حجتالاسلام احمد مازنی نماینده مردم تهران و رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به مساله ورود پولهای مشکوک به سینما گفت: گزارشهایی در کمیسیون فرهنگی مجلس داشتهایم که در بعضی از فیلمهای سینمایی و آثاری که از طریق شبکه نمایش خانگی تهیه میشود، شبهاتی در زمینه سرمایهگذاری وجود دارد، به همین دلیل با توجه به وظیفه نظارتی خود در مجلس شورای اسلامی بیش از همه خود را مسئول رفع شبهه در این زمینه میدانیم.
اخبار فرهنگ و هنر _ وی تاکید کرد: ما در مجلس شورای اسلامی قاضی نیستیم که در این زمینه قضاوت کنیم. در صورتی که وظیفه ما این است که اگر در بخشهای مختلف کشور شبههای وجود دارد از مسئولان مربوطه برابر با قانون و آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی سوال کنیم و یا تذکرهای لازم را بدهیم.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در همین راستا با توجه به اینکه ساحت سینمای ایران، ساحت مقدسی است و ما در ایران پاکترین سینما را داریم و از طرف دیگر اقتصاد سینما برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است، اقتصادی که پاک و حلال باشد، بررسیهای لازم را انجام میدهیم.
وی ادامه داد: من به هیچ وجه فیلم خاص، تهیهکننده خاص و یا بازیگر خاصی را متهم نمیکنم، شبههای که وجود دارد این است که پولهایی وارد سینمای ایران شده و ساحت سینمای ایران را تحت تاثیر قرار داده است، بنابراین از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سوال کردهایم و از وی خواستهایم که در کمیسیون فرهنگی مجلس حضور پیدا کرده و در این زمینه پاسخگو باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: انتظار و برداشت ما این است که براساس قانون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار نظارتهای محتوایی در سینما، نظارت مالی را نیز مدنظر خود داشته باشد.
وی تأکید کرد: فکر میکنم لازم است در کنار شوراهای مختلفی که در سینما برای بخشهای مختلف ایجاد شده، باید شورایی نیز ایجاد شود که بر پولهایی که وارد سینما میشود نظارت داشته باشد تا افرادی با قصد پولشویی از سینما استفاده نکنند.
مشکلات خانه سینما توسط دولت مدیریت شود
مازنی همچنین درباره مساله انتخابات هیات مدیره خانه سینما و حواشی بوجود آمده در زمینه گلایه و اعتراض بعضی اصناف هم گفت: مساله اصلی اهالی سینما مانند سایر رشتههای هنری مساله نظام صنفی است و با توجه به اینکه قانون نظام صنفی برای برخی از صنوف وجود ندارد، بنابراین تشکلهایی که از طریق صنوف متعدد هنری شکل میگیرد، از قوانین مختلف مانند قانون کار و قوانین مربوط به محصولات فرهنگی و انجمنهای علمی پیروی میکنند.
ما در برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کردیم تا نظامهای صنفی فرهنگ و هنر را ایجاد کند اما تا امروز لایحهای از طرف دولت در این زمینه به دست ما نرسیده است، در حالی که بیش از ۲ سال از تصویب قانون برنامه و اجرای آن میگذردوی با اشاره به اینکه صنوفی که نظام صنفی دارند، براساس قانون نظام صنفی انتخابات به موقع و قانونی برگزار میکنند تا حرف و حدیثی در آن ایجاد نشود، توضیح داد: در چنین شرایطی هم تکلیف صنف مشخص است و هم تکلیف مردم با صنف و هم تکلیف دولت با حاکمیت؛ مانند نظام پزشکی، کانون وکلا، نظام پرستاری، نظام روانشناسی که قوانین خود را دارند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کردیم تا نظامهای صنفی فرهنگ و هنر را ایجاد کند اما تا امروز لایحهای از طرف دولت در این زمینه به دست ما نرسیده است، در حالی که بیش از ۲ سال از تصویب قانون برنامه و اجرای آن میگذرد، برنامه ۵ سالهای که ۲ سال از آن گذشته است زمان زیادی است و این آفت مجریان و اجرای برنامه در ایران است که برنامههای مورد نظر نوشته و تصویب میشود اما اجرا نمیشود و کسی نیز نظارتی روی آن ندارد.
وی تاکید کرد: زمانی که متوجه شدیم دولت برای نظام صنفی اقدام نمیکند، مجلس طرح سازمان نظام صنفی هنر را ایجاد کرد که به زودی ارائه میشود، البته مدتی است که در رابطه با این طرح نظر صنوف مختلف را داشته و باز هم از آنها مشورت میخواهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معتقدم این قانون باید تصویب شود تا نظام صنفی هنر چارچوب لازم را داشته باشد، زمانی که چنین قانونی وجود نداشته باشد، صنوف موجود در چارچوب قوانین موجود اقدام میکنند، در حال حاضر نیز بحث انتخابات خانه سینما درباره این است که صنوف و انجمنهای صنفی باید در وزارت کار به ثبت رسیده و در غیر این صورت مجاز به شرکت در انتخابات نیستند.
مازنی در پایان گفت: با دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی گفتگوهایی داشتیم و قرار شده است تا این امر به نحوی مدیریت شود که همه صنوف برابر قانون در انتخابات خانه سینما شرکت کنند و اگر اختلافی بین آنها است حل شود و مسئولان سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تلاش کنند تا شأن و منزلت اهالی سینما تامین شود.