"سودهای بانکی" معضل جدی اقتصاد کشور

آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار محمد نهاوندیان رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور‌ با ابلاغ سلام به رئیس‌جمهور‌ و تقدیر از تلاش‌های انجام‌شده توسط دولت در سه سال گذشته اظهار داشت: جامعه نیازمند تبیین تلاش‌ها و فعالیت‌های دولت است و حتماً باید با راه‌های مؤثری این دستاوردها برای مردم گفته شود و اگر اقدام‌های دولت با سبک منظم و ادبیات روشن‌بیان شود آثار بیشتری در افکار عمومی خواهد داشت، البته این مسئله به معنی نفی کلی مشکلات نیست.

مرجع تقلید شیعیان با تاکید بر مقابله با پدیده شوم قاچاق خاطرنشان کرد: مسئله مبارزه با قاچاق مسئله فرا قوه‌ای است و حتی مردم نیز باید در این موضوع در کنار دولت و سایر قوا به مقابله با آن بپردازند.

استاد برجسته حوزه علمیه با تأکید بر جدیت مبارزه با قاچاق گفت: باید ریشه‌ها و منشأ اصلی این پدیده مورد شناسایی قرار بگیرد و برای افکار عمومی گفته شود که چه کسانی و گروه‌هایی این معضل را برای اقتصاد کشور به وجود آورده‌اند و برای مردم افشا شود که چه کسانی از این وضعیت منفعت می‌برند.

آیت‌الله مکارم شیرازی همچنین با برشمردن سودهایی که در بانک‌ها پرداخت می‌شود، از آن به عنوان معضل جدی اقتصاد کشور نام برد و افزود: سیاست‌های بانک مرکزی و مصوبات آن باید از سوی همه بانک‌ها تبعیت شود و ضمانت اجرایی برای آن وجود داشته باشد ولی متأسفانه هنوز عملی نشده است.

وی خاطرنشان کرد: سیاست غلط سال‌های گذشته در تبلیغات افسارگسیخته‌ای که در مورد پرداخت سود و گره زدن به اقتصاد کشور به فعالیت‌های بانکی به‌وجود آمد، سبب ایجاد مشکل اقتصاد کشور شده است بنابراین باید سود عقود شرعیه در بانک‌ها به شکل منطقی و به شیوه‌ای که بانک مرکزی تصویب می‌کند، از سوی همه بانک‌ها تبعیت شود.

مرجع تقلید شیعیان به پرداخت غلط یارانه‌ها به همه مردم در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: این برنامه اقتصادی از ابتدا غلط اجرا شد و این موضوع یکی از بزرگ‌ترین مشکلات را ایجاد کرده که حتی می‌تواند معضلات اجتماعی و فرهنگی هم به دنبال داشته باشد. باید تجدیدنظر جدی در این موضوع صورت بگیرد و ادامه این سیاست غلط اصلاً منطقی و به نفع کشور نیست.

وی با اشاره به تأثیرهایی که گسترش شبکه‌های مجازی بر فرهنگ و اعتقادات مردم دارد تصریح کرد: امروز تنها با سیاست‌های انقباضی و فیلترکردن شبکه‌های مجازی نمی‌توان مانع از آسیب‌های این فضا شد و چنین سیاست‌هایی امروز دیگر کارایی ندارد و باید اقدام‌های اثباتی و ایجابی انجام داد و راهکار آن راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و ساخت نرم‌افزارهای داخلی و بومی است و ما گروهی را مأمور کرده‌ایم که این کار را دنبال و کمک به حل این مشکل کنند.