استمرار آتش سوزی ها در استان لرستان، حیات جنگلها و دیگر عرصههای طبیعی را با مخاطرات جدی جنگلی و مرتعی روبرو کرده؛ به طوری که وسعت آتش سوزی ها در سال گذشته در این استان به 1800 هکتار رسید تا طی این حریق، هزار هکتار در شهرستان کوهدشت به خاکستر تبدیل شود.
در این آتش سوزی، تجهیزات اطفای حریق و عدم مدیریت بحران، چشم بلوطستان را به شعله های آتش روشن کرد و وسعت آتش سوزی با شاخ و برگ درختان خاموش شد تا آتش در شهرستان کوهدشت، مهار نشده و تمام شود.
قهرمان محیط زیست
بنابراین گزارش، در استمرار این آتش سوزی ها که بار دیگر در سهشنبه هفته گذشته در اطراف روستای کلسرخ از توابع شهرستان کوهدشت رخ داد؛ رشید نامداری از اهالی روستا برای مهار آتش سوزی به منطقه رفته و در مراتع این روستا دچار سوختگی ۹۵ درصد می شود؛ بهطوریکه بنا بر گفته ی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، تنها کف پاهای این فرد در جریان این آتشسوزی و سوختگی سالم مانده بود.
پس از اعزام به بیمارستان عشایر خرم آباد، رشید نامداری در بخش ICU بیمارستان بستری شده و به دلیل تشدید سوختگی و پس از حالت کما در 3 روز گذشته در بیمارستان، جان خود را از دست داد تا «رشید نامداری گراوند» قهرمان محیط زیست و پهلوان عرصه ی زیستن نام بگیرد.
رشید نامداری، قبل از مرگ
تکذیب اظهارات منابع طبیعی لرستان
از سوی دیگر و بنا به گفته ی شیرزاد نجفی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، این فرد در عرصههای منابع طبیعی دچار سوختگی نشده؛ بلکه در مزارع کشاورزی دچار سوختگی شده است.
این اظهارات قابل تأمل در حالی مطرح می شود که نیروهای مردمی در منطقه ی آتش سوزی روستای کلسرخ بر سوختگی رشید نامداری گراوند در مراتع این روستا گواهی داده و اظهارات مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان را تکذیب می کنند.
یکی از شاهدان عینی که در روز آتش سوزی در منطقه حضور داشته در این خصوص به خبرنگار آسوبان می گوید: این آتش سوزی مابین روستای کلسرخ و بیر در روز سه شنبه هفته گذشته در ساعت 2 عصر به وقوع پیوست.
این نیروی اعزامی که خود در مهار این آتش سوزی حضور داشته؛ اظهار کرد: شعله های آتش بسیار گسترده بوده و تا فاصله ی بیست متری بیش تر نمی شد به نبرد با آتش رفت.
وی با تأکید بر اینکه زنده یاد رشید نامداری گراوند برای مهار آتش با تراکتور به منطقه اعزام شده؛ بیان داشت: این فرد با وجود شدت شعله ها به نبرد با آتش رفته و تا آخرین رمق، حریق مراتع را خاموش می کند.
در حال حاضر مزارعی وجود ندارد
این شاهد عینی با بیان اینکه پس از وقوع آتش سوزی، تورج اکبری، دهیار روستای کلسرخ بلافاصله حریق منطقه را به حوزه ی استحافظی اعلام می کند؛ خاطرنشان کرد: در اثر هجوم آتش در مراتع، رشید نامداری گراوند، دچار سوختگی شدید می شود.
این نیروی اعزامی به منطقه با اشاره به اینکه پس از سوختگی رشید نامداری گراوند، این فرد با تراکتور به مسیر ارتباطی روستا انتقال داده می شود؛ اظهار کرد: در همان روز، رئیس منابع طبیعی شهرستان کوهدشت به منطقه ی آتش سوزی آمده و با مشاهده ی سوختگی رشید نامداری گراوند با اورژانس این شهرستان تماس می گیرد.
این شاهد عینی با بیان اینکه صمیمی عبدولی، رشید نامداری گراوند را با خودروی گشت منابع طبیعی تا گردنه ی پای آستان آورده؛ تصریح کرد: پس از گردنه ی پای آستان، آمبولانس به منطقه آمده و رشید نامداری گراوند به بیمارستان اعزام خمینی شهرستان کوهدشت اعزام می شود.
