صادق زیباکلام در همایش اصلاحطلبان استان لرستان که تحت عنوان "دولت دوازدهم و استراتژی اصلاحطلبان" در سینما ایران خرمآباد برگزار شد، به اختلافات موجود در میان گروههای مختلف اصلاحطلب در استان لرستان اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه در استان لرستان اختلافات در بین احزاب اصلاحطلب زیاد است اما واقع مطلب این است که در خیلی از جاهای دیگر هم شرایط همینگونه بوده و در حقیقت اختلافات در اردوگاه اصلاحطلبان فقط مختص لرستان نیست.
فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: همه احزاب و تشکلهایی که در سطح استان با وجود همه مشکلات فعالیت میکنند اگر در یک بازه زمانی 10 یا 15 ساله بتوانند در شرایطی فعالیت داشته باشند که مجوز آنها باطل نشود و یا مشکلاتی برای آنها به وجود نیاید، فضای مناسبی ایجاد میشود و بسیاری از مشکلات بین احزاب برطرف میشود.
وی خاطرنشان کرد: اینکه گفته میشود مردم ایران قدرت فعالیت دسته جمعی را ندارند از نظر من قابل قبول نیست و دلیل اینگونه صحبتها این است فعالیتهای سیاسی که مستقل از حکومت به وجود میآید، خیلی پایدار نیست.
نیامدن احمدی نژاد بهضرر اصلاحطلبان است
زیباکلام به وضعیت اردوگاه اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری 92 اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر سئوالاتی در مورد انتخابات ریاستجمهوری وجود دارد؛ آیا روحانی نامزد اصلاحطلبان خواهد بود؟ آیا اجماع روی وی در همه اصلاحطلبان وجود دارد؟ میزان مشارکت در انتخابات چگونه خواهد بود؟ آیا تصور میشود که روحانی 19 میلیون رای سال 92 را باز هم داشته باشد؟
استاد دانشگاه تهران بیان کرد: من معتقدم که نیامدن آقای احمدینژاد بهضرر اصلاحطلبان است در حالی که خیلیها معتقدند خوب شد که او نیامدنی شد. اما اینکه من میگویم حیف شد که آقای احمدینژاد نیامد، دلایلی دارد.
وی عنوان کرد: میتوانم بگویم که اتفاقاً و برخلاف تصور خیلیها، احمدینژاد اگر میآمد ستون پنجم اصلاحطلبان در انتخابات میشد و معتقدم اگر احمدی نژاد میآمد، رای روحانی بالا میرفت ولی الان معتقدم که شاید روحانی نتواند 19 میلیون رای سال 92 را بیاورد.
زیباکلام با بیان اینکه احمدینژاد همین الان هم در صورت برگزاری انتخابات بین 10 تا 15 میلیون رای برای خود دارد، عنوان کرد: دلیل صحبتهای من اینست که در سال 88 دیدم افرادی را که به احمدی نژاد رای میدادند. با این وجود تجربه نشان داد که سیاستهای احمدینژاد منجر به سرنگونی نظام نمیشود و دود مصیبتهای ناشی از سیاستهای غلط وی به چشم مردم و ما میرود.
اختلاف میان اصلاح طلبان در نحوه حمایت از روحانی در انتخابات 96
فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: من معتقدم اگر احمدینژاد در انتخابات 96 وارد میشد، خیلیها میآمدند تا مبادا وی شوخی شوخی رای بیاورد و برای همین پای صندوقهای رای آمده و به روحانی رای میدادند. در شرایط حاضر ما که از روحانی حمایت میکنیم، باید تمام تلاش خود را به کار ببریم تا افراد دیگر را هم تشویق و ترغیب کنیم که پای صندوقهای رای بیایند.
زیباکلام گفت: الان در بین خود اصلاحطلبان در مورد حمایت از آقای روحانی چند نظر وجود دارد؛ عدهای معتقدند که نباید با چک سفید امضاء از روحانی حمایت کنیم و حمایت از روحانی نباید تحت هر شرایطی باشد و عدهای دیگر معتقدند در حال حاضر با کنار رفتن احمدینژاد، دیگر اصولگرایان هیچ شانسی در انتخابات ندارند. عدهای هم اعتقاد دارند که ما باید بیایم و شروطی برای روحانی بگذاریم مثلاً قول معاون اولی عارف را بگیریم و یا 5 وزیر اصلاحطلب حداقل در دولت وجود داشته باشد و برخیها اعتقاد دارند که حمایت از روحانی باید مشروط باشد.
