نشست خبری سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران صبح امروز دوشنبه ۱۴ آبان ماه با حضور سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره و آرش عباسی مدیر روابط عمومی این انجمن برگزار شد.
در ابتدای این نشست موسوی ضمن خیرمقدم به اصحاب رسانه، گفت: جشنواره فیلم کوتاه مهمترین جشنواره خاورمیانه در حوزه سینمای کوتاه است و انجمن سینمای جوانان ایران بانی و برگزارکننده این جشنواره است، اما تلقی ما این نیست که جشنواره صرفا ویترینی برای فعالیتهای انجمن است. این جشنواره بهترین چشمانداز وضعیت فیلم کوتاه را به ما عرضه میکند. ما سالهای خوبی را از نظر موفقیتهای سینمای کوتاه سپری میکنیم. در پاسخ به عدهای هم که میگفتند اطلاعاتی که ما از حضورهای بینالمللی میدهیم، مستند نیست، کتابی از این موفقیتها تدوین و اخیرأ منتشر کردهایم.
وی گفت: قبل از اینکه بخواهیم درباره جشنواره صحبت کنیم باید بدانیم چقدر حال فیلم کوتاه خوب است. امروز نماینده سینمای فرهنگی و هنری ایران در سطح جهانی، فیلم کوتاه است. آنقدر فیلمهایی با سوژههای بدیع و خلاق در این حوزه میبینیم که به حق جریان فرهنگی و هنری کل صنعت سینمای ایران را نمایندگی میکند و در عین حال ممکن است نسبت به بخشهای دیگر کمترین اعتبارات را جذب کند.
در کدام حوزه دو هزار حضور بینالمللی داشتهایم؟
موسوی تأکید کرد: این به معنای این نیست که فیلم کوتاه هیچ ضعفی ندارد، اما با این همه، فیلم کوتاه مسیر بهتری در پیش دارد و وضعیت آن با هیچ بخشی قابل مقایسه نیست. در کدام حوزه ما نزدیک به ۲ هزار حضور بینالمللی و ۳۷۰ جایزه داشتهایم؟ امیدواریم جشنواره سی و پنجم در شأن این وضعیت برگزار شود.
وی افزود: پیش از این شاید عدهای جشنواره را بهصورت طفیلی برگزار میکردند اما ما در پی برگزاری خوب جشنواره هستیم. امسال برای اولین بار اختتامیه در برج میلاد برگزار میشود. تفاوت امسال ما در برگزاری جشنواره نسبت به سال گذشته عمدتا در حوزه بینالملل است که تغییرات جدی خواهد داشت. در این حوزه تعداد زیادی از فیلمها به دست ما رسیده و دیده هم شده است؛ اصرار ما بر این بود که فیلم معمولی در این بخش نداشته باشیم از همین رو از میان پنج هزار فیلم رسیده، ۶۷ فیلم به مرحله نهایی راه پیدا کرده است.
موسوی در تبیین ویژگی فیلمهای کوتاه خارجی راه یافته به جشنواره سیوپنجم گفت: بسیاری از این فیلم ها جوایز بسیار معتبری کسب کردهاند. صد و بیست کشور برای ما اثر فرستادهاند. سطح داوریهای امسال هم اصلا قابل مقایسه با دورههای قبل نیست. نکته دیگر این است که برای اولین بار بازار بینالمللی فیلم کوتاه راه انداختهایم و تعدادی خریدار پیدا کردیم و امیدواریم بتوانیم یک فضای اقتصادی و فرهنگی در عرصه فیلم کوتاه پیدا کنیم.
علاقمندی تهیهکنندگان سینمای بلند به سرمایهگذاری در سینمای کوتاه
وی افزود: امسال بحث پیچینگ را در جشنواره خواهیم داشت که با حضور سرمایهگذاران خارجی، این مقوله پیگیری میشود. از همین رو ما هم از سرمایهگذاران خارجی و هم از سرمایهگذاران داخلی برای این امر دعوت میکنیم. با آقای شاهسواری مدیرعامل خانه سینما هم گفتگوهایی داشتهایم که گفتند برخی تهیهکنندگان سینمای بلند علاقهمند به حضور در جشنواره و سرمایهگذاری در امر فیلم کوتاه هستند و میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
دبیر سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران ادامه داد: امسال از ۱۱۰ مهمان خارجی دعوت شده است و ویزای چهل نفر از آنها تا به امروز صادر شده و این در شرایطی است که وضعیت ناجوانمردانهای وجود دارد و دشمنان ما، فشار بسیاری برای اخلال داشتند. با این وجود چنین مهمانانی به جشنواره ما میآیند. بعد از فرانسه بیشترین کشوری که به ما اثر فرستاده، آمریکاست. هنرمندان گوششان به این فضای ایرانهراسی بدهکار نیست و همه پذیرفتهاند در همین شرایط آثار خود را به جشنواره بفرستند.