امیرحسین فرزانه مهمان دومین قسمت از برنامه « فرمول یک » با اجرای سید علی ضیا ویژه برنامه معرفی چهرههای برتر مردمی بود.
اخبار فرهنگ و هنر - او در ابتداگفت: کمبود در آغوش گرفتن این روزها احساس میشود؛خداراشکر در دورهای کرونا اتفاق افتاده که تکنولوژی به ما کمک میکند و میتوانیم با عزیزانمان دیدار داشته باشیم.
فرزانه افزود: میخواهم اعتراف کنم که اتفاقا ما هیچ کار خاصی نکردیم. آدمهای مختلف در موقعیتهای مختلف مشغول کار و زحمت هستند. من یک لحظه با خودم فکر میکردم که اگر لازم است برخی از مردم در خانه بمانند لازم است یکسری دیگر در بیرون از خانه شرایط را مهیا کنند. احساس کردم این نگرانیها را ندارم. چون تنها زندگی میکردم و در دوران اوج قبلی کرونا اعلام شد جوانها کمتر با مشکل مواجه میشوند. احساس کردم شرایطش را دارم که در گروه دوم قرار بگیرم. با این رویکرد رفتیم و کار انجام دادیم. خاطره خوبی هم شد. خوشحالم از این دیدگاه که جعبه مواد غذایی را به جاهایی میبردیم که بیشتر نیاز داشتند و از این کار استقبال شد.
امیرحسین فرزانه در ادامه افزود: وقتی این ماجرا ادامه پیدا کرد دوستان زیادی ما را حمایت کردند. دوست ناشری برای ما تعداد زیادی کتاب فرستاد؛ بنابراین بین اجناسی که برای توزیع داشتیم کتاب هم بود.
او درباره اقدامات خیرخواهانه که در چابهار و سیستان و بلوچستان انجام داده است، توضیح داد: خوشحالم که شروع این مسیر از برنامه «فرمول یک» اتفاق افتاد. فیلمی در فضای مجازی گسترش پیدا کرد و ما دیدیم چند جوان کم سن و سال حرکات ورزشی انجام میدهند، روی زمینی که آمادگی و ایمنی لازم برای کارهای ورزشی را ندارد. کار از اینجا شروع شد که روزی که داشتم به سمت سیستان و بلوچستان میرفتم یک ذهنیتی داشتم که با امروز بسیار متفاوت است. وقتی رسیدم آنجا، با خودم فکر کردم چرا ازجایی به این زیبایی و انسانهای به این بزرگواری و این همه پتانسیل و زیبایی بی اطلاع بودم. اگر من خبر نداشتم حتما عده دیگری مثل من بی اطلاع هستند. کاش بین این پروژه این مدت فاصله نمیافتاد، ولی قرار است یک اتفاق بسیار جذابی برایشان بیفتد که فکر میکنم تا یکی دوماه دیگر اتفاق بیفتد.
این ورزشکار که فعالیت اجتماعی انجام میدهد، یادآور شد: یک رابطه دلی بین من و این استان شکل گرفته بود تا اینکه یک اتفاق خیلی ناخوشایند اتفاق افتاد و سیل آمد. با خودم گفتم حتما باید برویم و کاری برای مردم انجام بدهم. روز اولی که رفتم، برنامه مشخصی نداشتم. میدانستم در آن فضا حتما ایدهای به ذهنم خواهد رسید. وقتی رسیدیم در ابتدا پتو و مواد خوراکی گرفتیم و نیازهای فوری را تلاش کردیم برطرف کنیم. بعد با خودم گفتم لازم نبود ازتهران بیایی اینجا و پتو بخری. دیگری هم میتوانست این کار را انجام بدهد. دوستان خوبی به نام برادران آزادی آنجا دارم که در حرف هایشان به بز و اهمیت بز برای اهالی و ساکنان این منطقه اشاره کردند. ما که در تهران زندگی میکنیم شاید این به ذهنمان نرسد، ولی در محیط که هستی یکدفعه ایدهای خوب به تو میرسد. میگویی این بز مفهومش برای اهالی آن منطقه چیزی بیش از یک حیوان خانگی است. اقتصاد کوچکی است در آن خانواده؛خانواده وقتی یک بز دارد خیالش راحت است. تصمیم گرفتیم برای مردم بز بخریم. باخودم حساب کردم که جای اینکه برویم و دانه دانه به آدمها یک بز بدهیم، یک دامپروری راه اندازی کنیم. مطمئنا دردسرش بیشتربود. اما مولد است و آدمها مشغول به کار میشوند. میتوانست الگویی باشد برای سایرجاها؛ در مدت مثلا دوسال یک منطقه فقیر به منطقهای که آدمهای زیادی در آن مشغول به کار بودند و میتوانستند زنجیرهای را تشکیل بدهند، تبدیل شد.
او بیان کرد: دکتر ماکان موسوی، دامدار برترملی به کمک من آمد و به صورت تخصصی به تیم ما کمک کرد. دکترعمربلوچ متخصص جامعه شناسی بود و او هم کمک کرد. برنامه فرمول یک اگر همراهی و کمک نمیکرد اینقدر موفق نمیشدیم. من مدیون رفقایم هستم که از همه جای دنیا کمک کردند؛ این طرح آماده است و قرار است افتتاح شود. این نمونه را در جاهای دیگر هم پیاده سازی خواهیم کرد.
«فرمول یک» ویژه معرفی چهرههای برتر مردمی این هفته پنجم، ششم و هفتم مرداد و همچنین از ۱۲ تا ۱۸ مرداد حوالی ساعت ۲۳ با تهیه کنندگی و اجرای سیدعلی ضیا به مدت یک ساعت و نیم روی آنتن شبکه یک سیما میرود.
این خیرجوان در پایان گفت: ممنونم که بابت کارهایی که کرده ام اینجا هستم و دعوت شده ام. اما معتقدم کارهایی که من کرده ام چیزی نیست. اینقدر افراد هستند که کارهای بزرگتر میکنند و شانس من را ندارند و دوستان خوبی ندارند که دیده شوند. همه ما که در این حوزه فعالیت میکنیم اول از همه حال خودمان را خوب میکنیم و مدیون کسانی هستم که این فرصت را به من میدهند.