محمد جلیلوند سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان تاکستان اظهار داشت: در راستای پیشگیری و کنترل بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان و با هدف کاستن از بار هنگفتی که همه ساله صرف دارو و درمان بیماران در جمعیت انسانی می شود اداره دامپزشکی شهرستان تاکستان تست مشمشه اسبهای روستایی را طبق لیست اعلام شده از سوی نماینده دهیاران بخش مرکزی شهرستان تاکستان به انجام رساند.
وی تصریح کرد: تاکنون هیچ گونه مورد مثبت آلوده به بیماری مشمشه در دامهای مورد آزمایش مشاهده نگردیده و با توجه به اهمیت این بیماری( به دلیل مشترک بودن بین انسان و حیوان) تست مشمشه توسط اداره دامپزشکی به صورت رایگان بر روی اسبهای موجود در اسبداریها و روستاها صورت میپذیرد.
نظارت بهداشتی دامپزشکی قزوین بر کشتار 600 هزار قطعه مرغ
عیسی غیاثیزدی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین اظهار داشت: هر ماه بیش از 600 هزار قطعه مرغ در کشتارگاههای شهرستان قزوین تحت نظارت اداره دامپزشکی شهرستان قزوین کشتار و پس از تایید سلامت به چرخه مصرف وارد میشود.
وی افزود: بیشترین حجم کشتار طیور در سطح استان در 2 کشتارگاه واقع در شهرستان قزوین صورت میپذیرد که علاوه بر تامین گوشت مرغ مورد نیاز داخل استان نیاز استانهای همجوار را نیز برطرف میکند.
غیاث یزدی با اشاره به نظارتهای دامپزشکی شهرستان قزوین بر این کشتارگاهها افزود: از این میزان کشتار به صورت میانگین هر ماه بیش از 7هزار قطعه لاشه مرغ به دلیل وجود بیماری توسط کارشناسان بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه ضبط و از چرخه مصرف خارج میشود.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با اشاره به انجام نمونه برداریهای تصادفی و ادواری از کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی عنوان کرد: بر اساس آخرین نتایج اعلام شده از طرف آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی مواد غذایی استان، لاشه مرغهای تولید شده در کشتارگاههای این شهرستان از نظر میزان آلودگی میکروبی در حد استاندارد است.
آمادگی میدان دام بوئین زهرا برای عرضه دامهای واکسینه شده
مهدی مهرزاده رئیس اداره دامپزشکی بوئین زهرا اظهار داشت: اساس تشکیل میادین دام در هر منطقه، عرضه دامهای سالم و دارای شناسنامه است که متاسفانه به دلیل وجود ساختار سنتی این امر تاکنون حاصل نشده است.
وی در خصوص وضعیت بیماریهای دامی در منطقه گفت: خوشبختانه بدلیل انجام به موقع واکسیناسیون در شهرستان، بیماریهای دامی مانند تب برفکی در منطقه کنترل شده است لیکن همانطور که بارها گفته شد متاسفانه بدلیل انتقال دامهای فاقد شرایط بهداشتی از مناطق آلوده کشور، احتمال بروز مجدد این بیماری در منطقه وجود دارد.
مهرزاده در بازدید از میدان دام موجود در شهرستان گفت: اساس تشکیل میادین دام در هر منطقه، عرضه دامهای سالم و دارای شناسنامه میباشد که متاسفانه به دلیل وجود ساختار سنتی این امر تاکنون حاصل نشده است که در همین راستا با هماهنگیهای انجام شده و به همت مدیریت میدان دام ، تعدادی دام پرواری تهیه شده و از این پس دامداران میتوانند دامهای دارای شناسنامه را از میدان دام تهیه نمایند.
وی در خصوص مزایای اجرای این طرح عنوان کرد: صرفه جویی در هزینه ایاب و ذهاب و مهمتر از آن خرید دامهایی که پس از طی دوره قرنطینه و انجام اقدامات بهداشتی مانند واکسیناسیون، انگل زدایی و سم پاشی در اختیار دامداران قرار میگیرند از محاسن این طرح می باشد.
مهرزاده با تاکید بر رعایت ضوابط قرنطینهای ـ بهداشتی از دامداران خواست: برای واکسیناسیون دامها با همکاران مایه کوب بخش دولتی و خصوصی کمال همکاری را داشته باشند و از خرید دام از مناطق آلوده جداً خودداری کنند.