"دلدادگان" ملودرامی خانوادگی که پیشتر با نام "پاهای بی قرار" خبر تولید آن منتشر شد. این مجموعه تلویزیونی در سه فصل، دو فصل گذشته و یک فصل زمان حال، ماجراهای دو خانواده را از زمان قبل انقلاب تا عصر حاضر به تصویر میکشد.
"دلدادگان" مجموعهای خانوادگی و اجتماعی است و داستان رویارویی دو خانواده را نشان میدهد که قربانیانش فرزندان آن خانوادهها هستند از شنبه ۱۳ مرداد روی آنتن شبکه سه سیما میرود.
ایرج محمدی تهیه کننده با سابقه تلویزیون در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، از مراحل ساخت و دلایل تغییر نام این مجموعه گفت: دلدادگان در ۶۰ قسمت تولیدشده است و دوبازه زمانی گذشته و حال را روایت میکند. در ۲۵ قسمت اول با قهرمانان قصه و گرههایی که در زندگیشان است آشنا میشویم، سپس برای ۱۵ قسمت به گذشته آدمهای مجموعه وارد میشویم و ریشه مشکلات امروز را در سالهای پیش جستجو میکنیم. مجددا از قسمت ۴۱ به زمان حال بازمی گردیم، زندگی امروز قهرمانان را مرور میکنیم.
تهیه کننده "قصههای تا به تا" این روش داستان سرایی را کاری جدید در تلویزیون دانسته و اضافه میکند: تلاش کردیم روش نویی را در داستان گویی دنبال کنیم به همین دلیل در هر قصه با گرههایی از زندگی قهرمانان آشنا میشویم که ریشه در گذشته آدمها و زندگی خانوادگیشان دارد. در روشهای معمول در هرقسمت رفت و برگشتی به گذشته وجود دارد، ولی در "دلدادگان" ۱۵ قسمت میانی مسیر زندگی گذشته قهرمانان داستان را روایت میکند.
محمدی در مورد دلایل تغییر نام سریال از "پاهای بی قرار" به "دلدادگان" چنین توضیح داد: متوجه شدیم در افرادی نوعی سندرم با نام "پاهای بی قرار" وجود دارد. نوعی بیماری که به اختلال خواب در فرد ارتباط پیدا میکند و در آن، فرد مبتلا دچار احساس ناخوشایند در پاها میشود و آن را به صورت احساس گزگز، مورمور، سوزش، درد و کشش یا حرکت حشرات روی پوست توصیف میکند و بیمار برای کاهش حس ناچار است پای خود را تکان دهد یا بکشد. وجود چنین بیماری ما را به فکر واداشت تا نام مجموعه را عوض کنیم، چون نمیخواستیم سریال برای عدهای از هم وطنان طعم تلخ داشته باشد.
این تهیه کننده با سابقه تلویزیون که نامش را با سریالهایی همچون "نرگس" و "هتل مروارید" میشناسیم در مورد تغییر شبکه پخش کننده سریال نیز توضیحاتی داد و گفت: شبکههای تلویزیون هریک براساس ماموریتی ویژه راه اندازی شده اند، ولی در نهایت همه از یک خانواده اند. راه اندازی مرکز سیما فیلم نیز از همین سیاست تمرکز در عین کثرت نشات گرفته است. در نهایت تلویزیون به دنبال ایجاد حال خوب در مخاطب است. با همین هدف معاونت سیما تصمیم گرفت تا مجموعهای که برای شبکه پنج ساخته شده از آنتن شبکه سه پخش شود.
وی اضافه کرد: به عقیده من پیش از شبکه محبوبیت سریال اهمیت دارد. به عبارت دیگر مخاطب برنامه مورد علاقه خود را جستجو میکند.
ایرج محمدی با اشاره به کششهای ملودرامهای عاشقانه گفت: داستان روایتی عاشقانه از زندگی دو زوج جوان است که به سال ۵۶ باز میگردد، مسیر زندگی این زوجین و فرزندانشان در شرایط گوناگون انقلاب و دفاع مقدس تا امروز داستانی پر رمز و راز را بوجود میآورد که امیدوارم به دید مخاطب خوشایند باشد.
نگارش بیش از دو سوم فیلمنامه پیش از تولید از نقاط قوتی بود که تهیه کننده مجموعه «دردسرهای عظیم» به آن استناد کرد و گفت: ساخت مجموعههایی همچون «دلدادگان» نیازمند رکوردگیری، چهره پردازی، طراحی صحنه و... هستند بنابراین وجود یک فیلمنامه منسجم نیاز داشتیم.
وی تصویربرداری صحنههای اکشن دوران انقلاب و دفاع مقدس را از دیگر سختیهای این نوع کارها توصیف کرد و گفت: بستر زمانی داستان به گونهای است که با وقایع تاریخ معاصر رو به رو میشویم. بستر زمانی قصه به گونهای است که گروه بیشماری از مردم کشورمان آن را دیده اند و از سوی دیگر وجود فیلم ها، تصاویر آرشیوی به جوانان فرصت داده تا این دوران را بشناسند. همه این موضوعات باعث میشود تا تولید نیازمند دقت بسیاری باشد.
عوامل این مجموعه عبارتند از: تهیه کننده: ایرج محمدی، کارگردان: منوچهر هادی، نویسندگان: بابک کایدان، مهدی محمدنژادیان، بازیگران:اصغر محبی، مسعود رایگان، پانته آ. بهرام، حمید گودرزی، مهرانه مهین ترابی، شاهرخ استخری، لیندا کیانی، رویا میرعلمی، افسانه ناصری، سمیرا حسن پور، پویا کرمی و ارسلان اصلانی. دستیار اول کارگردان: علی سخنگو، برنامه ریز:مجید موثق، مدیرتصویربرداری: محمد افضلی، مدیر صدابرداری: وحید دوزنده، اجرای طارحی گریم: امید گل زاده، طراح صحنه:فرهاد عزیزی، تدوین: موحد شادرو، صداگذاری: امیر حسین صادقی، آهنگساز: مسعود سخاوت دوست، جانشین تهیه کننده: علیرضا محمدی، مدیر تولید: سعید عطایی، ساخت تیتراژ: پژمان ابوالقاسمی، جلوههای کامپیوتری: امیر، ولی خانی، منشی صحنه: بهاره حسینی، عکاس: معین باقری، طراح لباس:آرتا ماهان