** حکمت(۳۲۱)، قاطعیت رهبری در مشورت
' عبدالله بن عباس ' صحابی پیامبر(ص) در مساله ای نظر داد که امام(ع) آن را قبول نداشته و فرموند: بر تو است که رای خود را به من بگویی و من پیرامون آن بیاندیشم. آنگاه اگر خلاقی نظر تو فرمان دادم باید اطاعت کنی.
** حکمت(۳۲۲)، ضرورت تقویت روحیه مردم پس از جنگ
امام(ع) هنگام بازگشت از جنگ صفین، به محله شبامیان(تیره ای از قبیله همدان) رسیدند و گریه زنان بر کشتگان جنگ را شنیدند و زمانی که ' حرب بن شرحبیل شبامی ' بزرگ قبیله شبامیان خدمت امام رسید به او فرمودند: آیا آنگونه که می شنوم، زنان شما بر شما چیره شده اند؟ چرا آنان را از گریه و زاری باز نمی دارید؟
حرب پیاده و امام(ع) سوار بر اسب می رفتند. امام(ع) به او فرمودند: باز گرد که پیاده رفتن رییس قبیله ای چون تو پشت سر من، موجب انحراف زمامدار و خواری مومن است.
** حکمت(۳۲۳)، علل انحراف خوارج
در جنگ نهروان هنگامی که حضرت علی(ع) از کنار کشتگان خوارج می گذشتند، فرمودند: وای به حال شما! آن که شما را فریب داد، به شما زیان رساند.
گروهی پرسیدند: چه کسی آنان را فریفت؟
امام(ع) در پاسخ فرمودند: شیطان گمراه کننده، و نفسی که به بدی فرمان می دهد آنان را به آرزوها مغرور ساخت و راه گناه را بر ایشان آماده کرد و به آنان وعده پیروزی داد و سرانجام به آتش جهنم گرفتارشان کرد.
** حکمت(۳۲۵)، اندوه عزای محمد بن ابی بکر
هنگامی که خبر کشته شدن ' محمد بن ابی بکر ' را به امام(ع) دادند، فرمودند: همانا اندوه ما بر شهادت او به اندازه شادی شامیان است، جز آن که از آنان یک دشمن و از ما یک دوست کم شد.
منبع : ایرنا
شناسه خبر:
۸۶۵۷۲
برگی از نهج البلاغه؛
خدا ترسی در خلوتگاه ها
حضرت علی(ع) در حکمت ۳۲۴ نهج البلاغه فرمودند: از نافرمانی خدا در خلوت ها بپرهیزید. زیرا همان که گواه است، داوری می کند.
۰