ساخت و ساز غیر مجاز در دل جنگلها و باغات کشاورزی بکر و زیبای شهرها و روستاهای شمال کشور یکی از اساسیترین بحرانها و تخلفاتی است که منجر به بروز مشکلات بزرگ اجتماعی، زیست محیطی، تخریب جنگلها و باغات کشاورزی شده است.
در همین ارتباط شاهد آن هستیم که با گذشت هر سال بخش بزرگی از جنگلها، منابع طبیعی و اراضی کشاورزی که به عنوان شریانهای حیاتی در کشور محسوب میشوند؛ تخریب و تبدیل به ویلاها و برجهای سر به فلک کشیده میگردند.
ساخت و ساز غیرقانونی ویلاها و آپارتمانها در برخی از مناطق روستایی که خارج از بافت هستند، موجب مشکلات و آسیبهای قابل توجهی در این بخش شدهاند تا جایی که این بناها با گسترش روزافزون خود زندگی روزمره مردم این روستاها را مختل کرده است.
هرچند مسئولان استانی و شهرستانی بر مبارزه با این ساخت و سازها تاکید میکنند اما با مشاهده ادامه روند کار برخی از این ساخت و سازها میتوان پیبرد که عزم جدی و ارادهای جمعی برای جلوگیری از روند این ساخت و سازها وجود ندارد.
بر همین اساس و با وجود روند افزایشی این نوع تخلفات در شمال کشور، رهبر معظم انقلاب در یکی از دیدارها با رئیسجمهور و اعضای هیات دولت به حفظ منابع طبیعی و لزوم برخورد جدی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست با این پدیده شوم تاکید داشتند که بیانات ایشان خود بیانگر اهمیت و نقش این منابع بر زندگی و پیشرفت و آبادانی کشور است.
روزنامه جام جم که در یکی از شمارههای خود به این تخلفات پرداخته بود عوامل بروز این تخلفات را از نگاه کارشناسان این گونه نوشت: عوامل مختلفی چون زیادهخواهی دلالان و زمینخواران، بهصرفه نبودن کشاورزی و شرایط سخت زندگی روستاییان در این امر دخیل است اما بیتوجهی مسئولان و نبود حمایت و حفاظت لازم از کشاورزی و منابع طبیعی میتواند اصلیترین عامل تحقق چنین فرآیندی باشد.
در همین ارتباط خبرنگار ما از طریق رابطین شورای اسلامی این روستا و منابع مردمی از روند ساخت و ساز غیرمجاز و همچنین تخلفات زیست محیطی چند آپارتمان در منطقه روستای لترنسا با خبر شد.
گفتنی است با پیگیریهای مکرر رابطین شورا و انتقادات و اعتراضات مردمی برخی از مسئولین شهرستانی برای پیگیری و تصمیمات لازم در این رابطه از روند ساخت و ساز غیرمجاز در این روستای بکر و دارای چشم انداز منحصر به فرد بازدید کردند.
در این بازدید محسن مداح بخشدار، ابراهیم غنمی رئیس بنیاد مسکن، محمدرضا نیاستی رئیس اداره محیط زیست، نماینده اداره راه و ترابری و منابع طبیعی و همچنین برخی مردم و اهالی روستای لتر نسا حضور داشتند.
وجود برخی مشکلات زیست محیطی و رعایت نکردن الزامات بخش محیط زیست در ساختمانهای پارادایس در مسیر راه ارتباطی این روستا و روند ساخت یک برج چند طبقه در خارج از بافت با رعایت نکردن بسیاری از شاخصههای عمرانی که موجب مشکلات بسیاری شده از انتقادات و اعتراضهایی بود که اهالی روستا پیگیری و رفع هر چه سریعتر این مشکلات را از مسئولین شهرستانی و استانی خواستار شدند.
