شیوع آفت شپشک سفید راش در جنگل های کجور تائید نشد

گروه های مختلف در فضای مجازی از صبح شنبه از شیوع گسترده آفت شپشک سفید راش در جنگل های مناطق بخش تاریخی و کوهستانی کجور شهرستان نوشهر خبر دادند.

آفت شپشک سفید راش (Cryptococus fagi) یکی از مهم ترین آفات درختان راش محسوب می شود که می تواند سبب ایجاد بیماری در پوست راش شود.

یزدانفر آهنگران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :‌ درصورت بروز چنین اتفاقی باید کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران (نوشهر ) چنین گزارشی به این سازمان ارائه می دادند تا اقدامات لازم برای مقابله و مبارزه با این آفت انجام می گرفت.

وی با بیان آنکه این آفت بیشتر در فصول بهار و یا تابستان در اوج گرما عرصه های جنگلی شیوع پیدا می کند ، ادامه داد :‌ این نوع آفت در حقیقت بیشتر از شیره درختان تغذیه می کند و درصورت شیوع گسترده آن نیز می تواند ناقل بیماری و سبب خشکیدگی درختان هم شود.

کارشناس ارشد گیاه پزشکی دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری گفت :‌ حدود 10سال پیش شاهد شیوع این آفت دربرخی از عرصه های جنگلی شمال کشور مانند منطقه جنگلی گلبند و ماشلک نوشهر ، ساری و استان گیلان بودیم که اقدامات لازم برای مبارزه با آن صورت گرفت.

آهنگران افزود :‌ اکنون این نوع آفت در برابر سرما عاجز است و شاید موارد جزیی از آن در این جنگل ها دیده شده است و از نگاه کارشناسان این سازمان، زمانی که موجود زنده ای گستره زیادی از عرصه های جنگلی را در برگیرد و به مرحله طغیان برسد و با ضررهای اقتصادی همراه باشد می توان از آن به عنوان یک آفت نام برد.

در 313 هزار هکتار از جنگل های غرب مازندران 90 گونه درختی وجود دارد.

جنگل های هیرکانی در شمال ایران دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه ای و ۱۵۵۸ گونه علفی و بوته ای است که همین تنوع زیستی بالا، مقاومت آن را در برابر آفات، به طور نسبی زیادتر کرده است.