حامد نصرآبادیان از مدرسان و فعالان عرصه پانتومیم و تئاتر ایران است که در قسمت اخیر برنامه «عصر جدید» شبکه سه حاضر شد و به اجرای پانتومیم پرداخت. این اجرا و واکنش هیأت داوری برنامه «عصر جدید» نسبت به آن بازتاب بسیاری در فضای مجازی داشت.
نصرآبادیان پس از فروکش کردن تب و تاب واکنشها نسبت به حضور خود در این برنامه، به خبرنگار مهر گفت: فکر میکنم این قسمت از برنامه باید در دهه اول فروردین روی آنتن میرفت ولی بنا به شرایط خاص این قسمت از جمله نداشتن فینالیست، با تأخیر پخش شد.
«خوانده شده» بودم نه «خواهان»
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: من در برنامه «عصر جدید» به عنوان «خوانده شده» شرکت کردم و نه «خواهان شرکت در برنامه»؛ در اصل به عنوان یک مهمان در این برنامه حضور داشتم. زیرا دوستان نازنینی که در برنامه بودند از من دعوت کردند که در «عصر جدید» شرکت کنم.
این مدرس حوزه رسانه اظهار کرد: علیرغم احترامی که برای آقای احسان علیخانی بهعنوان یک برنامهساز موفق قائلم، تصورم بر این است که تیم داوری باید کاشف به استعدادی باشد که این امر خود یک مهارت برتر است. البته این نکته را به دلیل اینکه حائز اهمیت و رتبه در برنامه «عصر جدید» نشدهام، نمیگویم بلکه به خاطر رسالت خبرنگاری و تدریس در دانشکده خبر عرض میکنم و اگر امتیازی هم میآوردم حتماً بازتابش را منعکس میکردم.
نصرآبادیان متذکر شد: تصورم بر این است که با توجه به اینکه هر کدام از شرکتکنندگان در رشتههای مختلف شرکت میکند ۴ داور نازنین باید اشراف بیشتری به استعدادهای مختلف و متنوع داشته باشند. تصورم بر این است که آقای علیخانی به عنوان برنامه ساز باید تدبیر بهتری برای انتخاب تیم داوری میاندیشید.
«عصر جدید» غربی است نه «پانتومیم»
این فعال و مدرس عرصه پانتومیم تصریح کرد: پانتومیم من به یک اجرای غربی متهم شد، ولی تصور من بر این است که اتفاقاً من در یک برنامه غربی شرکت کردم زیرا هیچ نشانی از موسیقی ایرانی، آوا و دستگاههای ایرانی در موسیقی برنامه، نشانی از معماری ایرانی در طراحی صحنه و همچنین بخشهای دیگر برنامه «عصر جدید» وجود ندارد؛ در حالی که پانتومیم مرز نمیشناسد و نشانی از هیچ ملیت و کشور خاصی ندارد.
متأسفانه به سبب کارگردانی تلویزیونی، حلقههایی از اتفاقات پانتومیم گم و قصه در این وسط عقیم شد. آن چیزی که در تلویزیون دیده شد، اجرای تمام و کمال پانتومیم من نبود نصرآبادیان درباره سطح کیفی اجرای خود در برنامه «عصر جدید» و اینکه میتوانست انتخاب بهتری برای اجرا داشته باشد، توضیح داد: پانتومیم از آن گونههای نمایشی بدون کلامی است که ژانرهای مختلفی دارد که متأسفانه در ایران به هیچکدامشان نپرداختهایم. پانتومیم از آن نمایشهایی است که مخاطب باید کاملاً صحنه تئاتر را ببیند و حتی یک لحظه روی خود را از صحنه تئاتر برنگرداند، زیرا در این صورت برخی حلقهها را گم میکند و از دست میدهد و وقتی به دیدن حلقهها بر میگردد ذهنش درگیر حلقههای گمشده است.
وی افزود: در کار تلویزیونی که شما دیدید به دلیل اینکه کارگردانی تلویزیونی باید انجام میشد و قاعدتاً برداشتها، پلانها و دوربینهای مختلفی واکنش مخاطب را میگرفت، فریمهایی از حرکات ناخواسته گم شد. قصد من این بود که از طریق تلویزیون پانتومیم را شکل دیگری یعنی برخلاف همیشه که در تلویزیون و یا در برنامههای خانگی به آن پرداخته شده، به مخاطب نشان دهیم.
حتما بخوانید : اسامی داوران مسابقه عصر جدید
کارگردانی تلویزیونی اجرایم را عقیم کرد
این هنرمند عرصه پانتومیم و تئاتر تأکید کرد: متأسفانه به سبب کارگردانی تلویزیونی و ماهیت برنامه تلویزیونی که برداشتها و کاتهای مختلفی در تدوین به سبب واکنش مخاطب میخورد، حلقههایی از اتفاقات پانتومیم گم و قصه در این وسط عقیم شد. آن چیزی که در روایت تصویر تلویزیون در شبکه سه ارائه شد، اجرای تمام و کمال پانتومیم من نبود. به عنوان مثال من استفادههایی از تصاویری که به عنوان عکس روی پرده سیکلو میافتاد میکردم که مخاطب آنها را ندید.
نصرآبادیان با بیان اینکه به گروه برنامهساز «عصر جدید» بابت ساخت این برنامه تبریک میگویم، افزود: به گروه سازنده «عصر جدید» پیشنهاد میدهم اگر تصمیم به ساخت دورههای بعد این برنامه را دارند، در گروه داوری برنامه تجدید نظر داشته باشند. مثلاً آقای عظیمینژاد از آهنگسازان خوب و با سابقه کشور است و وقتی در برنامهای یک آهنگساز به عنوان داور حضور دارد باید ساز را هم روی صحنه بیاوریم، ولی وقتی نشان دادن ساز در صدا و سیما مجاز نیست، حضور آهنگساز به عنوان داور هم اشتباه است. وقتی قرار است خوانندگی مورد داوری قرار گیرد باید خوانندهای که تخصص لازم در این زمینه را دارد به عنوان داور حضور داشته باشد. همین موضوع در خصوص داوری بخشهای دیگر مثل ورزشی نیز صادق است.