آويني فيلم: ماجراي ورود مجموعه ها و سريال هاي چند قسمتي به شبكه نمايش خانگي از آن اتفاقات خوبي بود كه نويد ايجاد فضاي رقابتي با رسانه ملي را مي داد.
این اتفاق با " قلب یخی " و " قهوه تلخ " آغاز شد و دیگر ادامه پیدا نکرد! در اصل بساط همین دو مجموعه نیز به نیمه نرسیده جمع شد و مردمی که ۷۵ قسمت " قهوه تلخ " را خریدند و هر هفته نزدیک به ۲۵۰۰ تومان از سبد خانوار خود را به آن اختصاص دادند بدون هیچ گونه توضیحی کار را متوقف شده دیدند.
همین ماجرا برای " قلب یخی " نیز اتفاق افتاد. این مجموعه نیز در میانه راه بدون هیچ گونه توضیحی به مخاطبان و خریدارانش از میدان خارج شد و حسرت یک عذرخواهی خشک و خالی از سوی کارگردان، تهیه کننده و دیگر عوامل از مردم را بر دل ها گذاشت.
رهاسازی مخاطب بدون آنکه جمع بندی از سریال یا مجموعه دیده باشد و اینکه بیننده تنها پول خود را هدر رفته می بیند هیچ کدام باعثآزارش نمی شوند و تنها این فرار به جلوی عوامل مجموعه هایی نظیر قهوه تلخ است که کام مردم را تلخ می کند.
به عنوان مثال وزارت ارشاد می بایست به عنوان مدافع حقوق مردم، عوامل قهوه تلخ را به دلیل عدم پایبندی به تعهدشان یعنی وعده هایی که دادند و مردم را ترغیب به خرید مجموعه کردند بازخواست کرده و در نهایت به محکمه عدالت بسپارد.
اما نه تنها وزارت ارشاد این کار را نکرد بلکه الان عوامل این مجموعه ها هستند که چشم در چشم مردم در پاسخ به این سوال که " مردم می گویند ما یک سال و نیم، هر هفته ۲۵۰۰ تومان می دادیم تا ببینیم آخر کار چه می شود. حالا همه آن پول ها به باد رفته! چه باید کرد؟ " می گویند: نه! اصلا این طور نیست. آنها اتفاقا به اندازه ۲۵ میلیون تومان تفریح کرده اند!! کجا با ۲۵۰۰ تومان می توانستند این قدر تفریح کنند؟ با این پول یک ساندویچ هم دست شما نمی دهند. حالا مثلا آخر " شیدایی " یا " ثریا " چه اتفاقی افتاد؟! مگر آخر " مختار " اتفاق ویژه ای افتاد؟!
این ها تماما گفته های خشایار الوند نویسنده " قهوه تلخ " است که اندکی شعور را برای مخاطب خود متصور نیست! وی در حالی اینگونه حرف از ۲۵۰۰ تومان می زند که تهیه کنندگان این مجموعه تاکنون ۴۲ میلیارد تومان از طریق فروش سی دی های " قهوه تلخ " کسب درآمد کرده اند.
گرچه برخی سعی در انداختن توپ به زمین بازی وزارت ارشاد را دارند و می گویند که ارشاد مجوز ساخت دیگر قسمت ها را صادر نکرده است اما بازیگران و دیگر عوامل مجموعه " قهوه تلخ " در گفت وگویی خبر از ورشکستگی تهیه کنندگان این مجموعه داده اند!
سحر زکریا در این باره می گوید: نزدیک به یک ماه است که کار تعطیل شده است. بازیگران به شدت از آقایان طلبکارند. به ما گفتند که پول دستشان نیست و نمی توانند پول ما را بدهند. می گویند سود نکرده ایم! ولی طبق آمارهایی که موجود است مگر می شود سود نکرده باشند؟!
احسان مظفری، تدوینگر قهوه تلخ نیز می گوید: آقاگلیان ها(تهیه کنندگان) درگیر سیاست بازار شده اند و همین باعثشده تا حدی به ما بدهکار باشند!
تمام این حرف و حدیثها در حالی است که در طول تهیه و پخش این مجموعه، تمام بیلبوردهای تبلیغاتی و امکانات در اختیار عوامل بوده و تمام رسانه ها به نوبه خود سعی در موفقیت این کار داشتند بنابراین هیچ توجیهی برای رهاشدن پروژه نمی ماند.
به نظر می رسد درخصوص حق تضییع شده مردمی که بیش از ۶۰ هزار تومان هزینه کردند و در نهایت نتیجه کار را ندیدند یا باید وزارت ارشاد وارد عمل شود و یا مدعی العموم اقدام کند.
لازم به ذکر است در خصوص جوایزی که طبق قانون و با توجه به وعده داده شده، باید به مردم داده می شد چنین اتفاقی نیافتاده است. خشیار الوند در این خصوص می گوید: چیزی که من می دانم آن اوایل یک سری جوایز نقدی وجود داشت که مبلغش هم زیاد نبود؛ مثلا ۱۰ _ ۲۰ هزار تومان. پرداخت این جوایز بر عهده یکی از پخش کننده ها بود. یک شرکت پخش مستقل از گروه، قبول کرده بود که جوایز را به مردم پرداخت کند ولی این شرکت با تهیه کننده حرفش می شود و قرارداد به هم می خورد و این جوایز را نمی دهد.
اين درحالي است كه مهران مديري در ابتداي هر قسمت وعده جوايزي نظير خانه و غيره را به مردم مي داد و حتي چندين مرتبه نيز ويدئويي از مراسم قرعه كشي و اهداي خانه به برخي بينندگان در ابتداي قهوه تلخ به نمايش گذاشته شده بود كه با اين اظهارات نويسنده مجموعه مي توان نتيجه گرفت كه... .
شناسه خبر:
۷۸۹۰۱
وقتی عوامل " قهوه تلخ " اندک شعوری برای مردم قائل نیستند
۰