دشواریهای ساخت آثار نمایشی برای رسانه ملی، این دغدغهای بود که سبب شد تا گروهی از برنامه سازان تلویزیون، چند هفته قبل دیداری صمیمی با رهبر انقلاب داشته باشند. دیداری که در آن نکات مختلفی بیان شد اما همچنان نکاتی هم مانده بود که که رهبری در دست خطی آنها را نوشتند و توسط مدیران رسانه ملی از این دست نوشته به عنوان سندی در مسیر ارتقای غنای فرهنگی آثار تولیدی سیما فیلم، در مراسمی رونمایی شد.
در دیدار با عالیترین مقام کشور، تعدادی از تهیهکنندگان سرشناس رسانه ملی هم حاضر بودند و نقطه نظراتشان را درباره چالشهای برنامه سازی برای تلویزیون بیان کردند. یکی از موضوعاتی که رهبری نسبت به آن توجه نشان دادهاند، تولید برنامههای امید بخش و تصویر نمایی روشن و روحیه بخشی به اقشار جامعه بوده است.
این دغدغهای بزرگ برای برنامه سازان تلویزیون بوده است که در نشست صمیمی با رهبر انقلاب از سوی رضا جودی طرح شد. رضا جودی که تهیهکننده قدیمی رسانه ملی است و کلی اثر فاخر مذهبی در کارنامه دارد. کارهایی چون «صاحب دلان» و «اغما» یا «دوران سرکشی» که بسیاری از آنها را رهبر انقلاب تماشایشان کرده و دربارهشان نظراتی داشتهاند. او اما در این دیدار در باره مقوله کار طنز سخن گفته بود. درباره دشواریهایش. اینکه چقدر کار طنز ساختن با چالشهای بزرگ در رسانه ملی روبرو است.
جودی که در سالهای اخیر با «لیسانسهها» وارد برنامهسازی طنز برای تلویزیون شده است این بار، ماجرای دیدار با رهبری را تعریف کرده و از این گفته که چه پاسخهایی درباره دشواری کار طنز از عالیترین مقام کشور شنیده است. نکاتی که میتواند انقلابی بزرگ در ساخت برنامههای طنز فاخر در رسانه ملی ایجاد کند. طنزهایی که شوخیهای سخیف کلامی نباشند تا فقط بنا بر این باشد که به هیچ نهاد و دستگاه و فردی بر نخورد!
رضا جودی تهیه کننده آثار تلویزیونی چون «صاحب دلان» و «دوران سرکشی» در گفتوگو با خبرآنلاین، سخنانش درباره مشکلات تولید آثار طنز در دیدار با رهبری را اینطور شرح داد: «در دیدار با رهبری ، وقتی نوبت صحبت به من رسید، عرض کردم که تا به امروز کارهای مذهبی زیادی ساخته و گرفتار آنها بودم. واقعیت این است که در حوزه مسایل دینی به دلیل اختلاف نظری که میان علما وجود دارد و برداشتهای مختلفی که از روایات و دیدگاهها میشود، فعالیت بسیار سخت است. در واقع هر چه بسازیم یک نفر میگوید که واقعیت آن اینطور نبوده است.»
او ادامه داد: «چه در «صاحب دلان» و چه «اغما» ما درگیر این مسئله بودیم و آقای میرباقری را مدام برای ارائه توضیحات به قم میبردند که جواب پس بدهد، در حالیکه خود آقای میرباقری برای خود ملایی است. ولی ما تازه وقتی وارد ساخت سریال های طنز شدیم، پی بردیم چقدر دشواری ساخت کار طنز بیشتر است!»
این تهیه کننده درباره سختیهایی که از زمان آغاز فعالیتش در حوزه تولید آثار طنز متحمل شده است، توضیح داد: «واقعا وقتی وارد حوزه طنز شدیم، متوجه شدیم که اوضاع بسیار بدتر است، به هیچکس نمیتوانیم هیچ چیزی بگوییم، از شباهت اسم و فامیل شخصیتهای یک اثر به یک بازیگر گرفته که میتواند ما را به دادگاه بکشاند تا اشخاص بالاتر، راجع به هرچه که حرف بزنیم به عدهای بر میخورد و نمیشود کار کرد، گرفتار هستیم.»
جودی البته در این دیدار حتی به شوخی گفته است که از خود رسانه ملی هم نمی توانند انتقاد کنند و فقط کافی است نکته ای در این باره مطرح شود تا همان بخش ها هم ممیزی بخورد!
جودی در ادامه نظری که آیتالله خامنهای درباره تولید آثار طنز داشتند را اینطور توصیف کرد:«رهبری هم در این باره فرمودند که تولید سریال و آثارطنز بسیار خوب است. باید در این حوزه آثار بسیاری تولید کنیم، ایشان فرمودند در گذشته برای آثار طنز در دو مورد به ایشان مراجعه شده بود، یکی ماجرای «مارمولک» که آقایان علما گفته بودند در این اثر با روحانیت شوخی شده و اثر دیگری نیز بود که با پلیس در آن شوخی شده بود که البته نامش را نبردند که تاکید کرده بودند این شوخی ها مشکلی ندارد و باید باشد.»
او اضافه کرد: «ایشان فرمودند شوخی خوب است فقط نباید به توهین و هزل کشیده شده و موجب بی احترامی به کسی شود، ما نیز همان جا درخواست کردیم تا به آقای میرباقری سفارش کنند تا بتوانیم بیشتر در حوزه طنز به تولید اثر بپردازیم.»