بهزاد کاویانی تهیهکننده برنامه "آسیا سه" که این بار به عنوان تهیهکننده و نه مجری، برنامه «آسیا سه» را برای شبکه سه سیما تدارک دیده بود، دربارهی پوشش بازیهای آسیایی، اظهار کرد: فلسفه کار ما این بود که بازیهای مهم ایران و بازیهایی که تیم کشورمان به فینال راه یافته بود، مثل کشتی را پخش کنیم. مابقی بازیها را نیز شبکه ورزش پوشش دهد. شبکه ورزش سیما هم همه بازیها را پوشش داد و فکر نمیکنم بازی را از دست داده باشیم.
چرا از برخی مسابقات مهم ملی جا ماندیم؟
او در پاسخ به اینکه علت پوشش ندادن برخی مسابقات آسیایی که در آن صاحب مدال هم شدیم، اظهار کرد: علت پخش نکردن، به خود کشور میزبان برمیگردد و اینکه رادیو و تلویزیون کشور میزبان این مسابقات را پوشش نداده است. مثل مسابقات اول و دوم تیم والیبال کشورمان که فقط بازیهای سالن اصلی پوشش داده میشد. اما اینکه ما بازیها را دریافت کنیم و آنها را پخش نکنیم، به این شکل نبوده است؛ البته شبکه ورزش کل مسابقات کشورهای دیگر را هم پخش کرد؛ بنابراین با این تقسیم کار یادم نمیآید چیزی را از دست داده باشیم.
نیاز به سانسور نبود
تهیهکننده برنامه «آسیا سه» دربارهی نحوه سانسور مسابقات آسیایی و استفاده از تصاویری که در مقاطعی چندان به نظر حرفهای نمیآمد، توضیح داد: سانسور کردن جزو مسؤولیت ما نیست و کار دوستان در قسمت پخش است. ولی از نظر این مسائل مسؤولان پخش خیلی ابراز رضایت میکردند به دلیل اینکه اندونزی یک کشور مسلمان بوده است و مشکل تصویری وجود نداشت که بچهها تصاویر را تغییر دهند.
او درباره پخش تصاویر بیربط در حین پخش زنده برخی مسابقات هم توضیح داد: شاید علت این کار به این دلیل بوده است که تصاویر از کشور میزبان، جاکارتا قطع میشده و مسؤولان پخش مجبور میشدند تصویری به جای آن بگذارند. اما به طور کلی مشکل سانسور کردن نداشتیم. در واقع نیازی به سانسور کردن نداشتیم.
کاویانی در بخش دیگری از این گفتوگو دربارهی اعزام بانوان گزارشگر به مسابقات آسیایی که به پخش پررنگتر بازیهای مربوط به بانوان در تلویزیون منجر شد نیز اظهار کرد: از شبکه سه سیما همکار ما خانم هاشمی برای گزارش بازیهای بانوان اعزام شدند. ما سعی کردیم با حضور گزارشگران خانم پوشش مسابقات بانوان را به شکل بهتری داشته باشیم. در بازخوردهایی که داشتیم این اتفاق رضایتبخش بود.
او درباره برنامه «آسیا سه» نیز گفت: با توجه به تقسیم کاری که صورت گرفت ما از مدتها قبل از آغاز بازی برنامهریزی کردیم. بازیها هم به این گونه پوشش داده میشد که بخشی از مسابقاتی که زنده بودند، در استودیوی جداگانه پخش میشد و برنامههای تحلیل هم در دکور جداگانهای بود که در آنجا از حضور مهمانان و کارشناسان استفاده میکردیم. آیتمهای روز را پخش میکردیم، گزارشهای روز را از جاکارتا پخش میکردیم و با دفتری که در اندونزی داشتیم، ارتباط برقرار میکردیم.
