با توجه به شرایط آب و هوایی استان لرستان یکی از ظرفیت هایی که در اشتغال زایی و رونق اقتصادی طی سال های اخیر شناسایی شده است تولید زعفران مرغوب و با کیفیت است.
تا چندسال قبل چندان اسمی از زعفران به میان نبود اما در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته به نحوی که کاشت این محصول در استان با استقبال خوبی روبرو شده است تا جایی که براساس آمار سالیانه بیش از 300کیلوگرم زعفران خالص از حدود 100هکتار زمین کشاورزی استان برداشت می شود.
تولید این محصول آب زیادی نمی طلبد بنابراین باتوجه به دیم بودن اکثر زمین های کشاورزی استان لرستان از نظر اقلیمی مستعد کشت این محصول پردرآمد است به گونه ای که در ازای یک سال کاشت می توان تا هفت سال از آن بهره برداری کرد.
قدرت اسدی؛کارآفرین وتولید کننده موفق لرستانی از هفت سال پیش در قسمت های مختلف استان از جمله شهرستان الشتر، بسطام، دیناروند و پادگان حمزه خرم آباد شروع به کشت زعفران کرده است.
وی در همین رابطه به خبرافلاک گفت: برای تولید زعفران در سال اول بذر را می کاریم و بعد از آن تا هفت سال از آن برداشت می کنیم به طوری که فقط در سال اول نیاز به هزینه است و در سال های بعد هزینه ها بسیار کمتر می شود.
این زعفران کار موفق لرستانی با اشاره به اشتغال زایی و درآمدزایی مناسب این کار گفت: باتوجه به این که کشت این محصول فصلی است نیاز نیست که تمام طول سال را درگیر آن باشیم و تاکنون از طریق تولید این محصول زمینه اشتغال50نفر فراهم شده است که از این کار به صورت مستقیم و غیرمستقیم درآمدزایی دارند.
اسدی ادامه داد: از اوایل آبان تا 15آذرماه هرسال فصل برداشت زعفران است، اردیبهشت ماه فصل تکثیر پیاز، تابستان فصل استراحت،مهرماه زمان آب زدن و این چرخه تا هفت سال ادامه دارد.
وی اظهار داشت: باتوجه به شرایط اقلیمی مناسب در استان لرستان به ازای هر هکتار سالیانه بیش از هفت کیلوگرم برداشت می شود که بالاتر از نرم کشوری است.
این تولیدکننده موفق لرستانی بااشاره به کیفیت بالای زعفران لرستان در مقایسه با زعفران مشهد، بیان کرد: کیفیت آن یک و نیم برابر زعفران مشهد است به گونه ای که هر یک گرم آن معادل دو گرم زعفران مشهد است.
توسعه کشت زعفران در استان لرستان می تواند امیدبخش رونق اقتصادی در زمینه کشاورزی باشد و لازمه رسیدن به این مهم حمایت همه جانبه مسئولان از تولیدکنندگان این محصول در راستای فروش و صادرات آن، ارائه راهکار لازم جهت توسعه کشت آن و برگزاری کارگاه های آموزشی جهت ترغیب جوانان علاقه مند به کشت این محصول است.