در این بازدید، با توجه به تصاویری که ثبت شده است، شاهد آن هستیم که ساختمان پارادایس با عدم رعایت مسائل زیست محیطی مسیر لوله آبهای هرز و فاضلاباش در فضای آزاد رها شده است و با توجه به آنکه باید چاههای سپتیک و دارای استاندار در مسیر شیبدار محوطه ساختمان زده شود، اما با رانش زمین و عدم رعایت استانداردها فاضلابهای ساختمان در مسیر راه ارتباطی روستا رها میشود و چیزی جز بوی تعفن و خطرات سلامت جسمی نصیب اهالی نمیشود.
با این وجود و با پیشرو داشتن فصل گرما و رها شدن فاضلابهای آلوده در مسیر راه ارتباطی این روستا، لزوم پیگیری سریع و اقدامات لازم در رابطه با این مشکل از سوی مسئولین شهرستانی و بویژه اداره محیط زیست شهرستان رامسر قابل انتظار است.
در ادامه، روند ساخت و ساز غیرمجاز ساختمانی با وجود اینکه در خارج از بافت در حال احداث می باشد، مورد اعتراض اهالی روستا بود که خطر فرو ریختن ساختمان و رانشهای چندباره این زمین و عدم پاسخگویی صاحبان این سازه از جمله این نگرانیها بود.
اعضای رابطین شورای اسلامی روستای لترنسا در گفتگویی با خبرنگار ما گفتند: روستای لتر نسا یکی از بهترین و زیباترین روستاهایی است که دارای چشمانداز زیبا و باغات کشاورزی بسیار است.
ابوالفضل محجوب یکی از اعضای رابطین شورای اسلامی روستا افزود: در روستای لترنسا در زمانهای گذشته بیش از ۳۸ خانوار زندگی میکردند و مشغول به فعالیتهای کشاورزی و دامداری بودند.
وی اظهار داشت: مشکلاتی همچون عدم حمایت از باغداران و دامداران در بخشهای روستایی باعث شد که بسیاری از خانوارها از روستا مهاجرت کنند و باغات کشاورزی خود را در این راستا به افراد غیر بومی به فروش برسانند.
حسین امینیان یکی دیگر از رابطین شورای اسلامی روستای لترنسا در ادامه بیان کرد: حضور افراد غیربومی و فصلی در روستا باعث شد تا ساخت و سازهای غیراصولی و ساختمانهای چند طبقه و غیرمجاز در دل جنگلها و باغات کشاورزی انجام شود و این موارد تازه شروع بسیاری از مشکلات برای مردم روستا شد.
وی تصریح کرد: رانش زمینها و مسدود شدن راه ارتباطی روستا و به گل نشستن خودروها، مشکلات زیست محیطی و رها شدن فاضلاب این ساختمانها، از بین رفتن باغات کشاورزی و مهاجرت روستاییان به تبع مشکلات به وجود آمده حکایت از روند خوبی برای روستاهای منطقه، بویژه روستای لتر نسا ندارد.
همچنین محمدرضا پورامینی دیگر عضو رابطین شورای اسلامی روستای لتر نسا با بیان اینکه تا بدین جا اقدامی از سوی مسئولین مربوطه انجام نشده است و همه ارگانها مسئولیت را به گردن یکدیگر میگذارند، درخواست کرد: از مسئولین شهرستانی و استانی تقاضا داریم با اقدامات و تصمیمات لازم هر چه سریعتر روند ساخت و ساز غیرمجاز یک ساختمان چندطبقه و همچنین مشکلات زیست محیطی و رها شدن فاضلاب ساختمان پارادایس در بین راه روستای لتر نسا را هر چه سریعتر رفع کنند.
وی در پایان گفت: روستای لتر نسا در مسیر ارتباطی جاده دالخانی به جنترودبار و منطقه تلارسر قرار دارد و کمربندی خوبی نیز برای کوتاه کردن مسافت و زمان در این مسیر میتواند باشد که در این زمینه نیز انتظار داریم تا مسئولین با همت و اراده جمعی خود جاده این روستا را آسفالت کنند تا موجب رفاه هر چه بیشتر مردم و اهالی روستا و همچنین دیگر مناطق روستایی متصل به این جاده شوند.
