![عدم دسترسی به آنتن تا نبود جایگاه سیانجی](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/FoxCh7DDRPqe/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDweJVxtu4cY7G2hzV_1efiJea1I30PYCuRomiTnpLuD5qXTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVq8m4_4rYPbc37Cd3OZoVyg,,/710849.jpg)
روستای زیاران با ۷۰۰۰ نفر جمعیت از توابع بخش مرکزی شهرستان آبیک واقع است، که با توجه به مناظر طبیعی این روستا همواره میزبان گردشگران فراوانی است.
باغداری و دامداری و کشاورزی شغل اصلی مردم روستا بوده و آلبالو، سیب و گیلاس از جمله محصولات باغی این منطقه محسوب میشوند و این روستا دارای پتانسیل مناسبی در زمینه پرورش آبزیان است.
جمعیت ثابت این شهرک ۵۰۰۰ نفر و با محاسبه جمعیت مهاجر قریب به ۷۰۰۰ نفر میرسد که به دلیل وجود مناظر طبیعی همه ساله میزبان سیل عظیمی از گردشگران میباشد و نیز، مردم زیاران بسیار مذهبی بوده و در طول دوران دفاع مقدس ۳۳ شهید و ده ها جانباز تقدیم کشور نمودهاند.
زیاران در فاصله ۷۰ کیلومتری غرب تهران و ۴۵ کیلومتری شرق قزوین واقع شدهاست. ارتفاع زیاران از سطح دریا ۱۶۰۰ متر است و در عرض جغرافیایی ۷ دقیقه و ۳۶ درجه و طول جغرافیایی ۳۲ دقیقه و ۵۰ درجه قرار گرفته است.
از جمله آثار مهم تاریخی این روستا میتوان به حمام قدیمی و تاریخی روستای زیاران قریب به ۲۰۰ سال قدمت دارد اشاره کرد که گفته میشود حمام تاریخی زیاران از سوی خواهر فتحعلی شاه ساخته شده است.
درخت چنار کهنسال زنده و پر از برگهای سبز و نارنجی با ۲.۵ متر قطر و ۴۷۰ سال قدمت در جوار این حمام بر زیبایی این روستا افزوده است. سد زیاران نیز در جنوب روستای زیاران واقع شده و دسترسی به منطقه توریستی طالقان تنها از طریق زیاران امکانپذیر است.
در دو سوی غرب و شرق روستا دو رودخانه میگذرد که اکثر باغستانهای روستا در کنارههای آن واقعاند. رودخانه شاهرود که از رود طالقان منشعب میگردد و توسط تونلی به این سوی کوهها میآید، از جنوب روستا گذشته و باغستانهای اطراف را مشروب میسازد.
این رودخانه پیله رخانه (به رودخانه بزرگ) خوانده میشود که سد انحرافی زیاران نیز در مسیر همین رود، در جنوب روستا ساخته شده است. دو رود شرقی و غربی روستا نیز در جنوب آن به همین رود میپیوندند.
فلاح یکی از ساکنین روستای زیاران راه ارتباطی نامناسب را از جمله مهمترین مشکلات این روستا عنوان کرد و گفت: پزشک در شب در روستا حضور ندارد و مردم برای دسترسی به پزشک باید به آبیک مراجعه کنند.
وی با انتقاد از دسترسی نداشتن مردم روستا به شبکه های صدا و سیما گفت: به همین خاطر مردم روستا به ماهواره روی آوردهاند و این موضوع باعث ناراحتی بسیاری از مردم شده است که با وجود تذکر فراوان به مسئولین صداوسیما این مشکل برطرف نشده است.
فلاح در پایان با اشاره به اینکه وجود ماهواره در این روستا به دلیل عدم دسترسی به آنتن گفت: با هزار امید دستگاه دیجیتالی را تهیه کردم اما بهخوبی نتوانستهایم از برنامهها استفاده کنیم زیرا با تغییر وضعیت جوی یا باد و باران و قطع برق، دستگاه مستقر در بردخون دچار ایراد میشود و همه شبکههای تلویزیونی در منطقه قطع میشود.
دیگر دیگر از ساکنین روستای زیاران ، با اشاره به این که من به علت اینکه دوست ندارم در خانهام از ماهواره استفاده کنم به همین دلیل در خانه تلوزیون نداریم، اظهار داشت: بیشتر همسایهها دارای ماهواره هستند اما من بر اساس اعتقادی که داشتم به خرید ماهواره رضایت ندادم و دستگاه دیجیتال را برای برنامههای رادیو و تلویزیونی کافی دانستم اما همسر و فرزندانم همواره گله میکنند که نمیتوانند از این برنامهها بهره ببرند.