استاد دانشگاه تهران بیان کرد: نظر من این است که شرایط جبهه اصلاحات نسبت به سال 92 خیلی تفاوتی نکرده و نباید کار اصولگرایان را شکست خورده و قطعی بدانیم.
وی انتخاب روحانی به عنوان رئیسجمهور را ناشی از حمایت اصلاحطلبان دانست و خاطرنشان کرد: در انتخابات سال 92 اگر رهبران اصلاحات و آقای هاشمیرفسنجانی از روحانی حمایت نمیکردند، آیا روحانی رای میآورد؟ اگر امروز هم حمایت اصلاحطلبان نباشد، فکر نمیکنم روحانی در انتخابات 96 رای سنگینی بیاورد.
روحانی بدون حمایت اصلاحطلبان رأی زیادی ندارد
زیباکلام گفت: نظر من حمایت قاطع و بیچون و چرا از روحانی است نه بهخاطر اینکه وی کارنامه خیلی موفق و درخشانی داشته است، کما اینکه که روحانی به هیچ وجه معجزه نکرده و حتی نزدیک به معجزه هم نرفته است اما یکی از دلایل من برای حمایت از وی پایبند بودن به اخلاق است چراکه ما اصلاحطلبان نمیتوانیم به بدنه اجتماع بگوییم به روحانی رای دهید و چهار سال بعد بگوییم که شرایط وی به ما مربوط نیست.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: اگر روحانی در بخشی موفق نبوده که البته در برخی بخشها موفق نبوده است، ما اصلاحطلبان نمیتوانیم بگوییم به ما مربوط نیست بلکه شیوه اخلاقی این است تمام قد از او حمایت کنیم و در عین حال او را برای ایجاد برخی تغییرات تحت فشار بگذاریم و با مردم صادق بوده و ناکارآمدیها را «ماستمالی» نکنیم.
وی عنوان کرد: بهنظر من باید در بد و خوب و موفقیت و عدم موفقیت از روحانی حمایت کنیم تا اعتماد مردم را از دست ندهیم و شیوه درست اخلاق این است که تمام قد از روحانی حمایت کنیم کمااینکه در عین حال برای تغییرات وی را تحت فشار قرار دهیم.
اقتصاد ما یک اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتی است
فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: یک سیاست فاحش و غلط اقتصادی در جامعه ما وجود دارد و در حقیقت اساس و بنیان اقتصاد در جامعه ما یک اقتصاد فاسد و دولتی است و در چنین ساختارهایی قوه مجریه چه کار میتواند بکند؟
وی افزود: اگر به کشورهای آفریقایی و در حال توسعه و یا کشورهای پیشرفته نگاه کنیم، میبینیم که در 250 سال گذشته هیچ کشوری که اقتصاد آن دولتی بوده به موفقیت نرسیده است و در حقیقت مشکلات اقتصادی موجود مربوط به ایرادهای بنیادین است که در کشور ما وجود دارد و فرقی نمیکند که چه کسی رئیسجمهور باشد چراکه اساس مشکل این است که اقتصاد ما دولتی و فاسد است.
زیباکلام گفت: من نمیخواهم مشکلات و مسائل دولت مربوط به روحانی را که میتوانست بهتر کار کند، نادیده بگیرم، بهعنوان مثال در مورد عملکرد وزارت ارشاد دولت روحانی و آقای جنتی انتقاد جدی دارم و معتقدم وزیر بعدی ارشاد هم هر کسی هم باشد بیشتر مورد حمله و هجمه قرار میگیرد.
زیباکلام باز شدن فضای دانشگاه تهران از نظر نگاه سیاسی و آزادی دانشجوها را در دولت روحانی نسبت به دولت قبل بسیار بهتر و غیرقابل قیاس عنوان کرد و افزود: با تمام این شرایط حمایت ما از روحانی باید حمایت دلسوزانه و پدرانه باشد بنابراین من معتقدم که مصالح اصلاحات و حکومت ایجاب میکند که ما تمام قد از روحانی حمایت کنیم و در عین حال مطالباتمان را هم مطرح کنیم.