هرچه بهمن به نیمه های راه می رسد به جای آنکه رمق زمستانی اش، برف گیرمان کند، خورشید در میانه آسمان غافلگیرمان می کند. انگار تب داغ سینمای ایران به اوضاع جوی هم سرایت کرده است و پانزدهمین روز بهمن هم بدون برف و باران سپری شد. البته در 10 روز جشنواره فیلم فجر ، خبرنگاران و اهالی رسانه با روشنایی روز وارد پردیس ملت می شوند و در تاریکی شب و خلوتی شهر با سینما خداحافظی می کنند و اگر نزول آسمانی هم در کار باشد علاقه مندان به هنر هفتم از آن بی خبرند.
اخبار فرهنگ و هنر- چهارمین روز جشنواره با اکران آن شب به کارگردانی کوروش آهاری، درخت گردو ساخته محمد حسین مهدویان و دو زیست به کارگردانی برزو نیک نژاد روز شلوغ و پر افت و خیزی برای خبرنگاران بود.
آن شب که نام شهاب حسینی در لیست بازیگران، دلیلی برای پر شدن صندلیهای سینما بود در ژانر وحشت روی پرده نقره ای ظاهر شد که البته کم حرف و حدیث پشت این فیلم نبود. برخی از ورود سینمای ایران به این ژانر خوشحال بودند و آن شب را اولین قدم های نوپای سینما در این موضوع می دانستند و به همین خاطر روی نواقص فیلم چشم بستند.
اما برخی از تماشاگران از تقلید و مشخص بودن آنچه در فیلم می گذرد ناراضی بوده و فیلم را در حد فیلم های قدیمی ترسناک می دیدند. با این وجود، آن شب آن قدر کشش داشت که کمتر کسی فیلم را نصفه نیمه رها کند و سالن را ترک کند.
آن شب آمریکایی شد چون...
نشست خبری آن شب با حضور عوامل فیلم و با اجرای محمد رضا مقدسیان برگزار شد. می توان گفت که این نشست با حضور تعداد کمی از عوامل فیلم برای پرسش و پاسخ تا الان در جشنواره رکورد زده است. شهاب حسینی،بازیگر نقش اول فیلم نیز در این نشست حضور نداشت. محمد درمنش تهیه کننده فیلم عدم حضور شهاب حسینی را به خاطر فیلمبرداری در آمریکا بوده ولی او احتمالاً تا پایان جشنواره به ایران می آید.
کوروش آهاری کارگردان فیلم هم درباره اینکه چرا این فیلم در امریکا تولید شده است، گفت که از فیلمسازی در ایران چیز زیادی نمیداند.همچنین بر اساس گفته درمنش،آنها قصد دارند تا ایرانیان با استعداد مانند سایر بازیگران و هنرمندان بتوانند فیلم خوب بسازند چرا که برخی از بازیگران ایرانی در آمریکا نقش ششم و هفتم بازی میکنند.
در این نشست؛ نقدهایی هم به تقلید از آثار هالیوودی شد که کوروش آهاری آن ها را رد کرد و گفت برخی از این فیلم هایی که اسم برده شد را اصلا ندیده است.
نشست آن شب، خیلی زود به پایان رسید و جمعیتی که از سالن نشست خبری خارج می شدند به سرعت در صف انتظار برای ورود به سالن های سینما قرار می گرفتند. نام محمدحسین مهدویان در کنار فیلم درخت گردو باعث شد تا یک ربع مانده به شروع فیلم، سالن های سینمای پردیس ملت پر شوند.نکته جالب اینکه برای دیدن این فیلم، برخی از افراد نظیر امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در سالن حضور داشتند.
هوای بارانی سینما زیر درخت گردو
درخت گردو یک روایت تلخ بود از فاجعه سردشت. فیلمی که اشک را مهمان چشم های تماشاگران کرد و به حدی تأثیر گذار و خوش ساخت بود که کمتر کسی بعد از خروج از سالن، دنبال نقد کردن و پیدا کردن نواقص بود. برخی از تماشاگران تا انتهای تیتراژ فیلم ، همچنان روی صندلی خود نشسته بودند و از ناراحتی نمی توانستند سالن را ترک کنند. خلاصه اینکه، درخت گردو هوای سینما ملت را بارانی کرد.
از دشواری بازیگری بچه ها تا حضور تلفنی معادی در نشست خبری
محمد حسین مهدویان کارگردان فیلم درخت گردو از کارسخت بازی گرفتن از بچه ها گفت و گریم سنگینی که روی آنها انجام می شد و پروسه فیلمبرداری را طولانی می کرد.
مهران مدیری بازیگر این فیلم هم از خاطره حضورش پس از بمباران شیمیایی سردشت گفت و البته از سختی بازی با کودکانی که از ساعت 7 صبح بیدار و آماده بازی بودند.
در بخش دیگری از نشست پیمان معادی بازیگر نقش اول فیلم، به صورت تلفنی با اهالی رسانه گفت وگو کرد و گفت: بازتاب بین المللی و سیمرغ آنقدر اهمیت ندارد در برابر حضورم در این فیلم. وقتی مهدویان فیلمنامه را به من داد و خواندم، گفتم خواندن این فیلمنامه سخت است چه برسد با بازی کردن آن اما خوشبختانه فیلم خوبی ساخته شد.
جای خالی فردین و قیصر در دوزیست
نشست خبری درخت گردو به اتمام رسید و خبرنگاران برای تماشای دوزیست برزو نیک نژاد به سالن های سینما رفتند. وجود بازیگرانی نطیر جواد عزتی، هادی حجازی فر و پژمان جمشیدی هم نتوانست فیلمنامه ضعیف دوزیست را پوشش دهد و تماشاگران در هنگام خروج از سالن با هم زمزمه هایی از داستان نا مناسب فیلم داشتند. فیلم فارسی هم لقبی بود که برخی به این فیلم دادند و آن را ورژن جدیدی از فردین و قیصر می دانستند.
جبر و دوزیستی جامعه
نشست خبری فیلم دوزیست به کارگردانی و نویسندگی برزو نیکنژاد با حضور کارگردان، سعید خانی (تهیهکننده)، علی برازنده (مدیرفیلمبرداری)، جوادعزتی، هادی حجازیفر، پژمان جمشیدی، ستاره پسیانی و الهام اخوان (بازیگران) امیرحسین قدسی (طراح صحنه )، مهدی سعدی (تدوین)، ملودی اسماعیلی (طراح لباس) و حمیدرضا مدقق (منتقد) برگزارشد.
برزو نیک نژاد هم درباره فیلم و پایان غافلگیر کنندهاش گفت: در سکانس اول فیلم گفته میشود زندگی شعبده بازی است و در پایان نشان میدهد که خیلی از اتفاقات زندگی ممکن است رخ ندهد و مانند شعبده باشد البته جبر زندگی آدمها را مجبور میکند دوزیستوار زندگی کنند.
حجازیفر هم انتخاب این نقش را از شانس و اقبال بلندش دانست و گفت: تجربههای دوست داشتنی را در کنار این تیم خوب داشتم البته در بازیگری جرات ریسک زیادی دارم.
چهارمین روز از جشنواره فیلم فجر با به ثمر نشستن درخت گردو در جمع کردن نظرات و آرای مثبت منتقدین و اهالی رسانه به پایان رسید و هنوز برای قضاوت زود است که چه فیلمی میتواند سیمرغ های بیشتری را از آن خود کند.