آخرین فیلم بلند سینمایی سعید سهیلی «ژن خوک» بود که در لیست اکران نوروزی قرار گرفت، تهیه کنندگی و کارگردانی این اثر بر عهده او و نویسندگی فیلمنامه اش را احمد کاوری انجام داده است.
رضا کیشمیش وعماد گربه شخصیتهای اصلی «ژن خوک» هستند که هادی حجازیفر و سینا مهراد نقش آنها را ایفا میکنند همچنین نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، صبا سهیلی، قربان نجفی، علیرضا مهران، شهین تسلیمی، مهدی دانایی مقدم، احمد مینایی، افشین اخلاقی، فرشید نزاکتی، علی رحیمی، وحید کرمانی، مهسا آبیز، الناز حبیبی و جمشید هاشم پور دیگر بازیگران «ژن خوک» هستند.
محسن چاوشی به عنوان خوانندهای که سابقه خواندن در فیلم سینمایی را دارد و حاشیه ساز هم شده قطعهای با نام «حلالم کن» برای «ژن خوک» خواند و تقریبا با استقبال روبرو شد.
سینا مهراد یکی از بازیگران اصلی این اثر پسر سعید سهیلی است که توانسته به خوبی از عهده نقشش برآید و یکی از نکات مثبت فیلم به حساب میآید نکات دیگری که در فیلم سهیلی نمود پیدا میکند بازی هادی حجازی فر، استفاده از لوکیشنهای بکر و فضاهای بیرونی که در راستای قصه است.
اینکه سعید سهیلی با زبان طنز سراغ سوژههای سیاسی اجتماعی روز میرود نشان از بی پروا بودن، جسارت بالا و هوشمندی اوست که در کمتر کارگردانی میبینیم، به روز بودن این کارگردان و با جامعه همراه شدنش از دیگر مزیتهای خوب اوست.
اما سعید سهیلی در «ژن خوک» نتوانست انتظار مخاطبان خود را مانند سری « گشت ارشاد» برآورده سازد اینکه به صرف استفاده از دیالوگهای سیاسی قصد جذب مخاطب داشته باشید تا جایی جواب میدهد، اما از یک جایی مخاطب پس میزند چنانچه دیگر کارگردانها تجربه اش را دارند و سهیلی نیز نوروز امسال تجربه کرد.
تقابل قشر ضعیف و قوی جامعه و بحث آقازادهها همیشه موضوعی چالش برانگیز بوده و درقالب فیلم سینمایی بیشتر نمود میکند، اما اینکه چطور، چگونه، کجا و ... بیان شود بسیار مهم است البته که سهیلی نشان داده تبحر خاصی در ارائه آن دارد، اما انگار این کارگردان عجولانه در ساخت «ژن خوک» پیش رفت و نتوانست توقعات مخاطباش را برآوره سازد.
از نکات حاشیهای سهیلی و اکران نوروزی «ژن خوک» تهدید کردن شورای صنفی نمایش از جانب او در پی جایگزینی «تگزاس ۲» بجای «رحمان ۱۴۰۰» بود که اگر چه فیلمش را پایین نکشید، اما بی تاثیر در ایجاد محدودیتهایی برای «تگزاس ۲» نبود.