محمد شریفی پیرامون فلسفه شکل گیری هفته وحدت گفت: فاصله میان روزهای ولادت «پیامبراکرم (ص)» از سوی اهل سنت ۱۲ربیع الاول و شیعیان 17 ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده و در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است.
وی در همین راستا ادامه داد: اشتراکات فراوان شیعه و سنی شرایط را برای همدلی و همراهی فراهم میکند در هفته وحدت اسلامی توجه به اشتراکات اهل سنت و شیعه و رسیدن به مشترکاتی که بین آنان وجود دارد اجازه حضور دشمنان را برا فتنه انگیزی خاتمه خواهد داد. اشتراکاتی همانند قرآن کریم، وجود با برکت «پیامبر اکرم (ص)»، معنی و مفهوم «لا اله الا الله»، جشنهای ماه «ربیع الاول»، در شرایط فعلی که دشمن در صدد آسیب زدن به جامعه اسلامی بوده و از هر حرکت و عاملی برای رسیدن به مقصود خود استفاده میکند بهترین اتفاقات میان شیعه و سنی هستند.
ریشه شکل گیری هفته وحدت اسلامی
شریفی ریشه شکل گیری هفته وحدت اسلامی را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: حساسیت دشمنان اسلام برای ایجاد اختلافپراکنی میان مسلمانان مدتها است که وجود دارد، حضرت «امام خمینی (ره)» با درک این موضوع و به علت وجود جهان بینی بلندشان دو مذهب تشیع و تسنن که از پیروان زیادی در سراسر جهان برخوردار هستند به هم گره زدند تا بدین وسیله دیدگاههای آنان را به هم نزدیک کنند، این جهانبینی تاثیر بسیار مهم و ارزشمندی در اعتلا، عزت و سربلندی مسلمان در جهان کنونی خواهد داشت و توطئههای دشمنان اسلام را نقش بر آب خواهد کرد.
وی به رویکردهای ارزنده هفته وحدت اسلامی اشاره و اظهار کرد: نامگذاری هفته وحدت که ابتداییترین روز آن به نقل از پیروان سنی ۱۲ربیع الاول و به عقیده شیعیان ۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت «پیامبراکرم (ص)» بوده است میتواند یک هفته و زمانی مناسب برای همدلی و همبستگی شیعه و سنی باشد زیرا این ایام، ایام شاد و مبارکی است و از نظر روانشناسی نیز بهترین زمان برای بحث در مقوله وحدت مسلمین است.
وظیفه مسلمانان در هفته وحدت
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون وظیفه مسلمانان در هفته وحدت تاکید کرد: وظیفه ما در هفته وحدت اتحاد و همبستگی بین تمام افراد جامعه اسلامی است، حرکت در یک جبهه رمز سعادت و مایه سربلندی مسلمانان در عین حال بزرگترین حربه ملتها در مقابل استکبار جهانی خواهد بود لذا این هفته را باید مهم غنیمت بشماریم و قدر بدانیم. اختلافات مذهبی در بین مسلمانان به شیوهای نیست که نتوانند وحدت را نادیده بگیرند و یا نتوانند با یکدیگر برادر و مصداق «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» باشند، زیرا خدا و پیامبری که پرستش میکنند یکی است.
شریفی تاکید کرد: وحدت و همگرایی همه مسلمانان امری مهم و قابل توجه است، «امام صادق (ع)» فرمودند: «شِیعَتُنا خُلِقُوا مِنْ فاضِلِ طِینِتِنا وَ عُجِنُوا بِماءِ وَلایَتِنا یَحْزَنُونَ لِحُزْنِنا و یَفْرَحُونَ لِفَرَحِنا؛ شیعیان ما از باقیمانده گل ما آفریده شده اند، ولایت ما در سرشت آنان عجین گشته است، آنان با خوشی ما خوشحال و با ناراحتی ما ناراحتند»، بنابراین همه مسلمانان باید فارغ از مباحث شیعه و سنی گری، جشنهای میلاد حضرت «رسول اکرم (ص)» را در سراسر کشور در خانه و جمع خانواده برگزار کنند.
وی به اعمال روز دوازدهم «ربیع الاول» اشاره و اظهار کرد: برای روز دوازدهم «ربیع الاول» اعمال مختلفی از جمله روزه گرفتن و خواندن یک نماز مستحبی دو رکعتی سفارش شده که در رکعت اول این نماز پس از سوره حمد، سه مرتبه سوره کافرون و در رکعت دوم پس از سوره حمد، سه مرتبه سوره توحید خوانده میشود.
اعمال شب هفدهم ماه «ربیع الاول»
این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: سفارش شده که در شب هفدهم ماه «ربیع الاول» که شب قبل از ولادت «نبی اکرم اسلام (ص)» است، غسل انجام شود. همچنین روزه گرفتن، صدقه دادن، ولیمه دادن، زیارت مکانهای مقدس، هدیه دادن و زیارت «پیامبر اکرم (ص)» از دور و نزدیک از جمله اعمالی است که بر انجام آن تأکید بسیاری صورت گرفته است.
شریفی به اعمال روز هفدهم ربیع الاول اشاره و خاطرنشان کرد: در روز هفدهم «ربیع الاول» همچنین مشرف شدن به نجف اشرف و زیارت مولای متقیان «حضرت علی (ع)» نیز از ثواب بسیاری برخوردار است و زیارت نامهای هم در همین رابطه در مفاتیح الجنان وجود دارد. شایسته است در این روز شاد باشیم و در جهت بزرگداشت و احترام به این روز پرخیر و برکت هفدهم «ربیع الاول» روزه بگیریم.