در ادامه محسن مداح بخشدار رامسر در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: حتماً در اسرع وقت با فرماندار رامسر این مشکلات را مطرح میکنم و پیگیر خواهیم بود تا این مشکلات برطرف شود.
وی افزود: برخی مشکلات موجود در این تخلفات بر عهده بخشداری نیست و باید ادارات و نهادهای مربوطه با نامه نگاریها و اقدامات لازم از روند این تخلفات جلوگیری کنند.
برخی اهالی نیز در رابطه با مشخص نبودن مرز روستایی بین روستاهای گانکسر و لتر نسا انتقادات و اعتراضاتی را داشتند که بیارتباط با موضوع این ساخت و ساز نبوده و طبق گفتههای برخی از اهالی دهیاری روستای گانکسر مجوزهایی را بعد از اعتراضات بهطور صوری برای ساختمان در حال احداث، که در خارج از بافت است، صادر کرده که مردم این کار را غیرقانونی دانستند و اعلام کردند که منطقه پارادایس در محدوده روستای لتر نسا میباشد و به دهیاری روستای گانگسر هیچگونه ارتباطی ندارد.
بخشدار رامسر در همین رابطه با بیان اینکه برخی از مناطق روستایی دچار مشکل مشخص نبودن مرز روستایی هستند، خاطر نشان کرد: برای برطرف کرد این مشکل لازم است تا نمایندگان مردم در شواری اسلامی و دهیاری به همراه ریشسفیدان همان روستاها برای مشخص شدن موضوع با فرماندار و روسای ادارات مربوطه جلساتی برگزار کرده و بعد از نظرسنجیها، با حضور نماینده تقسیمات کشوری استان، مرز روستایی مشخص شود.
ابراهیم غنمی رئیس اداره بنیاد مسکن نیز در گفتگویی گفت: ساختمان فوق که در منطقه روستای لتر نسا در حال ساخت است، خارج ار بافت قرار دارد و این کار خلاف قانون است.
وی افزود: این ساختمان چه مجوز داشته باشد و چه مجوز نداشته باشد، از نظر ما خلاف است و با توجه به اینکه بنیاد مسکن مدت زیادی است در این ارتباط نظرش را اعلام کرده باید مسئولین ارشد استانی و شهرستانی تصمیمات لازم را بگیرند.
وی اظهار داشت: با توجه به قوانین، مراجع ذیربط میبایست روند ساخت این ساختمان را متوقف کنند و بنیاد مسکن نیز به عنوان یک اداره پاسخگو به این مراجع نظر خود را در رابطه با تخلف این واحد ساختمانی اعلام کند.
محمدرضا نیاستی رئیس اداره محیط زیست رامسر نیز گفت: وجود تخلف در ارتباط با بحث محیط زیست و رهاشدن فاضلاب ساختمانهای در مسیر راه این روستا محرز شده است و در روزهای آینده تصمیمات لازم در جهت رفع هر چه سریعتر این تخلف خواهیم گرفت.
حال با همه این صحبتها، انتظار میرود مسئولین مربوطه با ارادهای جمعی اقدامات عملی خود را در رابطه با این تخلفات محرزشده انجام دهند تا هر چه زودتر مشکلات مردم این روستا حل شود.
گفتنی است پیگیر تخلفات ساخت و ساز غیرمجاز و زیست محیطی این روستا از طریق منابع مردمی خواهیم بود تا در روزهای آینده از روند اقدامات مسئولین که قول پیگیری را دادند باخبر شویم و به منظور رفع هر چه سریعتر مشکلات مردم، این مطالبات را رسانهای خواهیم کرد