با اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی مبنی بر ارائه « بسته حمایتی » در خصوص حل مشکلات اهالی سینما با توجه به تعطیلی سینماهای کشور و ایجاد ضرر و زیانهای ناشی از آن، دکتر «محمود اربابی» معاون توسعه فناوری سازمان سینمایی به عنوان یکی از مشاورین رئیس سازمان که در جریان این بسته حمایتی قرار دارد، به سوالات خبرنگار خبرگزاری تسنیم پاسخ داد.
اخبار فرهنگ وهنر- این مدیر سینمایی کشور در ابتدا بیان کرد: پیرو تویئت آقای دکتر انتظامی ریاست سازمان سینمایی در خصوص درخواست پیشنهاد و ارائه راه حل از اصحاب فرهنگ و هنر برای مقابله با آسیب کرونا و در عین حال در دنباله این هدف سازمان مبنی بر طراحی بستههای حمایتی، جلساتی میان مدیران و معاونین سازمان تشکیل شد و پیشنهاداتی از طرف اعضای جلسات ارائه، جمع بندی و قرار شد که اقداماتی در این خصوص انجام شود.
اربابی در ادامه گفت: در این مصوبات چند مطلب به عنوان پیش فرض در نظر گرفته شده است که از اهمیت ویژهای برخوردار است. اول اینکه این حمایتها همه مجموعه سینمایی کشور را باید دربر بگیرد. دوم اینکه باید این پروژه از فازبندی برخوردار باشد تا در طی مراحلی اقدامات لازم انجام شود. در خصوص این مراحل و اقدامات نهادهای مرتبط با سازمان سینمایی نیز وارد گفتوگو شوند و در مورد محورها بحث شود تا بعد از آن راه حل اجرایی صورت بگیرد.
بخشی از این برنامهها میتواند زود اجرایی و اعلام شود و بخشی دیگر لازم است که بعد از بررسی کمیته اجرایی آن به اطلاع بخشهای مربوطه رسانده شود.
وی اضافه کرد: موضوعاتی هم بود که سریعاً نمیشد درباره آن تصمیم گرفت به خاطر اینکه باید دید در ارزیابی، کدام بخش آسیب بیشتری دیده است. در حال حاضر حدود 25 محور پیشنهاد شده است که در حال کارشناسی شدن است و به زودی اجرایی میشود.
اربابی در پاسخ به این سوال که کدام یک از بخشهای سینمایی بیشتر در این بسته مورد توجهاند گفت: بیشترین بخشی که در این بسته حمایتی مورد توجه قرار گرفتهاند بخشهای آسیبپذیر از تمام حوزههای سینمایی و سینماداران خصوصا سینماهای تک سالن و شهرستانها است. به عنوان مثال پروژههایی که وام از صندق اعتباری هنر و صندوق امید گرفتهاند و به خاطر تعطیلی کار نمیتوانند اقساط آن را پرداخت کنند، یا بیمه تکمیلی اهالی صنف که قادر به پرداخت آن نیستند خصوصاً آنهایی که به لحاظ سلامت جسمی در شرایط بیماری کرونا باید مورد مداوا قرار بگیرند، کارکنان سینما و استودیوها که سهم کارفرما برای پرداخت بیمه آنان به تأمین اجتماعی دچار مشکل شده است که در این مورد اخیر سازمان سینمایی وارد عمل میشود و آن را پرداخت میکند و یا با رایزنی با بیمه تأمین اجتماعی پرداخت آنها با تعویق مواجه میشود.
معاون توسعه فناوری سازمان سینمایی در خصوص لغو جشنوارههای سینمایی که این روزها خبر ساز شده است و انتقال هزینههای آنها به سینما گفت: لغو کردن هر برنامهای که حضور عمومی داشته باشد و یا برنامهای ملی باشد بر اساس تشخیص فردی نیست بلکه ستاد ملی مقابله با بحران کرونا و نهایتاً شورای سیاستگذاری جشنواره در این خصوص تصمیم میگیرد.
علاوه بر آن انتقال هزینههای آن به دیگر بخشهای سینما ممکن نیست زیرا قانون در مورد بودجه این رویدادهای هنری تصمیم گرفته است و آوردن هزینه برگزاری آنها به دیگر بخشهای سینما غیرقانونی است.
نهایت کاری که میتوانیم در خصوص جشنوارههای سینمایی با فرض ضرورت برگزاری کرد، این است که شکل آنان و ضوابط و مقررات آن را تغییر داد تا خدای ناکرده بیماری گریبانگیر کسی نشود.