احمد ولی پور؛ تولیدکننده لرستانی سنگ های زینتی گفت: در کارگاه گوهر تراشی سازمان فنی و حرفه ای استان لرستان 60نفر دوره های آموزشی مقدماتی را طی کردند و پنج نفر هم دوره های پیشرفته را طی کردند.
وی افزود: استان لرستان ظرفیت خوبی از لحاظ کانی ها،سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی دارد در حال حاضر حدود30نوع سنگ قیمتی در استان شناسایی شده است.
این مربی کارگاه گوهرتراشی سازمان فنی و حرفه ای لرستان اظهار داشت: متاسفانه به علت عدم رغبت برخی مسئولان سرمایه گذاری در این زمینه صورت نگرفته است وبه همین دلیل کارهای جدی انجام نشده است.
ولی پور بااشاره به پتانسیل بسیار مناسب استان لرستان در اکتشاف سنگ های قیمتی بیان کرد: انواع مختلف سنگ های قیمت در مناطق مختلف استان از جمله ازنا، الیگودرز، بروجرد، الشتر و نورآباد یافت می شود که می توانیم در زمینه گوهرشناسی و گوهر تراشی از آن ها استفاده می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: گوهرشناسی رشته بسیار جالبی است به صورتی که هر فرد آموزش دیده با کمترین هزینه با خرید یک دستگاه می توانند حتی در منزل درآمدزایی کند.
تولیدکننده سنگ های زینتی عنوان کرد: سنگ های تولید شده توسط نیروهای آموزش دیده در بازارهای طلاو جواهرات سطح استان و همچنین استان های همجوار همچون تهران، قم، مرکزی و اصفهان فروش خوبی دارد.
ولی پور اظهار داشت: دقت و ظرافت در این کار از اهمیت بالایی برخوردار است هرچه که در جنس تولید شده استانداردهای آموزشی دقیقتر رعایت شوند کیفیت سنگ تولیدی بهتر خواهد بود و مسلماً فروش بهتری نیز خواهد داشت.
مربی کارگاه تراش کاری سازمان فنی و حرفه ای لرستان گفت: سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی پس از تراش کاری در اندازه ها و طرح های مختلف بر روی طلا و جواهرات از جمله انگشتر،گردنبند،دستبند،گوشواره و ... به کارگیری می شوند.