این نیروی اعزامی با ابراز تأسف از اظهارات شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان مبنی بر سوختگی رشید نامداری گراوند در مزارع کشاورزی خاطرنشان کرد: محصولات کشاورزی روستا در 2حدود ماه گذشته، برداشت شده و در حال حاضر مزارعی وجود ندارد.
اعلام نتیجه، بدون بررسی
وی با بیان این پرسش که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، قبل از این اظهارات آیا نمی توانست با بازدید از منطقه ی آتش سوزی در جریان دقیق حادثه قرار بگیرد؛ تصریح کرد: رشید نامداری گراوند در مراتع دچار سوختگی شدید شده است.
این شاهد عینی، اظهارات مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان را تکذیب کرد و بیان داشت: چرا منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، گفته های نیروهای اعزامی، برخی از مسئولان شهرستان و شواهد ماجرا را نادیده می گیرد؟
مکان سوختگی زنده یاد رشید نامداری
این اظهارات متناقض مسئولان امر در حالی بیان می شود که دهیار روستای کلسرخ و نیروهای اعزامی در منطقه، نیروی انتظامی گراب را اولین نهادی می دانند که در منطقه ی آتش سوزی حاضر بوده و در جریان جزییات حادثه قرار گرفته است.
از سوی دیگر برای راستی آزمایی جزییات حادثه، منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، می تواند اکیپ کارشناسی بی طرفی را برای بررسی به منطقه اعزام کند.
آمبولانس بی امکانات
بنابراین گزارش، برادر زنده یاد رشید نامداری گراوند با بیان اینکه پس از اعزام به بیمارستان امام خمینی مراجعه داشته؛ اظهار کرد: پس از سوختگی رشید نامداری گراوند، این فرد به دلیل عدم امدادرسانی با وسایل نقیله متفاوتی از قبیل تراکتور، موتورسیکلت و آمبولانس به بیمارستان اعزام شده است.
نامداری با بیان این پرسش که چرا آمبولانس های بیمارستان امام خمینی شهرستان، کمترین امکاناتی را برای مصدومان دارا می باشد؛ بیان داشت: آمبولانسی که برای اعزام رشید نامداری گراوند به بیمارستان عشایر خرم آباد در اختیار ما قرار دادند؛ حتی مجهز به کپسول اکسیژن نبود.
این جانباز دفاع مقدس با تأکید بر اینکه برای مداوای اولیه ی رشید نامداری گراوند، حدود 300 هزار تومان به بیمارستان امام خمینی پرداخت شد؛ خاطرنشان کرد: از اظهارات متناقض برخی مسئولان گلایه داشته و انتظار داریم آن ها با خانواده ی این زنده یاد ابراز همدردی کنند.
مهار آتش با شخم زمین
یکی دیگر از نیروی های اعزامی که خود در مهار این آتش سوزی حضور داشته؛ اظهار کرد: در روز آتش سوزی، نیروهای مردمی تلاش کردند تا آتش سوزی را به وسیله ی شخم زدن مهار کنند.
این شاهد عینی با بیان اینکه در آتش سوزی مراتع، رشید نامداری گراوند دچار سوختگی شدید شده؛ تصریح کرد: آتش سوزی از روستای بیر شروع شده و به روستای کلسرخ هجوم آورد.
وی شهرداری، بخشداری و نیروی انتظامی گراب را در جریان جزییات روز آتش سوزی دانست و تصریح کرد: مزارعی در روز آتش سوزی وجود نداشته و هم چنین مرارع شخصی رشید نامداری گراوند در فاصله ی بسیار زیادی از مکان حریق قرار دارد.
جنگلهای لرستان از وسعت ۵.۸ میلیون هکتاری جنگلهای ۱۱ استان زاگرسی ۱.۲ میلیون هکتار را دارا بوده و هم چنان در استمرار شعله های آتش و اظهارات متناقض مسئولان می سوزد؛ اما در میان این خاکسترنشینی جنگل ها، حالا از دور و نزدیک، زنده یاد رشید نامداری گراوند را قهرمان محیط زیست و پهلوان عرصه ی زیستن توصیف می کنند تا همه ی این ها تلنگرهایی باشد برای آن ها که مسئولند و مسئولیتی روی دوش خود حس نمی کنند.