تنها 31 درصد از هنرمندان صنایع دستی بیمه هستند

محمد مطیع، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در گفت‌وگو با صنعت8، در خصوص بیمه هنرمندان صنایع دستی اظهار داشت: متاسفانه بیمه‌ای که جوابگوی مشکلات این قشر از اجتماع باشد هنوز راه‌اندازی نشده است به نحوی‌که هم‌اکنون تعداد نفرات تحت پوشش بیمه فرقی نکرده است و فقط نفراتی که از قبل بیمه بوده‌اند بیمه‌شان تمدید شده است.

وی افزود: دوهزار و 800نفر از 9هزارنفر تحت پوشش بیمه در سطح استان هستند که حدود 31درصد کل جمعیت دارای مجوز را تشکیل می‌دهند و تخمین ما از تعداد کل افرادی که به این کار مشغولند حدود 20 هزار نفر است.

مطیع پیرامون تسهیلات دولتی بیان داشت: هرچند دولت تا جایی که می‌تواند به ما کمک می‌کند ولی تسهیلات ارائه شده جوابگوی نیازهای صنایع دستی نیست و باید فراتر از حالت فعلی باشد.

وی خاطرنشان کرد: صنایع دستی با حدود سه میلیون و 500 هزار دلار صادرات در سال و میزان اشتغال‌زایی هشت هزار نفر توان بسیار خوبی برای تاثیرگذاری بر اقتصاد دارد ولی باید مدیریت بهتری برای آن صورت پذیرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی تصریح کرد: صنایع دستی به علت سرمایه‌گذاری پایین و ارزش افزوده بسیار بالا از جمله مواردی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چراکه تاثیر به‌سزایی بر تحقق اقتصاد مقاومتی دارد.

وی ابراز کرد: در صنایع دستی خراسان رضوی بیشترین فعالیت در حوزه حجاری، زیورآلات، سنگ‌تراشی و سراجی است که قسمت اعظم بازار را به خود معطوف کرده‌اند.