وی با اشاره به اینکه شبکه دیجیتال برنامههای مفید و سرگرمکننده دارد اما متأسفانه پشتیبانی لازم از آن صورت نمیگیرد و اغلب اوقات دستگاه بردخون قطع میشود، تصریح کرد: از مسئولین صدا و سیما خواهش می کنم به مشکلات ما رسیدگی کنند و توجهای به اهالی روستای زیاران داشته باشند.
یکی از بانوان ساکن روستای زیاران با اشاره به این که بیشتر اوقات در منزل به سر میبرم و تنها سرگرمی من تماشای برنامههای تلویزیون است اما در هنگام قطع شبکهها هیچگونه وسیلهای برای تماشا و کسب اطلاعات ندارم، عنوان کرد: مشکل عدم وجود گیرنده دیجیتال در این روشتا یکی از مهم ترین مشکلات بانوان و سایر ساکنین روستای زیاران است.
وی در پایان با اشاره به این که: من از همان زمان بارها با مسئولین در این خصوص صحبت کردهام ولی تا کنون هیچ اقدامی در این خصوص نیز صورت نگرفته است، گفت: مسئولین صدا و سیما باید برای رفع این مشکل ما باید دست به کار شوند.
یکی از دانشجویان ساکن در روستای زیاران نیز با اشاره به پیشرفت روز افزون فناوری در جهان، عنوان کرد: در عصر اطلاعات که جهان تبدیل به دهکدهای شده باید تلاش شود پیشرفتهترین دستگاههای فرستنده و گیرنده رادیو و تلویزیونی در شهرها و روستاها راهاندازی شود تا مردم به دنبال ماهواره نباشند و دشمن نتواند با حربه رسانهای اعتقادات و باورهای مردم را تضعیف کند.
وی عدم پوشش کامل تلفن همراه نیز از دیگر مشکلات روستای زیاران دانست و افزود: همچنین در زمستان روستا به صورت متعدد با قطعی برق روبرو است که مسئولین باید برای رفع این مشکلات چاره ای جدی بیندیشند.
یکی از بانوان ساکن روستای زیاران نیز با اشاره به این که قطعی پی در پی برق در روستای زیاران موجب اختلال در سیستم کاری مردم شده و نارضایتی مردم را نیز بدنبال داشته است، متذکر شد: این قطعی برق باعث فاسد شدن مواد غذای مردم نیز شده است که بارها برای من این اتفاق افتاده است.
یکی از اهالی روستای زیاران ضمن گلایه از قطع پی در پی برق گفت: متاسفانه قطعی برق در این روستا بیش از حد و غیر قابل تحمل شده بطوری که در طول روز شش یا هفت مرتبه و بطور متوسط هر بار یک یا دو ساعت قطعی برق داریم.
وی در پایان با اشاره به اینکه متاسفانه قطعی برق و نوسانات شدید در این روستا باعث سوختن لوازم برقی اهالی روستای زیاران شده است، هشدار داد: یکی دیگر از مشکلات ما قطعی آب است که در فصل گرما بارها با این مشکل روبه رو میشویم که باید مسئولان به این مشکلات رسیدگی کنند.
یکی دیگر از اهالی روستای زیاران، با اشاره به اینکه احداث مکانی برای ماسه شویی دقیقا در بستر رودخانه کنار پل میانکوه که موجب اعتراض مردم شده است، بیان داشت: قطعی برق زیاران یعنی با بارش کم باران هم برق اهالی قطع میشود.
وی عدم دریافت برنامه های تلوزیونی در بسیاری از نقاط زیاران حتی با دستگاه دیجیتال را از سایر مشکلات مردم روستای زیاران دانست و اظهار داشت: عدم وجود جایگاه CNG و بنزین یکی دیگر از مشکلات اهالی ساکن روستای زیاران است زیرا این زوستا در مسیر شهرستات طالقان قرار دارد و همواره با عبور سیل عظیمی از گردشگران است و نیازمند وجود جایگاه بنزین و CNG میباشد.
زیارانی با اشاره به اینکه شکستن قسمتی از کانال آبرسانی سد زیاران و هدایت بخشی از آب این کانال به شرکت طیور زیاران که باغداران و کشاورزان معترض هستند، یکی دیگر از مشکلات اهالی روستای زیاران است، عنوان کرد: کمبود آب و نیز قطعی آب یکی از مهم ترین مشکلات اهالی این روستا است که با تکمیل منبع آب روستای زیاران این مشکل برطرف خواهد شد.