به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا، سالها پيش در منطقهاي که هماکنون مکزيک و گواتمالا را شامل ميشود، تمدن ماياها بعد از گذراندن دوراني پر رونق منقرض شد و به نظر ميرسد که کم آبي و خشکسالي نه چندان شديد، عامل انقراض اين تمدن بوده است.
پژوهشگران مکزیکی و بریتانیایی معتقدند میزان بارشها در منطقه در حدی نه چندان شدید کاهش یافته، اما این روند برای مدتی طولانی ادامه داشته و همین عامل، مرگ و سقوط این تمدن را در ۹۵۰ پس از میلاد در پی داشته است.
پژوهشگران دانشگاه «ساوثهمپتون» در بریتانیا به همراه محققان مرکز تحقیقات علمی «یوکاتان» در مکزیکوی جنوبی با تجزیه و تحلیل میزان بارشها و تبخیر آب بین سالهای ۸۰۰ تا ۹۵۰ بعد از میلاد یعنی زمانی که سیر نزولی تمدن «مایا» شروع شد، دریافتند که کاهش میزان بارش چندان زیاد نبوده، اما به اندازهای بوده که سیستمهای ذخیره آب آشامیدنی را در منطقه یوکاتان لاولند یعنی جاییکه رودخانهای وجود نداشته است، خالی کند.
استاد «ایلکو رولینگ» از دانشگاه «ساوثهمپتون» میگوید: کاهش میزان بارشها بین ۲۵ تا ۴۰ درصد بوده، اما این میزان برای برتری میزان تبخیر در مقابل بارش کافی بوده و لذا منابع آب به سرعت کاهش یافته است.
وی گفت: خشکسالی باعثشد تا نهادهای اجتماعی «مایا» از هم بپاشد و مردم از شهرها خارج شوند.
باستان شناسان، براي ساليان متمادي عامل سقوط تمدن کهن مايا را ناآراميهاي اجتماعي، بيماري و جنگلزدايي تصور ميکردند.
شناسه خبر:
۸۵۷۷۵
کشف عامل اصلی سقوط تمدن کهن «مایا»
عامل اصلی سقوط تمدن کهن «مایا» کشف شد.
۰