کسی که کلاه سرش میرود نزد پروردگار اجر ندارد و خداوند، او را حمد و ستایش نمیکند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: دو نفر به محضر رسول خدا (ص) رفتند و گفتند: یا رسول الله! ما با یکدیگر دعوا و اختلافی داریم و به همین دلیل، به محضر شما آمدیم که شما میان ما قضاوت کنید که حق با چه کسی است تا مشکل ما برطرف شود و پیامبر (ص) هم در قضاوتهای خود از علم غیبشان استفاده نمیکردند و همانند دیگر قضات، کار قضاوت را با شواهد و مدارک و... انجام میدادند و بدنبال آن، یکی از این دو نفر، شواهد و مدرک و... داشت و به همین دلیل، حضرت محمد (ص) نیز به نفع فردی که سند و شاهد داشت رأی دادند و پس از آن، فردی که محکوم شد یک جملهای را بیان کرد و زمانی که این جمله را گفت باعث ناراحتی پیامبر اکرم (ص) شد.
او افزود: جمله آن فرد محکوم این بود: حسبی الله. یا رسول الله! شما من را محکوم کردید و حق را به آن فرد دادید و خداوند متعال برای من جبران میکند و تا این جمله را بیان کرد حضرت محمد (ص)، دستشان را سه مرتبه با ناراحتی حرکت دادند و فرمودند: اطلب حقک. اطلب حقک. اطلب حقک. اگر حقی، سند، دلیل و مدرکی داری طلب کن. یعنی چه خدا جبران میکند؟ و این نشان میدهد مظلوم بودن خوب نیست.