سعید اسلام زاده مدیر روابط عمومی اداره کل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درپاسخ به اینکه تمام آثار تهمینه میلانی کپی بود، اما چرا تنها ۳ تا از آنها مجوز اکران نگرفت گفت: تمام آثار کپی نبود، تعدادی از آثار شباهت خیلی عجیبی به یک سری از آثار داشت که کارشناسان معتقدند این آثار حتی اگر الهام گرفتن هم باشد کپی است.
وی با بیان اینکه هفته گذشته خبر شورای ارزیابی و نظارت بر گالریها را منتشر کردیم، ادامه داد: در آن جلسه همه چیز اعلام شد و اعضای شورا بر این باور بودند که این آثار از لحاظ کیفیت هنری خیلی ضعیف هستند و اصلا در حدی نیست که بخواهیم درباره آنها اظهار نظر کنیم و انتقادات کارشناسان هم به دلیل آثار کپی از هنرمندان ایرانی و خارجی بوده است.
اسلام زاده با بیان اینکه پرونده خانم میلانی به لحاظ کیفیت کار هنری در شورای ارزیابی و نظارت بر گالریها بسته شده است، اظهار کرد: اینکه همه کارها مجوز گرفته اند یا خیر، بحث دیگری است. هیچ گالری دار آثار را نمی فرستد که مجوز روی دیوار رفتن بگیرد بلکه فقط برای گزارش کار میفرستند، سپس آثار بررسی میشود و در صورتی که ضد دین، برهنه، سیاسی و... نباشد مجوز اکران دریافت میکند.
مدیر روابط عمومی اداره کل تجسمی افزود: امیرحسین عبداللهی یک هفته قبل از نمایشگاه، آثار را برای ما ارسال کرد و اداره تجسمی هم به جز ۳ اثر که مورد شرعی و موازین اخلاقی داشت، نمایش بقیه را تایید کرد. باید بگویم که ارشاد در رابطه هنرمند و گالری دار دخالت نمیکند. اگر بحثی هم درباره کیفیت آثار هنری مطرح میشود از سوی منتقدین است.
وی ادامه داد: به طور مثال شما میتوانید یک نقاشی روی کاغذ بکشید و بعد با گالری دار توافق کنید و کارتان را نمایش دهید. اینکه آن اثر کیفیت هنری دارد یا خیر، بحث دیگری است. بخشی که وظیفه نظارت بر نگارخانهها را دارد آثار را بررسی و سپس در صورت نداشتن مغایرت با موازین دینی و سیاسی نتیجه را اعلام میکنند.
اسلام زاده در پاسخ به اینکه چرا قبل از منتقدین، ارشاد به کپی بودن آثار اعتراض نکرد، گفت: ما این وظیفه را نداریم بلکه این وظیفه مدیر هنری گالری است که اصالت هنری آثار را تشخیص دهد، در آن جلسه هم اعضای شورا گفتند که مدیر هنری بر اساس بندی که در آیین نامه گالریها وجود دارد باید هویت و کیفیت اثر را تشخیص بدهد که این وظیفه به کلی از گردن ارشاد ساقط است.
وی افزود: اگر یک اتفاق به حدی پیش برود که طبق گفته معاون هنری به فضای هنری کشور خدشه وارد کند، ارشاد وارد میشود. مثل همین نمایشگاه که به دنبال آن شورای نظارت بر گالریها تشکیل جلسه داد و آثار را بررسی کرد اما در حالت عادی چون رابطه بین هنرمند و گالری دار رابطه خصوصی است ما دخالت نمیکنیم.
مدیر روابط عمومی اداره تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: اگر چنین اتفاقهایی در هنرهای تجسمی میافتد به دلیل کمبود و ضعف نقد در این حوزه است چرا که اگر نقد به اندازه نوشته شود این ماجراها پیش نمیآید.