در زمینه حق پخش بازیها توضیحی ندارم
او درباره دشواریهای تهیه برنامه «آسیا سه» نیز گفت: این دفعه کار ما سختتر بود به دلیل اینکه بازیها در یک شهر متمرکز نبود و این کار ما را سختتر میکرد اما به هر حال سعی میکردیم در مجموع آن چیزی که برنامهریزی کرده بودیم، به آن برسیم. این برنامه نیز فردا به پایان خواهد رسید.
کاویانی درباره حاشیههای مربوط به خریداری نکردن حق پخش بازیها نیز اظهار کرد: من در این زمینه توضیحی ندارم اما اگر دقت کنید، در شبکه سه خط اصلی بازیها مهم بود. در این شبکه چیزی ندیدیم و سکویی یا مصاحبهای وجود نداشت که با موبایل برای ما ارسال شود و در واقع ارتباط اینترنتی نداشتیم و چه در خود مسابقات، چه سکو و چه حواشی که به دست ما رسید، تماما از خط اصلی مسابقات استفاده کردیم. گزارشهایی هم که از دفتر برای ما ارسال میکردند، ارتباط مستقیمی بود که در آن گزارشگران اعزامی تلویزیون میگرفتند و ارسال میکردند. اینکه یک جایی ممکن بود دوستان مصاحبه اختصاصی داشتند جدا از اینکه در خط مسابقات حضور داشته باشند، داستانی جداگانه دارد.
هیچ منعی برای پوشش مسابقات بانوان نداشتیم
او دربارهی پخش مسابقات بانوان و اینکه با چه خط قرمزهایی مواجه بوده است؟ توضیح داد: ما هیچ منعی راجع به پوشش مسابقات بانوان نداشتیم تا آنجا که تصاویر به دستمان میرسید و بانوان ایرانی به فینال میرفتند، شبکه سه این مسابقات را پوشش میداد. فکر نمیکنم مسابقهای از بانوان باشد که به فینال رفته باشد و ما پخش نکرده باشیم. به جز یکی، دو مورد که از نظر استانداردهای پخش غیرقابل پخش بود. ما حتی در دعوت از مهمانان نیز سعی کردیم سهم بیشتری را برای بانوان قائل شویم.
کاویانی درباره اینکه چند درصد از مسابقات آسیایی در شبکه سه سیما پوشش داده شد، اظهار کرد: تمام مسابقات مهم و مسابقات فینال ورزشگاهها از شبکه سه پخش شد. در شبکه ورزش نیز به جرأت این را میتوانم بگویم که از ساعتهای ابتدایی شروع بازیها تا آخرین دقایقی که بازیها برگزار میشد، این مسابقات پخش میشد. تقریبا بالای ۹۵ درصد برنامهریزیهایی که برای پخش داشتیم، پوشش داده شد به غیر از یکی، دو مورد که آن هم مشکل پخش از کشور میزبان بود.
ماجرای غیبت محمدرضا احمدی در آنتن زنده
کاویانی در پایان این گفتوگو با بیان اینکه برنامه «آسیا سه» آن طور که از بیرون نظارتی نسبت به آن بوده است، خروجی رضایتبخشی داشته است، خاطرنشان کرد: این مسابقات اولین تجربه برنامه ورزشی من بود که در آن تهیهکننده بودم و کار اجرا را بر عهده نداشتم. ابتدا فکر میکردم برایم سخت است اما آقای محمدرضا احمدی به خوبی حق مطلب را ادا کردند. با توجه به اینکه در این برنامه باید به ۳۵ رشته ورزشی میپرداختیم آقای احمدی به خوبی توانست از پس اجرا بربیاید.
او سپس با اشاره به یکی از حواشی این برنامه که در آن محمدرضا احمدی نتوانست خود را به آنتن برساند و خود او این برنامه را اجرا کرد، گفت: در ارتباط با پخش یکی از برنامهها به دلیل اینکه آقای احمدی نتوانست خود را به برنامه برساند من مجبور شدم برنامه را اجرا کنم اما ۹۹ درصد برنامه را محمدرضا احمدی اجرا کرد؛ او خستگیناپذیر بود.