روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی؛ اتابک نادری درباره جشنوارههای تئاتر استانی گفت: تا کنون ۲۰ جشنواره تئاتر استانی برگزار شده که در مجموع ۳۶ اثر برگزیده هیات داوران برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شده است.
وی با اشاره به شیوه نامه جشنوارههای تئاتر استانی بیان کرد: طبق این شیوه نامه آثار برگزیده هر جشنواره باید قبل از جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرای عمومی خود را پشت سر گذاشته باشند. از آنجایی که آثار جشنواره تئاتر هر استان حرفهایترین اجراهای تئاتر آن استان محسوب میشوند باید با بهترین کیفیت به جشنواره تئاتر فجر برسند از این رو پشت سر گذاشتن اجرای عمومی ضرورت دارد.
مدیر هماهنگی تئاتر استانها توضیح داد: در حال حاضر مشغول بررسی وضعیت اجرای عمومی و کیفیت آثار برای معرفی به مرحله انتخاب جشنواره تئاتر فجر هستیم. همچنین حضور این آثار در همایش تئاتر استانها را هم ارزیابی میکنیم. هر گروه باید لوح فشرده اجرای خود را تا یک هفته الی ۱۰ روز بعد از جشنواره تئاتر استانی به هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای نمایشی ارسال کند.
وی تاکید کرد: بازبینی نمایشها برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر، مستقل از این ارزیابی است و ما رعایت شیوه نامه برگزاری جشنوارههای تئاتر استانی را مورد دقت قرار میدهیم.
اتابک نادری با اشاره به برخی از مشکلات گزارش شده در داوری نهایی جشنوارهها یادآور شد: جشنواره تئاتر استانها در سالهای اخیر با مدیریت مستقیم ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان استان برگزار شده و تمامی تصمیمها از انتخاب آثار، تعداد کارها و فراخوان گرفته تا انتخاب هیاتهای انتخاب و داوری و ... از سوی ادارات کل و هنرمندان استان گرفته میشود.
وی افزود: نقش ما تنها نظارت بر آثار انتخاب شده و خروجی جشنوارهها تا جشنواره تئاتر فجر است. قبل از این مرحله دخالتی در روند جشنوارههای استانی نداریم.
مدیر هماهنگی تئاتر استانها در پایان تعداد استانهایی که هنوز جشنوارههای تئاتر خود را برگزار نکرده اند ۱۴ استان اعلام کرد که باید تا قبل از ۳۰ آبان به کار خود پایان دهند.